ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

6ήμερο Κάιρο – Αλεξάνδρεια | Αναχ 18 Απριλίου 2024

6 Days

Το Κάιρο αποτελεί έναν από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο περίφημος ιστορικός πλούτος, οι μυθικοί θησαυροί, η φυσική ομορφιά της χώρας αλλά και η ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγυπτίων προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Συνιστά μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, με το σπουδαίο Αιγυπτιακό Μουσείο, τα αναρίθμητα τζαμιά, το διάσημο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ και τις πυραμίδες της Γκίζας σε κοντινή απόσταση, και η ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας με το διάσημο φάρο, αποτελούν τους δύο σημαντικότερους προορισμούς της χώρας. Εμπειρία ζωής είναι αναμφισβήτητα μια κρουαζιέρα στον Νείλο, με κύριους σταθμούς τους Λούξορ-Καρνάκ, Κοιλάδα των Βασιλέων-Κοιλάδα των Βασιλισσών, Εντφού-Έσνα-Κομ Όμπο, Ασουάν-Αμπού Σιμπέλ-Βοτανικός Κήπος. Οι περιοχές που έχουν αναπτυχθεί στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας προσφέρουν ίσως τα καλύτερα κέντρα καταδύσεων στον κόσμο. Η Χουργκάντα και το Σαρμ Ελ Σεΐχ ανήκουν στα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς και έχουν και τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη.

Top Αξιοθέατα Αιγύπτου

 Πυραμίδες
Αναμφισβήτητα το διασημότερο αξιοθέατο στην Αίγυπτο είναι οι Πυραμίδες της Γκίζας. Στην ουσία είναι ένα σύμπλεγμα πυραμίδων που βρίσκεται στην αρχαία Νεκρόπολη της Γκίζας. Η μεγαλύτερη και γνωστότερη είναι η Πυραμίδα του Χέοπα, το παλιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Μικρότερες σε μέγεθος είναι η Πυραμίδα του Χεφρήνου και η Πυραμίδα του Μυκερίνου. Χρησιμοποιήθηκαν για τον ενταφιασμό των Φαραώ. Στη διάσημη Νεκρόπολη στέκεται περήφανη και η Σφίγγα. Ακόμη και τώρα υπάρχουν Αιγυπτιολόγοι και γεωλόγοι που αμφισβητούν την ικανότητα των Αρχαίων Αιγύπτιων να κατασκευάσουν αυτά τα κομψοτεχνήματα. Παρόλο που υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία! Κι ας υπάρχουν διαφωνίες για την κατασκευή των μνημείων οι πυραμίδες είναι (και θα είναι) ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λούξορ
To Luxor χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο. Στην ανατολική όχθη πυργώνονται οι επιβλητικοί ναοί Luxor και Karnak, με τον δεύτερο να είναι αφιερωμένος στον Amun-Ra. Στη δυτική όχθη βρίσκεται η Κοιλάδα των Βασιλέων όπου βρίσκονται 63 βασιλικοί τάφοι (μεταξύ των οποίων και ο τάφος του Τουταγχαμών) γι’ αυτό την βρίσκουμε και με την ονομασία «η κοιλάδα των τάφων». Αυτή η απομονωμένη κοιλάδα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της Αρχαίας Αιγύπτου. Δυστυχώς οι τάφοι έχουν υποστεί αρκετή φθορά λόγω των πλημμύρων αλλά και του μαζικού τουρισμού γι’ αυτό δεν είναι διαθέσιμοι για επίσκεψη όλοι οι τάφοι την ίδια χρονική στιγμή.

Αμπού Σιμπέλ
Στη δυτική όχθη της λίμνης Nasser εξερευνήστε τους ναούς Abu Simbel, πιο συγκεκριμένα τον μεγαλοπρεπή ναό του Ramses II και τον ναό της Hathor. Και οι δύο χτίστηκαν από τον Ραμσή τον Β’ εις ανάμνηση της νίκης του επί του στρατού των Χετταίων στη μάχη του Καντές. Αλλά και για να προβάλλει το μέγεθος της δύναμής του. Στην είσοδο του πρώτου ναού κυριαρχούν οι τέσσερις καθιστοί κολοσσοί του Ραμσή Β΄ που φορούν το διπλό στέμμα της Άνω και της Κάτω Αιγύπτου. Ο δεύτερος ήταν αφιερωμένος στη θεά Άθωρ και στην επίσημη γυναίκα του Φαραώ, την βασίλισσα Νεφερτάρι. Η αρχική τοποθεσία των ναών δεν ήταν στη λίμνη αλλά κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά για να διασωθούν τα θεαματικά μνημεία.

