ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

5ήμερο Ολλανδία – Βέλγιο | 28η Οκτωβρίου

5 Days

Η Ολλανδία συνιστά μικρή χώρα της βόρειας Ευρώπης με ακανόνιστο σχήμα και ιδιότυπη γεωμορφολογία. Η θέση των περισσότερων εδαφών της σε υψόμετρο κάτω από αυτό της επιφάνειας της θάλασσας ανάγκασε από νωρίς τους κατοίκους της να επιδοθούν σε τιτάνιους αγώνες (εξ ου και η ονομασία Κάτω χώρες) για την τιθάσευση των υδάτινων όγκων που τους απειλούσαν, έτσι ώστε η συνολική της χερσαία επιφάνεια να αυξάνεται συνεχώς. Αν και μικρή χώρα, ο δυναμισμός των κατοίκων της την έφερε στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών κρατών από την άποψη των πνευματικών, οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων και την κατέστησε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή.

Η χώρα βρέχεται στα ανατολικά και βόρεια από τη Βόρεια θάλασσα, ενώ χερσαία σύνορα διαθέτει μόνο με τη Γερμανία στα ανατολικά και το Βέλγιο στα νότια.

Η συνολική της έκταση είναι 41.526 τ. χλμ., από τα οποία τα 33.938 είναι χερσαία και τα υπόλοιπα 7.587 αποτελούν εσωτερικά ύδατα. Χώρα με μεγάλη αποικιακή ιστορία η Ολλανδία διατηρεί σήμερα ως εξαρτώμενα εδάφη και τις κτήσεις της των Ολλανδικών Αντιλών και της Αρούμπα. Ο πληθυσμός της υπολογίστηκε το 2002 σε 16.067.754 κατοίκους.
Η Ολλανδία καταλαμβάνει τμήμα του χώρου που ορίζεται ιστορικά και γεωγραφικά ως Κάτω Χώρες και στον οποίο ανήκουν επίσης το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Στην επικράτειά της περιλαμβάνει και αρκετά νησιά (Φρισικά Νησιά).

Η Ολλανδία αποτελεί για πολλούς έναν αρκετά ενδιαφέρον τουριστικό προορισμό. Άνθρωποι, κουλτούρα, τοπία, προϊόντα και φυσικά…άγνωστες πτυχές της που ξεδιπλώνονται παρακάτω, συνθέτουν το παζλ της χώρας αυτής.

Η χώρα της τουλίπας

Μπορεί να είναι αρκετά δημοφιλής για το λουλούδι αυτό η Ολλανδία, παρόλα αυτά πιστεύεται ότι προήλθε από τις οροσειρές Tien Shan της Κεντρικής Ασίας, ενώ είχαν ήδη καλλιεργηθεί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για δεκαετίες. Αποτελούσε σπάνιο, εξωτικό φυτό για τη Δυτική Ευρώπη, η οποία γοητεύτηκε κατά την εισαγωγή της. Περί τα τέλη του 19ου αιώνα, έγινε επισήμως η εισαγωγή της στην Ολλανδία.

Ευτυχισμένοι κάτοικοι

Ένα άλλο γεγονός που ίσως δεν γνωρίζετε για τους Ολλανδούς, είναι ότι η χώρα τους κατατάσσεται μεταξύ των 6 πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο! Λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες όπως, το υγιές προσδόκιμο ζωής, την ελευθερία και την κοινωνική υποστήριξη, έχετε έναν λόγο παραπάνω να απολαύσετε και να ανακαλύψετε από κοντά, αυτού του είδους την ευτυχία.

Αποκαλείται “Γη των Γιγάντων”

Οι Ολλανδοί συγκαταλέγονται μεταξύ των ψηλότερων ανθρώπων στον κόσμο. Η υγειονομική τους περίθαλψη και η έντονη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και η συμβολή αυτών στην ολλανδική διατροφή, φαίνεται να συντελεί στο αποτέλεσμα αυτό.

