ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

Κένυα Σαφάρι Μομπάσα 9 Ημέρες 7 Νύχτες

9 Days

Κένυα  Σαφάρι  Μομπάσα

 Πάρκο Αμπερντάρες, Λίμνη Ναϊβάσα, Μασάι Μάρα, Μομπάσα

9 ημέρες / 7  νύχτες 

 Ιανουάριος–Μάϊος 2024

(Αναχωρήσεις κάθε Δευτέρα με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων)

Overview

Η Κένυα είναι η πιο ελκυστική χώρα της ανατολικής Αφρικής. Εκεί ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τις αυθεντικότερες όψεις της αφρικανικής ζωής. Με οδικό δίκτυο αρκετά καλό και με οργανωμένα εθνικά πάρκα, φαντάζει πραγματικά ως το ιδανικότερο μέρος για να επισκεφθεί κανείς τη μαύρη Αφρική, να φωτογραφήσει ζώα και να δει από κοντά φυλές, χωρίς να θυσιάσει την άνεση, την καλοπέραση και το καλό φαΐ. Τέλος η Μομπάσα, χτισμένη στο ομώνυμο νησί του Ινδικού, λίγα μόλις μέτρα από την απέναντι ακτή, γοητεύει με τις παραλίες της, την αραβική συνοικία της παλιάς πόλης και το Φρούριο των Πορτογάλων.

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη στο Ναϊρόμπι.

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Κένυας και μεταφορά στο ξενοδοχείο Ekaγια καφέ και ξεκούραση και στη συνέχεια  ξεκινάμε οδικώς με τα ειδικά διαμορφωμένα τζιπ για το Εθνικό πάρκο Αμπερντάρες βόρεια της αφρικάνικης σαβάνας. Μια διαδρομή μέσα από πλούσιες περιοχές αγροτικής έκτασης. Θα φτάσουμε πάνω στην ώρα για το μεσημεριανό μας στο Αberdares Country club έξω από το πάρκο. Μετά το μεσημεριανό μας μπαίνουμε στο πάρκο με τα ειδικά τζιπ και χωρίς τις βαλίτσες μας αλλά μόνο με ένα σακίδιο για τη διανυκτέρευση. Οι βαλίτσες παραμένουν και τις παραλαμβάνουμε την επόμενη ημέρα. Αφού τακτοποιηθούμε στο Ark Lodge το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε από ψηλά τα άγρια ζώα που επισκέπτονται το νερό για να ξεδιψάσουν, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό στο lodge και  μεταφορά για το εξωτερικό ξενοδοχείο. Αφού πάρουμε και τις βαλίτσες μας ξεκινάμε μέσω του RiftValley, του μεγαλύτερου ρήγματος γης στον κόσμο με τη φαντασμαγορική θέα του βουνού Longonot, για τη Λίμνη Ναϊβάσακαι τακτοποίηση στο επιλεγμένο μας λοτζ για φαγητό και ξεκούραση. Ξεκούραση στο κλαμπ η προαιρετικά αναχώρηση νωρίς το απόγευμα (για σαφάρι στη λίμνη με τα σπάνια είδη πουλιών και ζώων και τη δυνατότητα για παρακολούθηση των μαύρων ρινόκερων.

Επιστροφή στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχωρούμε για το εθνικό πάρκο των Μασάι Μάρα το πλουσιότερο στον κόσμο με άγρια ζώα.

Άφιξη στο λοτζ, τακτοποίηση και μεσημεριανό. Το απόγευμα, σαφάρι όπου θα συναντήσουμε ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, λιοντάρια, ρινόκερους και πολλά άλλα.

Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

Πολύ νωρίς το πρωί  φωτογραφικό επίγειο σαφάρι και μετά πρωινό στο λοτζ. Προαιρετικά αντί για το επίγειο σαφάρι μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή σε ένα εξαίσιο πρωινό φωτογραφικό σαφάρι με αερόστατο πάνω από το πάρκο με το πρωινό μας σε μικρό καλάθι  Μετά το μεσημεριανό άλλο ένα σαφάρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας μεταφορά πίσω στο Ναϊρόμπι για την εσωτερική πτήση προς την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας την Μομπάσα. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στην παραθαλάσσια ζώνη της πόλης, ιδανικό για ξεκούραση, ήλιο και θάλασσα.

Μετά το πρωινό μας μεταφορά πίσω στο Ναϊρόμπι για την εσωτερική πτήση προς την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας την Μομπάσα. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στην παραθαλάσσια ζώνη της πόλης, ιδανικό για ξεκούραση, ήλιο και θάλασσα. Ημέρες ελεύθερες

Μετά το πρωινό μας μεταφορά πίσω στο Ναϊρόμπι για την εσωτερική πτήση προς την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας την Μομπάσα. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στην παραθαλάσσια ζώνη της πόλης, ιδανικό για ξεκούραση, ήλιο και θάλασσα. Ημέρες ελεύθερες.

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση στο Ναϊρόμπι και στη συνέχεια την διεθνή πτήση για την επιστροφή μέσω ενδιάμεσου σταθμού, παίρνοντας μαζί μας αξέχαστες εντυπώσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την EthiopianAirwaysμέσω Αντίς Αμπεμπα από Αθήνα. Δυνατότητα πτήσεων και με την Qatar Airways ή την Turkish Airlines με τις ανάλογες επιβαρύνσεις – Δυνατότητα αναχωρήσεων και από Θεσσαλονίκη με TurkishAirlinesμε την ανάλογη επιβάρυνση
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία/λοτζ 4* και 5*
 • Πλήρη διατροφή στα σαφάρι
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις με All Inclusive σε 4*S ξενοδοχείο στην Μομπάσα στην περιοχή Ντιάνι.
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Υπηρεσίες τοπικών αγγλόφωνων ξεναγών και οδηγών για τα σαφάρι
 • Εισόδους στα Πάρκα
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι 490€
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, υπέρβαση ορίου αποσκευών
 • Βίζα εισόδου 60€
 • Φιλοδωρήματα σε ξεναγούς και οδηγούς
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Keekorok Lodge

Lake Naivasha Country Club

Ark Lodge

 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού και δύο (2) τουλάχιστον κενές σελίδες.
 • Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 • Ανάλογα με την εποχικότητα ενδέχεται να υπάρχουν επιβαρύνσεις στα κοστολόγια.
 • Συνιστώνται φάρμακα κατά της ελονοσίας και του κίτρινου πυρετού.
 • Συνιστάται η χρήση δολαρίων ΗΠΑ από το 2002 και μετά.

You can send your enquiry via the form below.

Κένυα Σαφάρι Μομπάσα 9 Ημέρες 7 Νύχτες
From €1.895
/ δίκλινο δωμάτιο
From €3.790
/ 2 άτομα σε δίκλινο
From €5.685
/ 3 άτομα σε τρίκλινο