Σίβα
Πλούσια σε φοίνικες και ελαιόδεντρα, η όαση Siwa (προφέρεται σίβα) συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πιο όμορφες οάσεις του κόσμου. Γνωστή και ως Όαση του Άμμωνα, είναι ένας από τους πιο απομονωμένους οικισμούς της Αιγύπτου. Οι μόνιμοι κάτοικοί της (Βέρβεροι) έχουν αναπτύξει ένα μοναδικό πολιτισμό και τη δική τους ξεχωριστή γλώσσα (siwi), ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή Αιγυπτιακή κουλτούρα. Στην όαση ξεχωρίζει το μαντείο που ήταν αφιερωμένο στον Άμμωνα. Χτισμένο πιθανότατα πάνω σε προγενέστερο ναό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το λουτρό της Κλεοπάτρας. Σε γενικότερο πλαίσιο υπάρχουν διάσπαρτες πηγές με κρυστάλλινα νερά που προσφέρουν μία ανάσα δροσιάς.

Ασουάν
Το φράγμα Aswan είναι ένα υδροηλεκτρικό φράγμα στον Νείλο, στην πόλη Αswan. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα φράγματα του κόσμου και το μεγαλύτερο της χώρας. Εξυπηρετεί τρεις επιτακτικές ανάγκες, να ελέγχει τις πλημμύρες του ποταμού Νείλου, ν’ αποθηκεύει νερό από τις πλημμύρες και να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια. Η πόλη Aswan έχει πολλές νησίδες πλησίον της, όπως η περίφημη Elephantine. Ονομάζεται έτσι γιατί το νησί στο παρελθόν κατείχε σημαντικό ρόλο στο εμπόριο του ελεφαντόδοντου. Η νησίδα διαθέτει αρχαιολογικούς χώρους και μουσείο. Επιπροσθέτως, η πόλη ήταν η βασική πηγή γρανίτη στην Αρχαία Αίγυπτο και φυσικά δεν έμεναν ανεκμετάλλευτα τα λατομεία. Χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή αγαλμάτων και οβελίσκων. Ευκαιρία λοιπόν να επισκεφτείτε τον γνωστό ημιτελή οβελίσκο στα βόρεια λατομεία.

Μουσείο
Το Αιγυπτιακό μουσείο στο Κάιρο φιλοξενεί μερικά από τα λαμπρότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου καθώς και μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών στους δύο ορόφους του. Το πιο σημαντικό εύρημα είναι η χρυσή νεκρική μάσκα του φαραώ Τουταγχαμών βάρους 11 κιλών. Στο ισόγειο υπάρχει εκτεταμένη συλλογή παπύρων και νομισμάτων. Στους πάπυρους συναντώνται διάφορες γλώσσες, από λατινικά και αρχαία αιγυπτιακά μέχρι και ελληνικά. Επίσης υπάρχουν σαρκοφάγοι και αγάλματα. Στον πρώτο όροφο τα αντικείμενα προέρχονται από τις δύο τελευταίες δυναστείες της Αιγύπτου. Σε δύο συγκεκριμένα δωμάτια βρίσκονται οι μούμιες. Συνολικά στο μουσείο υπάρχουν 120,000 εκθέματα για να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο.

Αλεξάνδρεια
Όπως γνωρίζουμε η Αλεξάνδρεια αποτελούσε έναν από τους βασικούς εμπορικούς κόμβους της Μεσογείου. Ιδρυτής της ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.χ. Το σπουδαιότερο μέρος της ήταν η βιβλιοθήκη που έγινε το εκδοτικό κέντρο της ελληνιστικής εποχής. Όμως λόγω της πυρκαγιάς (48π.χ.) και άλλων καταστροφών υπάρχουν λίγα απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος. Το 2002 η Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Bibliotheca Alexandrina) υπό την αιγίδα της UNESCO και της αιγυπτιακής κυβέρνησης άνοιξε τις πόρτες της στο ευρύ κοινό. Το κτίριο έχει τη μορφή ενός γιγαντιαίου δίσκου ενσωματωμένου στο έδαφος. Οι εξωτερικοί τοίχοι από γρανίτη είναι σκαλισμένοι με γράμματα/ ιερογλυφικά και σύμβολα, με πάνω από 120 διαφορετικές γραφές.
Η κεντρική αίθουσα ανάγνωσης μπορεί να φιλοξενήσει 8.000.000 βιβλία και 2.500 αναγνώστες καθώς οι αχτίδες του ήλιου πλημμυρίζουν με φως το αναγνωστήριο. Εκτός από την εντυπωσιακή κύρια αίθουσα ανάγνωσης, υπάρχουν τέσσερις εξειδικευμένες βιβλιοθήκες (μία απευθύνεται και στα άτομα που έχουν προβλήματα όρασης). Επιπλέον στεγάζονται τέσσερα μουσεία, ένα πλανητάριο, ένα συνεδριακό κέντρο, εκθέσεις μόνιμες και προσωρινές.

