ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 4 ημέρες

4 Days

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

4 ημέρες

Αναχωρήσεις:  24/12

Overview

Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα κύρια αξιοθέατα του Βελιγραδίου και της γύρω περιοχής και σας δίνει ελεύθερο χρόνο για προσωπικές εξερευνήσεις.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το πρόγραμμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα ενδιαφέροντά σας.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πτήση για το Βελιγράδι. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Σερβίας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το Βελιγράδι ήταν πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας από την ίδρυσή της το 1918 μέχρι την τελική της διάλυση το 2006. Το Βελιγράδι κατοικήθηκε από νομάδες κυνηγούς-συλλέκτης κατά την Παλαιολιθική και τη Μεσολιθική περίοδο, έχουν ανακαλυφθεί εργαλεία των Ανώτερων Παλαιολιθικών πολιτισμών του Ωρινιάκ και της Λα Γκραβέτ, που φανερώνουν κατάληψη μεταξύ 50.000 και 20.000 χρόνια πριν! Σε αυτή τη γεμάτη πλούσια ιστορία πόλη θα έχετε στη διάθεσή σας ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία. Γοητευτικό μες στις αντιθέσεις του, γεμάτο πάρκα, με πολύ έντονη ζωή, το Βελιγράδι δεν πλασάρεται τυχαία ως ‘’το Βερολίνο των Βαλκανίων’’ από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. 

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα γνωρίσουμε το πανέμορφο Βελιγράδι, με το φρούριο Kalemegdan να δεσπόζει πάνω από τη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο πεζόδρομος Κνεζ Μιχαήλοβα είναι ο πρώτος δρόμος της πόλης που ονοματοδοτήθηκε και ταυτόχρονα ο αγαπημένος πεζόδρομος ντόπιων και επισκεπτών για βόλτα όλες τις ώρες της ημέρας. Η Λυρική Σκηνή, η Βουλή, τα παλιά Ανάκτορα και ο εντυπωσιακός ναός του Αγίου Σάββα είναι μερικά από τα αξιοθέατα. Το Βελιγράδι φιλοξενεί πολλές ετήσιες διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών το Φεστιβάλ Κινηματογράφου (FEST), το Φεστιβάλ Θεάτρου, το Θερινό Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Μουσικής, την Έκθεση Βιβλίου, το Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2008 και το Φεστιβάλ Μπύρας. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων, την Φρούσκα Γκόρα, όπου βρίσκονται τα Ορθόδοξα μοναστήρια του Σερβικού «Αγίου Όρους» και αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο (UNESCO). Θα επισκεφθούμε δύο ή τρεις μονές. Συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Κατά τον 18ο και 19ο αιώνα έγινε σημαντικό εμπορικό και βιοτεχνικό κέντρο, καθώς και κέντρο του Σερβικού πολιτισμού, κερδίζοντας το προσωνύμιο «Αθήνα της Σερβίας».  Χτισμένο στις όχθες του Δούναβη, στη γραφική παλιά πόλη ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει κατά μήκος του πεζοδρόμου Zmaj Jovina και να ανακαλύψει μικρά μαγαζιά και κρυμμένες πλατείες. Επόμενος σταθμός το κουκλίστικο Sremski Karlovci, όπου το μεσημέρι θα έχουμε πλούσιο γεύμα με κρασί και μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο. Το όνομα Νόβι Σαντ σημαίνει “Nέα Φυτεία”. Επιστροφή στο Βελιγράδι και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα έχουμε στη διάθεση μας λίγο χρόνο ελεύθερο πριν τη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βελιγράδι - Αθήνα με Air Serbia
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Mercure Belgrade Excelsior 4* ή παρόμοιο
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Γεύμα με πλούσια πιάτα, κρασί & μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο στο κουκλίστικο Sremski Karlovci στην όχθη του Δούναβη (ως μέρος της ημιδιατροφής)
 • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ξενάγηση στο Βελιγράδι και στην εκδρομή στο Νόβι Σαντ με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό
 • Δημοτικός φόρος Βελιγραδίου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 140€
 • Είσοδοι σε μουσεία, ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Αεροπορικές Πτήσεις

Ημ/νια Από Προς Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης Αριθμός Πτήσης
24/12 Αθήνα Βελιγράδι 15.40 16.20 JU 513
27/12 Βελιγράδι Αθήνα 23.40 02.55 JU 516

Mercure Belgrade Excelsior 4*

Γενικές σημειώσεις:

 • Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση. 
 • Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων
 • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ. 
 • Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ. 
 • Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 • Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

You can send your enquiry via the form below.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 4 ημέρες
From €425
/ δίκλινο δωμάτιο
From €850
/ 2 άτομα σε δίκλινο
From €525
/ 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
From €1.325
/ οικογένεια με 2 ενήλικες και ένα παιδί (2-11 ετών)