ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

Βουδαπέστη, Bιέννη, Βελιγράδι, Νοέμβριος 2025

6 Days

Οδικό ταξίδι σε τρεις χώρες, τρεις ιστορικές πόλεις. Βουδαπέστη, Bιέννη, Βελιγράδι !!! 

.

Βουδαπέστη. Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις και γοητεία. Ο ποταμός Δούναβης χωρίζει τη Βούδα, με τους λόφους και τα ιστορικά κτίρια, από την Πέστη, το εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Κάστρο της Βούδα, το Κοινοβούλιο, τη Γέφυρα των Αλυσίδων και τα φημισμένα ιαματικά λουτρά Széchenyi . Η πόλη ζωντανεύει το βράδυ με φωτισμένα μνημεία και κρουαζιέρες στον ποταμό, ενώ οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα ρετρό καφέ προσφέρουν μια ζεστή, ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα. 

Βιέννη. Πρωτεύουσα της Αυστρίας, συνδυάζει με αρμονία την ιστορική της κληρονομιά με τη σύγχρονη κουλτούρα. Είναι γνωστή για τα επιβλητικά παλάτια της, τη Φιλαρμονική της Βιέννης και την Κρατική Όπερα, που προσελκύουν λάτρεις της μουσικής απ’ όλο τον κόσμο. Περπατήστε στην πόλη, απολαύστε έναν καφέ και εξερευνήστε τα μουσεία της. Η πόλη διατηρεί τη φινέτσα της αυτοκρατορικής εποχής, προσφέροντας ταυτόχρονα μια μοντέρνα, κοσμοπολίτικη εμπειρία. 

Βελιγράδι. Πρωτεύουσα της Σερβίας, μια ζωντανή και αυθεντική ευρωπαϊκή μητρόπολη. Χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβου, διαθέτει πλούσια ιστορία και έντονη πολιτιστική ζωή. Το Φρούριο Kalemegdan προσφέρει εντυπωσιακή θέα, ενώ οι παλιές γειτονιές της Skadarlija και της Dorćol σφύζουν από ζωή, μουσική και παραδοσιακές γεύσεις. Η πόλη φημίζεται για τη φιλοξενία των κατοίκων της και τη νυχτερινή διασκέδαση, με πλωτά μπαρ και κλαμπ κατά μήκος του ποταμού. 

Ένα ταξίδι, μια εμπειρία ζωής !!!

.

Από 485€ το άτομο 

.

Αναχωρήσεις: 8 & 22 Νοεμβρίου 2025 

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ:

Aναχώρηση στις 06:30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ. Hμίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της Λάρισας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια, μας οδηγεί στην περιοχή της ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ:

Πρωινή αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Προσπερνώντας την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ και το ΝΟΒΙΣΑΝΤ φθάνουμε στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα το << ΠΑΡΙΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ >> η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση):

Η πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας ξεκινά από τη ΒΟΥΔΑ και το λόφο του ΓΚΕΛΕΡΤ και συνεχίζεται με τους ΠΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ, την θαυμαστή εκκλησία του ΜΑΤΙΑ, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες για να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο αργότερα διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην ΠΕΣΤΗ και την ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τελειώνουμε με τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο VACI η προαιρετικά το απόγευμα ΜΙΝΙ κρουαζιέρα με καραβάκι στο ΔΟΥΝΑΒΗ, ‘απολαμβάνοντας’ έτσι τη νυκτερινή όψη της πόλης, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ: 

Ημέρα ελεύθερη. Μπορούμε να την αφιερώσουμε στην πόλη, για περιπάτους, επισκέψεις η εναλλακτικά να ακολουθήσετε την πρόταση μας για ημερήσια εκδρομή στη ΒΙΕΝΝΗ. Μετά από μια διαδρομή τριών περίπου ωρών θα φθάσουμε στην πόλη του ΣΤΡΑΟΥΣ και θα έχουμε την ευκαιρία στην περιήγηση μας να δούμε τα κτίρια της Δακτυλίου Λεωφόρου (RING), την κρατική ΟΠΕΡΑ, τα ΜΟΥΣΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΤΕΧΝΗΣ, τους ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥΣ και ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ, το ΠΑΛΑΤΙ ΧΟΦΜΠΟΥΡΓΚ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ καθώς και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Ακολουθεί η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΒΑΡΤΣΕΝΜΠΕΡΓΚ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Χρόνος ελεύθερος, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βουδαπέστη για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – BEΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ:

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε μέσω της γνωστής πλέον διαδρομής, για την πρωτεύουσα της Σερβίας το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, όπου θα έχουμε σύντομη στάση – επίσκεψη. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για τον τελικός μας για σήμερα προορισμό την περιοχή της ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ: 

Αναχώρηση το πρωί για Αθήνα μέσω του συνοριακού σταθμού των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εκδρομές, περιηγήσεις με σύγχρονα πούλμαν.
  • Διαμονή,(5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ( 3* - 4* ΣΕΡΒΙΑ).
  • Ημιδιατροφή ( 5 πρωινά, 5 δείπνα ).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης .
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι διαμονής (TAKK), 45 € ανά άτομο.
  • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα.
  • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του και ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό.

Διαμονή, (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ( 3* – 4* ΣΕΡΒΙΑ).

Ημιδιατροφή ( 5 πρωινά, 5 δείπνα ).

Μπορεί να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς παραλείψεις.

Είναι δυνατόν η διανυκτέρευση του Νις να γίνει και στη περιοχή ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ ή ΚΡΑΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ.

You can send your enquiry via the form below.

Βουδαπέστη, Bιέννη, Βελιγράδι, Νοέμβριος 2025
From €485
/ δίκλινο δωμάτιο
From €970
/ 2 άτομα σε δίκλινο
From €680
/ 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
From €1.395
/ οικογένεια με 2 ενήλικες και ένα παιδί (2-11 ετών)
From €485
/ Τιμή Εκδρομής