Σαχάρα
Η Σαχάρα είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Αιγύπτου. Για πάνω από 3500 χρόνια ήταν νεκρόπολη και είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης για τους Φαραώ και τις οικογένειές τους. Βρίσκεται ψηλά στην κοιλάδα του Νείλου και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής. Σκεφτείτε σοβαρά να διασχίσετε την έρημο με τους καλλιτεχνικά σμιλεμένους αμμόλοφους, αυτή τη «θάλασσα άμμου». Είτε με καμήλα για να νιώσετε σαν να ταξιδεύετε με καραβάνι είτε με 4Χ4 για πιο περιπετειώδη βόλτα. Φυσικά να κάνετε μία στάση στο Μουσείο Imhotep και στην πυραμίδα του Φαραώ Zoser.

Ερυθρά Θάλασσα
Πέρα από τις τεράστιες αμμώδεις εκτάσεις και τα βραχώδη όρη, η Αίγυπτος φημίζεται και για την Ερυθρά Θάλασσα. Όπως αντίστοιχα η Ιορδανία για τη Νεκρά Θάλασσα. Το όνομά της οφείλεται στο ερυθρό χρώμα της. Η ακτή κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας έχει μια άγρια και σαγηνευτική ομορφιά. Όσοι την επισκέπτονται επιδίδονται φυσικά στις καταδύσεις. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και τα πολύχρωμα ψάρια συνθέτουν ένα μοναδικό υδάτινο κόσμο. Στον απέραντο βυθό βρίσκεται η μαγεία.

Ταξίδι στην Αίγυπτο

Η χώρα των Φαραώ και του Νείλου. Μια χώρα γεμάτη πλούσια ιστορία, πολιτισμό και κουλτούρα. Θα σας μαγέψει ο ήλιος της, η χρυσή και απέραντη έρημος της, τα μεγάλα παζάρια της και η ομορφιά του Νείλου.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάιρο.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο
ξενοδοχείο της επιλογής σας.

Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

Μετά από το πρωινό γεύμα, ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, που θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό
μουσείο του Καΐρου.

Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα
του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα.

Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε την σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν
Ελ Χαλίλ.

Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Μετά το πρωινό, ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, στη πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας
Αλέξανδρος.

Θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Καβάφης καθώς και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ.

Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας ενώ στην συνέχεια καταλήγουμε για μια
επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό
αρχιτεκτονικό επίτευγμα.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό επίσκεψη στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου Μέμφιδα, όπου θα θαυμάσουμε την
περίφημη αλαβάστρινη σφίγγα και τον κολοσσό του Ραμσή ΙΙ.

Συνεχίζουμε με την νεκρόπολη της
Σακκάρα, 42 χλμ από το κέντρο του Καΐρου. Η νεκρόπολη της Σακκάρα είναι γνωστή για την πρώτη
πυραμίδα που χτίστηκε στην Αίγυπτο, γνωστή ως κλιμακωτή πυραμίδα, η οποία σχεδιάστηκε και
χτίστηκε από τον ιδιοφυή αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ για τον βασιλιά Ζόσερ.

Πρωινό και η ημέρα μας ξεκινά με το μεσαιωνικό φρούριο Σιταντέλ του Σαλαχ Ελ Ντιν και το αλαβάστρινο τζαμί του Μωχάμεντ Άλυ καθώς και το τζαμί του Σουλτάν Χασάν, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1356 – 1360 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στο Παλαιό Κάιρο που συνδέεται και με το ελληνικό στοιχείο. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται ο Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, στον χώρο όπου φυλακίστηκε και μαρτύρησε ο Άγιος, οι κρύπτες των πατριαρχών
Αλεξανδρείας και το ελληνικό νεκροταφείο του Καΐρου. Επίσης, εκεί βρισκόταν η Βαβυλών της Αιγύπτου, όπου κατέφυγε η Αγία Οικογένεια, για να σώσει το Θείο Βρέφος από τη σφαγή του Ηρώδη.

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού (NMEC). Το νέο σπίτι των Φαραώ. Η αίθουσα που φιλοξενεί τις βασιλικές μούμιες έχει σχεδιαστεί ώστε ο επισκέπτης να νιώθει πως βρίσκεται σε έναν πραγματικό βασιλικό τάφο. Ακόμη και η επιγραφή στην οροφή είναι ίδια με εκείνη των αυθεντικών ταφικών μνημείων ενώ δεν εκθέτει μόνο τις μούμιες, αλλά και όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν.