 Οι κουρτίνες των παραθύρων παραμένουν ανοιχτές

Μέρος της φιλοσοφίας και της κουλτούρας τους, αποτελεί η φράση “Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε”. Διασχίζοντας τους δρόμους του Άμστερνταμ και όχι μόνο, θα παρατηρήσετε παράθυρα σπιτιών που δεν έχουν κλειστές κουρτίνες. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν καν κουρτίνες ή περσίδες. Η δημοφιλέστερη εξήγηση πηγάζει από την προτεσταντική θρησκευτική παράδοση του Καλβινισμού, στηριζόμενη στο ότι οι τίμιοι πολίτες δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Άλλη εξήγηση αναφέρει για μία συνήθεια που διατηρεί τις ρίζες της στο παρελθόν και η οποία σχετιζόταν με την απτή απόδειξη των κατοίκων προς τους εμπόρους σχετικά με την αξιοπιστία τους, επιδεικνύοντας ένα δωμάτιο γεμάτο από τα καλύτερα έπιπλα, διακοσμητικά και προϊόντα τέχνης. Παρόλα αυτά και ανεξαρτήτως λόγου, η αλληλεπίδραση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος προάγει την ανοιχτή κουλτούρα, κάτι για το οποίο κάνει γνωστούς τους Ολλανδούς.

Το διάσημο σουβενίρ της Ολλανδίας

Σίγουρα, ένα από τα must σουβενίρ που θα βρει κάποιος στην Ολλανδία, είναι τα παραδοσιακά ξύλινα τσόκαρα, γνωστά ως “klompen” για τους ντόπιους. Παράγονται ετησίως περίπου 6 εκατομμύρια αναμνηστικά τσόκαρα! Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι τα ξύλινα αυτά τσόκαρα τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι από τα χρόνια του Μεσαίωνα, για να προστατεύουν τα πόδια τους από κάθε σκληρή εργασία καθώς ήταν ανθεκτικά, αδιάβροχα και εύκολα προς καθαρισμό.

Το πορτοκαλί χρώμα των καρότων

Λέγεται οτι  το πορτοκαλί χρώμα των καρότων οφείλεται στους Ολλανδούς! Αιώνες πριν, το συγκεκριμένο λαχανικό ήταν κίτρινο, μοβ ή λευκό. Παρόλ΄ αυτά, γύρω στον 17ο αιώνα, τα περισσότερα «μεταμορφώθηκαν» σε πορτοκαλί. Ο λόγος; Το χρώμα τους αποτέλεσε φόρο τιμής των Ολλανδών στον William του Orange, ο οποίος ηγήθηκε του αγώνα υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας. Έτσι, επικράτησε το γνωστό πορτοκαλί χρώμα στα καρότα.

Must στο μενού

Να μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την ολλανδική ρέγγα, καθώς επίσης και την κροκέτα τους, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμα και μέσω ενός μηχανήματος αυτόματου πωλητή.

Παντού ποδήλατα

Στην Ολλανδία συναντάται ένα εκτεταμένο δίκτυο άρτιων ποδηλατοδρόμων, το οποίο  εκτείνεται σε μήκος 35.000 χλμ. Οι διαδρομές εκτός απο αστικούς, περιλαμβάνουν και αγροτικούς ποδηλατόδρομους, οδηγώντας σε αρκετούς απο τους οικισμούς της χώρας.

 ———————————————————————————————————–

Το Βέλγιο, επίσημα Βασίλειο του Βελγίου  είναι χώρα στη βορειοδυτική Ευρώπη που συνορεύει με την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τη Γαλλία. Ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεντρώνοντας ως έδρα, πολλές από τις κεντρικές υπηρεσίες της, ενώ υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της πρώην Ε.Ο.Κ. από το 1958.

Η θέση της χώρας αποτελεί βασική πτυχή της οικονομίας της καθώς και η πρωτεύουσα, οι Βρυξέλλες με 1,2 εκατομμύρια κατοίκους φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών.

Ο πληθυσμός του Βελγίου απαριθμεί τους 11.690.309 κατοίκους και εκτείνεται σε 30.528 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Βρίσκεται στα πολιτιστικά σύνορα μεταξύ της γερμανικής και της ρωμανικής Ευρώπης και είναι γλωσσικά και πολιτιστικά διαιρεμένο. Δύο είναι οι βασικές γλώσσες που ομιλούνται στο Βέλγιο: η Ολλανδική – που αποκαλείται μερικές φορές ανεπισήμως Φλαμανδική και ομιλείται στη Φλάνδρα στα βόρεια, και η Γαλλική που ομιλείται στη Βαλλωνική Περιοχή στα νότια.

