ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

7ήμερη Σμύρνη – Παμούκκαλε – Ικόνιο – Καππαδοκία | Αύγουστος - 7 Ημέρες

hot-air-ballons-cappadokia-1024×683

Ένα ταξίδι ζωής στις χαμένες πατρίδες της Ανατολίας
Τοπία που θυμίζουν άλλον πλανήτη, φαράγγια, εξωπραγματικοί γεωλογικοί σχηματισμοί και ασκηταριά λαξευμένα στον μαλακό ψαμμόλιθο
.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Σμύρνη μέσω Κωνσταντινούπολης.

Άφιξη στο αεροδρόμιο “MENDERES”  και ακολουθεί περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο.  Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα.

Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά.

Μεταφορά  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Παμούκκαλε, το “Κάστρο από Βαμβάκι”, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τραβερτίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Μαζί με την Ιεράπολη που θα επισκεπτούμε κατόπιν ανήκουν στη λίστα των μνημείων της Unesco.

Στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο.  Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την αρχαία πόλη Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας.

Κατά την περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μαυσωλείο.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει.

Θα περάσουμε μέσα από τα ψηλά οροπέδια της Ανατολίας, όπου βρίσκονται οι αποξηραμένες λίμνες.  Επίσκεψη στο Καραβάν Σεράϊ, το οποίο ήταν το σημείο ξεκούρασης για τα καραβάνια που ακολουθούσαν το Δρόμο του Μεταξιού.

Συνεχίζουμε για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου,  η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοικαι Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόληπου κατοικείται από το 3000 π.Χ..

Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας».

Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τείχη του κάστρου της πόλης,που κατασκευάστηκε στις αρχές του13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του ​​Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, όπου σήμερα στεγάζεται το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, τοKursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης.

Συνεχίζουμε για την καρδιά της Καππαδοκίας.

Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Προκόπι ( Urgup) και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος – Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων.

Στην συνέχεια αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της.

Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη,  Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική.

Επιστρέφουμε στο Προκόπι στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της.

Συνεχίζουμε για την Σινασσό, μια γραφικότατη κοινότητα με παλαιά πέτρινα σπίτια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και πάμπολλες εκκλησιές, όπου το ελληνικό στοιχείο στο τέλος του 19ου αιώνα άγγιζε τους 4000 κατοίκους. Ονομάστηκε επίσης η «Αθήνα της Ανατολής» λόγω του ότι εκεί μιλούσαν καθαρά τα ελληνικά χωρίς ιδιωματισμούς. Διέθετε Αστική Σχολή και Παρθεναγωγείο τα οποία συντηρούνταν από τη «Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Πρόοδος». Κύρια εργασία των κατοίκων ήταν η γεωργία, η κτηνοτροφία, η ύφανση χαλιών και το εμπόριο του χαβιαριού. Σήμερα σώζονται σε αρίστη κατάσταση, μετά τις “σωστικές επεμβάσεις”, ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κτίσμα του 1725, ο Ναός των Αρχαγγέλων Γαβριήλ  και Μιχαήλ στον Γενή Μαχαλά, κτίσμα του 1850, το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την ευφυέστατη υπέρθυρη επιγραφή του 1855, και μια σειρά άλλων μνημείων με σπάνιες ιδιαιτερότητες τόσο στην κατασκευή παραθύρων, θυρών, όσο καιακροκεράμων.

Επιστρέφουμε στο Προκόπι στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Καισάρειας για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •  Αεροπορικά εισιτήρια
 •  Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 •  1 διανυκτέρευση στη Σμύρνη, 1 διανυκτέρευση στο Παμούκαλε, 1 διανυκτέρευση στο Ικόνιο
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Προκόπι της Καππαδοκίας, 1 διανυκτέρευση στο Κουσάντασι
 •  Ημιδιατροφή (συνολικά 7 πρωινά και 7 δείπνα)
 •  Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
 •  Αρχηγός – συνοδός
 •  Ασφάλεια αστική ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •  Φόροι αεροδρομίων 195€
 •  Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

PEGASUS AIRLINES

ΠΤΗΣΕΙΣ

 

 ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ   10.00 – 11.20

 

Aθήνα – Κωνσταντινούπολη – S.Gökçen (SAW) – Σμύρνη (ΑDB)

Kαισάρεια (ΑSR) – Κων/λη – S.Gökçen (SAW) –   Κωνσταντινούπολη – S.Gökçen (SAW) – Aθήνα

 • Η σειρά των ημερών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και αλλάζει αναλόγως με την ημερομηνία αναχωρήσεως χωρίς να αφαιρεθεί κάτι.
 • Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας των ανωτέρων ξενοδοχείων, η διαμονή θα γίνεται σε ξενοδοχεία ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας.

ΣΜΥΡΝΗ
ΗΟΤΕLANEMONFUAR 4* με ημιδιατροφή ή παρόμοιο

ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
ΗΟΤΕL RICHMOND 5* με ημιδιατροφή ή παρόμοιο

ΙΚΟΝΙΟ
ΗΟΤΕL ANEMON KONYA 5* με ημιδιατροφή ή παρόμοιο

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΠΡΟΚΟΠΙ)
ΗΟΤΕL PERISSIA 5 * με ημιδιατροφή

Μπορείτε να υποβάλεται εδώ την φόρμα κράτησης

7ήμερη Σμύρνη – Παμούκκαλε – Ικόνιο – Καππαδοκία | Αύγουστος
Από €650
Ανά δίκλινο δωμάτιο
Από €1,300
Ανά 2 άτομα σε δίκλινο
Από €845
Ανά 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

Δραστηριότητες