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να την πτήση της επιστροφής.

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 200 €
 • Διαμονή στο Κάιρο για 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, αρχαιολογικό μουσείο, Πυραμίδες Γκίζας, Σφίγγα,
 • με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
 • Oλοήμερη Ξενάγηση Σινταντέλ - Παλιό Κάιρο
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Καΐρου με πολυτελή πούλμαν
 • Έμπειρος διπλωματούχος ξεναγός ελληνόφωνος
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με καλύψεις COVID-19

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • • Βίζα Αιγύπτου 30 ευρώ (πληρωτέα τοπικά)
 • • Φιλοδωρήματα 20 ευρώ (πληρωτέα τοπικά)
 • • Είσοδος μέσα στην Πυραμίδες
 • • Ο,τιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα

Εγγυημένες θέσεις – Πτήσεις Αegean από/προς Αθήνα:

13/04    ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ   A3 930    2355-0050

18/04    ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ   A3 931    0300-0600

 

18/04    ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ   A3 930    2355-0050

23/04    ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ   A3 933    0900-1210

 

Golden Tulip Zamalek 4*

Για τα ακόλουθα ξενοδοχεία ρωτήστε μας τις τιμές:

Steigenberger Tahrir 4* Sup ή
Steigenberger Pyramids 5* Dlx

Steigenberger
Cairo Pyramids 4*(Δώρο η ημιδιατροφή)

Ramses Hilton 5*
(στα ανακαινισμένα δωμάτια)

Helnan Dreamland
Mall of Egypt 5*
(Δώρο η ημιδιατροφή)

Fairmont Nile city 5* Deluxe

 • Το Νέο Grand Egyptian Museum επίκειται τις πόρτες του. Σε περίπτωση που ανοίξει στην ώρα του θα επισκεφθούμε αυτό αντί για το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού και η τιμή θα αυξηθεί κατά 15 € το άτομο

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ακόμα και με συμμετοχή 2 ατόμων

Σημειώσεις:
o Τα Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Αίγυπτο
o Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
o Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
o Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
o Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο
o Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
o Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνει τον ταξιδιώτη
o Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις
o Υπάρχει δυνατότητα μείωσης ή επέκτασης της διαμονής, με βάση τα δρομολόγια και τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων
o Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες  Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την προσφορά αναλόγως

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ (Κάτω των 12 ετών) – 15 %
Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Νείλο με δείπνο Belly dance & Tanoura με το πολυτελές Nile Maxim 5* Dlx ή παρόμοιο
– Κόστος 60 € κατά άτομο
*Επιβάρυνση εσωτερικού δρομολογίου από Θεσσαλονίκη ή Ηράκλειο ή λοιπά ελληνικά αεροδρόμια 135 € ανά άτομο με την SKY EXPRESS
για αυτούς που θα επιλέξουν την Egypt Air και 180 € ανά άτομο για αυτούς που θα επιλέξουν την Αegean

Γενικές Πληροφορίες

 • Για την είσοδο σας στην χώρα θα χρειαστείτε Visa.
 • Η τάση ρεύματος στην Αίγυπτο είναι 220V και η συχνότητα 50Hz.
 • Tο νόμισμα της Αιγύπτου είναι η Αιγυπτιακή λίρα με ισοτιμία: 1 € = 16,88 EGP.
 • Σχετικά με την θρησκεία το 85-90% του πληθυσμού ασπάζεται το Ισλάμ στην Αίγυπτο. Στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι Σουνίτες, ενώ το 10-15% του πληθυσμού ασπάζεται τον Χριστιανισμό.
 • Το 90% της Αιγύπτου απαρτίζεται από έρημο.
 • Οι μεγαλύτερες πόλεις είναι το Κάιρο, το οποίο είναι και η πρωτεύουσα της χώρας, η Αλεξάνδρεια, το Ασσουάν και η Ασιούτ.
 • Επίσημη γλώσσα είναι τα Αραβικά. Στις μεγάλες πόλεις όπως το Κάιρο και Αλεξάνδρεια αρκετοί μιλάνε Αγγλικά, ωστόσο όχι πολύ καλά.

Παραδοσιακό Φαγητό στην Αίγυπτο

Kushari: Το πιο γνωστό παραδοσιακό πιάτο στην Αίγυπτο, αποτελείται από ρύζι, μακαρόνι, φακές, ρεβίθια τηγανητά κρεμμύδια και από μια σως με βάση την ντομάτα.