Η πρωτεύουσά του, οι Βρυξέλλες, είναι επισήμως δίγλωσση, ενώ η πλειονότητα των κατοίκων της μιλά Γαλλικά. Στα ανατολικά βρίσκεται μια επισήμως αναγνωρισμένη μειονότητα Γερμανόφωνων. Η γλωσσική αυτή ποικιλία οδηγεί συχνά σε πολιτικές διαμάχες, οι οποίες αντικατοπτρίζονται στο πολυσύνθετο σύστημα διακυβέρνησης και στην πολιτική ιστορία του Βελγίου. Το Βέλγιο άρει το όνομα του απο τους πρώτους κατοίκους του, τους Βέλγους (Belgae), μια ομάδα κυρίως Κελτικών φυλών, που έδωσαν το όνομά τους και στη ρωμαϊκή επαρχία  (Βελγική Γαλατία). Ιστορικά, το Βέλγιο είναι μέρος των λεγόμενων «Κάτω Χωρών», στις οποίες αναφέραμε ήδη οτι περιλαμβάνονται επίσης η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Η θέση της χώρας σε συνδυασμό με τις παγκοσμίου κλάσης υποδομές, τη σταθερή παραγωγική βάση κατατάσσουν το Βέλγιο ως μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη έκθεση στην διεθνή οικονομία. Το Βέλγιο είναι ανεπτυγμένη, φιλελεύθερη χώρα, με μια προχωρημένη οικονομία υψηλού εισοδήματος. Η χώρα έχει πολύ υψηλά πρότυπα ζωής, ποιότητας ζωής, υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης, και κατατάσσεται ως “πολύ υψηλή” στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης. Κατατάσσεται επίσης ως μία από τις ασφαλέστερες και πιο ειρηνικές χώρες στον κόσμο.

Το Βασίλειο του Βελγίου είναι πλούσιο σε σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη του, κυρίως επειδή εδώ ήταν που δύο ευρωπαϊκές πολιτιστικές ομάδες συναντήθηκαν και αλληλεπικαλύπτονται. Η ενδιαφέρουσα ύπαιθρο και πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα το καθιστούν τον τέλειο προορισμό οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Έτσι λοιπόν ο καλοκαιρινός παραθεριστής θα βρει εκτεταμένες παραλίες και γραφικούς αμμόλοφους στα θέρετρα κατά μήκος της βελγικής ακτής της Βόρειας Θάλασσας. Όσοι ενδιαφέρονται για την τέχνη θα ενθουσιασθούν απο τα υπέροχα μουσεία και συλλογές, καθώς και τα ιστορικά κέντρα της πόλης, πολλά με ποτάμια και άλλα με πλωτές οδούς και εντυπωσιακά κοσμικά και θρησκευτικά κτίρια, όπως εκείνα της Γάνδης και της Μπριζ. 

Οι τουρίστες που ενδιαφέρονται για τεχνικά επιτεύγματα θα γοητευτούν από τις λιμενικές εγκαταστάσεις στην Αμβέρσα και τις γέφυρες, τους φράκτες, τα κανάλια ή τα εργαλεία ανύψωσης πλοίων. Οι πεζοπόροι και οι λάτρεις της φύσης προσελκύονται από τις δασικές περιοχές των Αρδεννών, όπου θα βρουν το μεγαλύτερο σπήλαιο στάγδην στην Ευρώπη και το Spa, μια λουτρόπολη (εξ ου και η λέξη) υψηλής ποιότητας. Το Βέλγιο είναι επίσης διάσημο για τις γαστρονομικές του απολαύσεις.  Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να καυχηθεί για τα πολυάριθμα εστιατόρια της που έχουν βραβευτεί μάλιστα με αστέρια ή μετάλλια από διεθνείς γκουρμέ όπως το Βέλγιο.

Το κλίμα στο Βέλγιο είναι γενικά εύκρατο και υγρό, αποτέλεσμα της θέσης του στα εύκρατα γεωγραφικά πλάτη. Επηρεάζεται αρκετά έντονα από τη θάλασσα, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή και οι κυρίαρχοι δυτικοί άνεμοι έρχονται από τη θάλασσα.
Αναλυτικότερα, η χώρα μπορεί να χωριστεί σε τρεις κλιματικές ζώνες, δηλαδή που γειτνιάζουν αμέσως με την ακτή, τα εσωτερικά πεδινά και τη σειρά των Αρδεννών χαμηλών βουνών.

Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.

Η πιο πρωτοποριακή πρωτεύουσα της Ευρώπης μας περιμένει να την εξερευνήσουμε! Τα μοναδικά κανάλια, η πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της, και οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες που δένουν τόσο αρμονικά με το «παλιό», είναι μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν το Άμστερνταμ ως μια από τις γοητευτικές μητροπόλεις της Ευρώπης.

Η πανοραμική περιήγηση θα μας αποκαλύψει την υπέροχη και γεμάτη πράσινο ζώνη κατά μήκος του διάσημου ποταμού Άμστελ, το εντυπωσιακό γήπεδο «Arena» έδρα της τοπικής ομάδας «Ajax» και έναν από τους πιο όμορφους ανεμόμυλους της περιοχής.

Στο κέντρο της πόλεως θα δούμε την πολυπλοκότητα των καναλιών και στην πλατεία των Μουσείων θα επισκεφθούμε τον παλαιότερο Οίκο Διαμαντιών Παγκοσμίως, τον οίκο «House of Coster Diamonds» όπου και θα γνωρίσουμε όλη τη διαδικασία παραγωγής από το αρχικό έως το τελικό στάδιο ενώ στη συνέχεια θα δούμε ιστορικά κομμάτια και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή του.

Συνεχίζουμε για το γνωστό ψαροχώρι του Βόλενταμ. Θα διασχίζουμε το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής μέσα από τα απέραντα λιβάδια και τα αποξηραμένα (ανακτημένη γη από τη θάλασσα) πόλντερς.

Φθάνοντας θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στα στενά σοκάκια και το λιμανάκι του, περπατώντας δίπλα σε πολύχρωμα καταστήματα λαϊκής τέχνης και παραδοσιακά μπιστρό/καφέ που σερβίρουν τοπικές λιχουδιές.

Ο περίπατος μας στην προκυμαία, θα μας αποκαλύψει όλα τα σημεία, όπου τα παλαιά χρόνια μεταφόρτωναν τα τοπικά προϊόντα όπως ψάρια, γάλα και τυρί, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι τους για της αγορές του Άμστερνταμ.

Η εμπειρία για την ζωή στην Ολλανδική ύπαιθρο ολοκληρώνεται επισκεπτόμενοι μια τοπική φάρμα τυριών, όπουεκεί «η μικρή Ολλανδέζα» ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας παρουσιάσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά.

Στην συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τους αμέτρητους συνδυασμούς των γεύσεων τους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση Άμστερνταμ.

Πρωινό. Συνάντηση στην ρεσεψιόν. Σήμερα θα επισκεφθούμε με δωρεάν είσοδο, δώρο του γραφείου μας, το εντυπωσιακό «This is Holland» όπου θα απολαύσουμε την απόλυτη αίσθηση πτήσης, σε μια πρωτόγνωρη θεαματική εμπειρία 5 διαστάσεων, αφού χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Μέσω της εναέριας προοπτικής που μας προσφέρει και χάρη στα εκπληκτικά ειδικά 5D εφέ θα νιώθετε ότι πετάτε πάνω από όλη την χώρα απολαμβάνοντας με όλες σας τις αισθήσεις την μοναδική αυτή εμπειρία, γεμίζοντας αξέχαστες εικόνες.

Στην συνέχεια ακολουθεί η κρουαζιέρα δώρο του γραφείου μας, στα χαρακτηριστικά κανάλια του Άμστερνταμ.Η πλοήγηση μέσα στον λαβύρινθο των καναλιών δίπλα στα παλιά αρχοντικά και τις όμορφες γέφυρες, θα είναι αφορμή για άπειρες και μοναδικές φωτογραφίες!

Αμέσως μετά η μέρα μας συνεχίζεται ελεύθερη. Απολαύσετε το «Amsterdam Shopping Experience». Το Άμστερνταμ ως παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, φημίζεται για τις αγορές του.

Μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας, σε μια από τις φημισμένες αγορές της πόλης, όπως στην Kalverstraat και στην P.CHooftstraat η οποία φιλοξενεί τους παγκόσμιους οίκους μόδας.

Δεν πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στην γραφική περιοχή Jordaan και στους φημισμένους «Εννέα δρόμους»(9 Straatjes). Επίσης στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα όπως το Bijenkorf και το Magna Plaza(πρώην κτίριο του κεντρικού ταχυδρομείου, χτισμένο το 1895) μπορείτε να βρείτε πληθώρα προϊόντων όπως,και να απολαύσετε παράλληλα ένα καφέ ή γεύμα.

Περπατήστε κατά μήκος των καναλιών και απολαύστε ένα καφέ, η γεύμα σε κάποιο από τα αμέτρητα καφέ/μπαρ και εστιατόρια. Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη δεμένη με το νερό, με πολλούς πεζόδρομους και απίστευτα όμορφες πλωτές οδούς. Διανυκτέρευση Άμστερνταμ.

Πρωινό. Συνάντηση στην ρεσεψιόν. Αναχώρηση με τις αποσκευές μας. Σήμερα κατευθυνόμαστε στο Βασίλειο του Βελγίου και επισκεπτόμαστε την μεσαιωνική πόλη της Μπριζ.

Μια πόλη μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Ο περίπατος μας μέσα στα σοκάκια περιτριγυρισμένοι από τα γραφικά κτίσματα και τα κανάλια της χρυσής εποχής,θα μας «ζωντανέψει» μεσαιωνικές εικόνες από τότε όπου η πόλη υπήρξε το πλουσιότερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου.

Η κεντρική πλατεία, το Διοικητήριο, η λίμνη της αγάπης, οι όμορφοι διάσπαρτοι ναοί όπως ο Ναός της Παναγίας, το πρώτο νοσοκομείο της Ευρώπης του Αγ. Ιωάννη που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και οι παλαιοί υδάτινοι οδοί με τις χαμηλές γέφυρες και τα παραδοσιακά σπίτια στις όχθες μας μαρτυρούν το έντονο παρελθόν της.

Συνεχίζουμε στην πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βρυξέλλες. Μια πόλη με ένδοξο παρελθόν στην οποία σήμερα χτυπά η καρδιά της Ευρώπης! Θα ανακαλύψουμε τη «μαγεία» που την περιβάλλει και θα θαυμάσουμε τα ιστορικά μνημεία και τις σύγχρονες κατασκευές της μέσα από τις όμορφες πλακόστρωτες γειτονιές στο κέντρο της πόλης, όπως και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο χαρακτηριστικό ελικοειδές σχήμα του κτιρίου Berlaymont.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας.

Το απόγευμα μπορείτε να ακολουθήσετε τον αρχηγό σας σε έναν προαιρετικό, δωρεάν περίπατο στην κεντρικήπλατεία GrandPlace όπου το κομψό Δημαρχείο, τα πανέμορφα και έντονα διακοσμημένα κτίρια των συντεχνιών, και οι επώνυμοι κατά καιρούς κάτοικοι προσδίδουν μια πρωτόγνωρη αύρα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κεντρικήπλατεία των Βρυξελλών θεωρείται ως η ομορφότερη πλατεία παγκοσμίως!

Στην συνέχεια είστε ελεύθεροι να συνεχίσετε την εξερεύνηση της περιοχής και να δειπνήσετε σε ένα από τα φιλόξενα εστιατόρια της πόλης, δοκιμάζοντας μερικές λιχουδιές από την παραδοσιακή τοπική κουζίνα, όπως τα μύδια στον ατμό και να γευτείτε μερικές απο τις άπειρες ετικέτες μπίρας που το Βέλγιο φημίζεται ιδιαιτέρως! Διανυκτέρευση στις Βρυξέλλες.

Πρωινό. Συνάντηση στην ρεσεψιόν.

Στην σημερινή προαιρετική εκδρομή στην Βελγική και Γαλλική Φλάνδρα, θα επισκεφθούμε την Γάνδη και την Λιλ (Γαλλία).