Ful or Falafel: Το Ful είναι φάβα που μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους, ενώ το Falafel είναι τηγανητά μπιφτέκια από ρεβίθια. Συνήθως σερβίρονται μαζί.

Mahshi: Γεμιστά λαχανικά με καυτερό ρύζι και σάλτσα ντομάτας. Συνήθως μαγειρεύονται σε σούπα κοτόπουλου ή μοσχαριού.

Hamam Mahshi: Γεμιστά περιστέρια ή ορτύκια. Όσο παράξενο και αν μας φάνηκε είναι το αγαπημένο πιάτο πολλών στην Αίγυπτο.

Kofta: Μπιφτέκια με αρκετά λαχανικά

EXTRA TIP: Μην πίνετε από το νερό τους καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες σε χλώριο λόγω της ρύπανσης του Νείλου. Ακόμη και για το πλύσιμο των δοντιών σας ασφαλέστερο είναι να χρησιμοποιείτε εμφιαλωμένο νερό. Θα το διαπιστώσετε ακόμη και όταν κάνετε μπάνιο πόσο έντονη είναι η μυρωδιά του. Στα φαγητά αποφύγετε ακόμη και τις σούπες με δικό τους νερό, γιατί παρόλο που βράζεται ακόμη ελλοχεύει ο κίνδυνος της δηλητηρίασης.

Χρήσιμες Λέξεις:
Γεια = Salam
Καλημέρα = Sabah el kher
Καλησπέρα = Masa el kher
Ευχαριστώ = Shukran
Παρακαλώ = Afwan
Ναι = Naam
Όχι = La

Σημαντικές Σημειώσεις & ενέργειες για τον COVID-19:
Για την είσοδο στην Αίγυπτο απαιτείται :
Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Αίγυπτο πρέπει να κατέχουν αρνητικό πιστοποιητικό στο τεστ PCR στα
αγγλικά και με την αναγραφή του αριθμού διαβατηρίου πάνω στο test, για COVID-19 σε τεστ
που πραγματοποιήθηκε όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.
Από την απαίτηση του PCR TEST για την είσοδο στην Αίγυπτο εξαιρούνται :
-επιβάτες κάτω των 6 ετών
-επιβάτες οι οποίοι κατέχουν Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού COVID-19 το οποίο αναγράφει ότι ο
εμβολιασμός έχει πλήρως ολοκληρωθεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξη στην
Αίγυπτο. https://eudcc.gov.gr/start/
Εγκεκριμένα εμβόλια Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech,
Gamaleya (Sputnik)
Eπίσης όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στην Αίγυπτο πρέπει να δηλώσουν την άφιξη τους στην παρακάτω διεύθυνση
https://visitegypt.gov.eg . Mετά τη δήλωση αυτόματα θα έρθει στο email που έχετε δηλώσει ένα QR code το οποίο
πρέπει να επιδείξετε στις αρχές του αεροδρόμιου κατά την άφιξη σας.
Για την επιστροφή και την είσοδο στην Ελλάδα από την Αίγυπτο απαιτείται:
Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα από οποιοδήποτε σημείο προέλευσης πρέπει να κατέχουν αρνητικό
πιστοποιητικό στο τεστ PCR στα αγγλικά και με την αναγραφή του αριθμού διαβατηρίου πάνω στο test, για
COVID-19 σε τεστ που πραγματοποιήθηκε όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.
Από την απαίτηση του PCR TEST για την είσοδο στην Ελλάδα εξαιρούνται :
-επιβάτες οι οποίοι κατέχουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού COVID-19 το οποίο αναγράφει ότι ο εμβολιασμός έχει
πλήρως ολοκληρωθεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. https://eudcc.gov.gr/start/ Εγκεκριμένα
εμβόλια Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech,
Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm
– επιβάτες με πιστοποιητικό νόσησης https://eudcc.gov.gr/start/ σε ισχύ
– επιβάτες κάτω των 5 ετών
Σας ενημερώνουμε ότι παρακολουθούμε συνεχώς τα πρωτόκολλα και μέχρι την ημέρα αναχώρησης σας ενδέχεται
να έχουν αλλάξει.
Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο μας δεν φέρει ουδεμία ευθύνη σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα παραπάνω
σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης.
Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία η διευκρίνιση.

You can send your enquiry via the form below.

6ήμερο Κάιρο – Αλεξάνδρεια | Αναχ 18 Απριλίου 2024
From €835
/ δίκλινο δωμάτιο
From €1.670
/ 2 άτομα σε δίκλινο
From €1.035
/ 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
From €2.380
/ οικογένεια με 2 ενήλικες και ένα παιδί (2-11 ετών)