Πρώτη μας στάση η πόλη της Γάνδης. Στο ιστορικό της κέντρο θα θαυμάσουμε τα τρία μεσαιωνικά ορόσημα και μεγαλοπρεπείς της πύργους, όπως το επιβλητικό Διοικητήριο, τον Ναό του Αγ. Νικολάου και τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βονιφάτη. Δίπλα τους η γέφυρα του Αγ. Μιχαήλ με την υπέροχη θέα στο κανάλι και στην προβλήτα του παλιού λιμανιού θα μας γοητεύσει. Μια ιστορική πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι και σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και πιο «ζωντανές» πόλεις του Βελγίου.

Συνεχίζουμε για την Γαλλική Φλάνδρα και την πανέμορφη πρωτεύουσα της, πόλη της Λιλ. Δίπλα στον ποταμό Deule και κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, η Λιλ μας περιμένει να την ανακαλύψουμε!Μια πόλη με τόσο πλούσια ιστορία και αναμφισβήτητη ομορφιά που δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιο της, ως το«Παρίσι του Βορρά». Τα φλαμανδικά σπίτια, οι προσόψεις γύρω από την GrandPlace, τα απομεινάρια της ισπανικής κυριαρχίας,τα επιβλητικά κτίρια αρχιτεκτονικής Haussmann-style, αλλά και οι Art Nouveau και Art Déco επιρροές σε κάθε γωνία της πόλης παρουσιάζουν μοναδικό ενδιαφέρον.

Ελεύθερος χρόνος πριν την επιστροφή μας στο Βέλγιο και την πόλη των Βρυξελλών. Διανυκτέρευση Βρυξέλλες. (κόστος εκδρομής 90€)

Πρωινό. Συνάντηση στην ρεσεψιόν.

Αναχώρηση με τις αποσκευές μας. Ημέρα αναχώρησης η σημερινή, και σειρά να γνωρίσουμε τις άλλες μεγάλες Ολλανδικές πόλεις Ρότερνταμ και Χάγη, όπως επίσης και την ιστορική μεσαιωνική πόλη του Ντελφτ.

Το Ρότερνταμ φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, εκθαμβωτικά μοντέρνα κτίρια και ουρανοξύστες, μαζί μετις εντυπωσιακές γέφυρες Willem & Erasmus παρουσιάζοντας μια φουτουριστική αρχιτεκτονική που καθηλώνει. Στην συνέχεια η Χάγη, η πιο κομψή Ολλανδική πόλη, έδρα του Ολλανδικού κοινοβουλίου, αλλά και διεθνών οργανισμών όπως τοπερίφημο Διεθνές Δικαστήριο, γνωστό και ως «Παλάτι της Ειρήνης». Και αργότερα η Ντελφτ, η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη που το μεσαιωνικό της κέντρο με τα χαρακτηριστικά κανάλια και τους μεγαλοπρεπείς Βασιλικούς Ναούς σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή!

Ολοκληρώνουμε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για την πτήση της επιστροφής μας.

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • • Αεροπορικά εισιτήρια με KLM
 • • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*(2 στο Ozo Amsterdam4* ή παρόμοιο, 2 στο NHBrussels Louise 4* ή παρόμοιο)
 • • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • • Μεταφορές, μετακινήσεις βάσει προγράμματος
 • • Δωρεάν επίσκεψη, δώρο του γραφείου μας στο εντυπωσιακό «ThisisHolland»
 • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 215€
 • • Εισιτήρια εισόδων
 • • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Ημερομηνίες Αναχώρησης

Ημερομηνίες ταξιδιών Διαθεσιμότητα Τιμή Απομένουν διαθέσιμα
26/10/2022 - 30/10/2022 Εγγυημένο €645
Εξαντλημένα

ΠτήσειςμεKLM:
Ημ/νια Από Προς Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης Αριθμός Πτήσης
26/10 Αθήνα Άμστερνταμ 06.00 08.30 KL 1572
30/10 Άμστερνταμ Αθήνα 20.55 01.10 KL 1581

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το EarlyBooking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το checkout.
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας.

You can send your enquiry via the form below.

5ήμερο Ολλανδία – Βέλγιο | 28η Οκτωβρίου
From €645
/ δίκλινο δωμάτιο
From €1.290
/ 2 άτομα σε δίκλινο
From €800
/ 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
From €1.835
/ οικογένεια με 2 ενήλικες και ένα παιδί (2-11 ετών)