…ναυαγήστε οικειοθελώς στις Μαλδίβες !
.
Σκόρπιες κηλίδες στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά κρύβουν μέσα τους όλες τις ηδονές ενός εξωτικού παράδεισου. Υπάρχουν 1.190 λόγοι, όσα και τα νησάκια που αποτελούν, για να «ναυαγήσετε» οικειοθελώς στα διάφανα νερά τους, μακριά από ευθύνες και περιορισμούς… και ελάχιστοι λόγοι, ή μάλλον κανένας για να επιστρέψετε στην πραγματικότητα!
Οι Μαλδίβες είναι ένας σχετικά νέος τουριστικός προορισμός, παρόλο που κατοικείται εδώ και 3.000 χρόνια. Οι μαγευτικές παραλίες με τις ατελείωτες ζαχαρένιες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα διάφανα νερά, οι ατόλες, ο ασύλληπτης ομορφιάς υποβρύχιος πλούτος, η τροπική βλάστηση και τα θέρετρα στα ιδιωτικά νησιά, συνθέτουν ένα παραδεισένιο σκηνικό και για ξεγνοιασιά. γαλήνης.
Η πολύχρονη εμπειρία μας στα ιδιαίτερα ταξίδια, μας κάνει να ξέρουμε ιδιαιτερότητές του και τους τρόπους να το κάνουμε αυτό. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, ένα ταξίδι εμπειριών στη μαγευτική αυτή χώρα, που αναπαύεται στην αγκαλιά του Ινδικού Ωκεανού, δικαιολογώντας την ονομασία της ως ευλογημένο νησί. Ιστορία, πολιτισμός, μαγευτικές παραλίες, γευσιγνωσία και τέχνες χτυπούν έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου. Η προέκταση του ταξιδιού μας στις Μαλδίβες, που μας φέρει σε ένα επίγειο παράδεισο. Μαγευτικές παραλίες, κατάλευκη άμμος και γαλαζοπράσινα διάφανα νερά, σας προκαλούν να γνωρίσετε την ασύλληπτη ομορφιά του υποβρύχιου πλούτου.
.
Από 4.494€ το άτομο – τελική τιμή με φόρους
.
Αναχώρηση Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025
Itinerary
Ανάπτυξη/Κλείσιμο
Άφιξη στο Μάλε και μεταφορά με ταχύπλοο ή μικρό αεροπλάνο (ανάλογα με το ξενοδοχείο) στο νησί που θα μας φιλοξενήσει. Το αρχιπέλαγος που αποτελεί τις Μαλδίβες βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, 735 χλμ. δυτικά της Κεϋλάνης. Είναι μια αλυσίδα 1.190 κοραλλιογενών τροπικών νησιών (ατόλες), εκ των οποίων μόνο τα 220 κατοικούνται, και τα οποία αναδύθηκαν με τη σταδιακή ανύψωση του πυθμένα της θάλασσας. Απλώνονται σαν γιρλάντα 800 χλμ. κάτω από το νοτιοδυτικό άκρο της Ινδίας, ανάμεσα στον Ισημερινό, και σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 7 μοιρών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και χρόνος για να απολαύσετε τον παράδεισο που ονομάζεται Μαλδίβες… Διανυκτέρευση.
Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσουμε τις ατέλειωτες αμμουδιές με τους κοκοφοίνικες και την τροπική βλάστηση. Θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τον πλουσιότατο θαλάσσιο κόσμο με τα κοράλλια και τα πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών, αλλά και να γευθούμε θαλασσινές λιχουδιές και χυμούς εξωτικών φρούτων δίπλα στο κύμα.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και πάμε αμέσως για μια όμορφη ξενάγηση στην πόλη. Το Κολόμπο, η πρωτεύουσα της (πάλαι ποτέ) Κεϋλάνης και νυν Σρι Λάνκα, είναι χτισμένη στη δυτική ακτή του νησιού. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας συνταιριάζει όλους τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τις επιρροές που γνώρισε η Σρι Λάνκα, δημιουργώντας μια αληθινή πανδαισία ήχων, αρωμάτων και χρωμάτων. Λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός πως το Κολόμπο διαθέτει μια αξιοθαύμαστη ποικιλία εστιατορίων υψηλής ποιότητας, με σχεδόν όλες τις κουζίνες του κόσμου να αντιπροσωπεύονται επάξια. Στην περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, το συνεδριακό κέντρο Bandaranaike, το κτίριο του παλαιού κοινοβουλίου της χώρας, τον παραλιακό δρόμο Galle Face Green, τον ιστορικό ναό Wolfendhal και την Πλατεία Ανεξαρτησίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση, με τελικό μας προορισμό την Νταμπούλα. Ο πρώτος μας σταθμός είναι στην Πιναβάλα για να δούμε το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων: πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1975 με σκοπό να στεγάζει εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες που βρέθηκαν περιπλανώμενοι στα δάση της Σρι Λάνκα. Το εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη στα συμπαθέστατα τετράποδα, τα οποία είναι απόλαυση να βλέπει κανείς την ώρα του φαγητού και της… «κολύμβησης» μέσα στο ποτάμι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τις περίφημες σπηλιές της Νταμπούλα, που στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα κατά τον 1ο π.Χ. αιώνα. Όταν επανέκτησε τον θρόνο του, έχτισε εδώ τον υπέροχο αυτό ναό, τον οποίο και δώρισε στους βουδιστές μοναχούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων, με έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια κοσμούνται επίσης από 157 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μήκους 15 μέτρων. Τη σημαντικότητα και τη μοναδικότητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Νταμπούλα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
Σήμερα θα ξυπνήσουμε αρκετά νωρίς και αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Ανουρανταπούρα, την πρώτη πρωτεύουσα (5ος π.Χ. – 9ος μ.Χ. αιώνας) και αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πόλη του αρχαίου βασιλείου της Σρι Λάνκα. Εδώ βρίσκεται το ιερό δέντρο Σρι Μάχα Μπόντι, το οποίο προέρχεται από ένα φιντανάκι του δέντρου κάτω από το οποίο ο πρίγκιπας Σιντάρτα -ο Βούδας- δέχθηκε τη φώτιση. Το δέντρο μεταφέρθηκε και φυτεύτηκε στην Ανουρανταπούρα, σε έναν ιερό χώρο αφιερωμένο στον Βούδα, είναι άνω των 2.200 ετών και αποτελεί ένα από τα πιο παλιά του κόσμου, συγκεντρώνοντας πλήθος πιστών. Θα δούμε ακόμα τους κίονες του ορειχάλκινου παλατιού, το οποίο κάποτε είχε εννέα ορόφους, το άγαλμα του Σαμάντι Βούδα, ένα από τα ωραιότερα έργα βουδιστικής γλυπτικής, τις δίδυμες λιμνούλες, καθώς και άλλα εντυπωσιακά κατάλοιπα ενός μεγάλου πολιτισμού. Υπάρχουν επίσης μνημεία όπως η Ρουουανβέλι Σέγια Νταγκόμπα με τον διάσημο τοίχο με τους ελέφαντες από τον 2ο αιώνα π.Χ., και η Θουπάραμα Νταγκόμπα από τον 3ο αιώνα π.Χ. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο στην Νταμπούλα. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Πολονναρούβα, τη δεύτερη παλαιότερη πόλη της Σρι Λάνκα, χτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αι., η οποία περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων και το βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται το Gal Viharaya με τα τέσσερα υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν τον Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Ο χώρος θα μας καταπλήξει. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να επισκεφθούμε τους εκπληκτικούς ναούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντυ, καθώς και τα ερείπια του μοναστηριού. Στη συνέχεια της ημέρας θα επισκεφτούμε την πόλη-λιμάνι Τρινκομάλε, που βρίσκεται στην επαρχία των Ταμίλ. Εκεί θα ανακαλύψουμε τον πολιτισμό, την ιστορία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τη γοητεία αυτής της πόλης. Άφιξη και επίσκεψη στον ναό Koneswaram, αφιερωμένο στον θεό Σίβα, που καταστράφηκε από τους Πορτογάλους το 1622. Θα δούμε την υπέροχη θέα από τον βράχο Σουάμι, τον βράχο των εραστών, σύμφωνα με ένα ρομαντικό παραμύθι, θα περπατήσουμε μέσα στο Fort Fredrick, ένα καλά διατηρημένο πορτογαλικό φρούριο, το οποίο κατασκευάστηκε με τα απομεινάρια του κατεστραμμένου ναού Koneswaram. Το οχυρό ανακατασκευάστηκε αργότερα το 1639 από τους Ολλανδούς και καταλήφθηκε από τους Γάλλους το 1672. Από την περιοχή πέρασαν σημαντικές προσωπικότητες ανά τους αιώνες, από τον Πτολεμαίο, μέχρι τον Μάρκο Πόλο, ενώ αποτέλεσε σημαντικό λιμάνι την ανατολικής Ασίας για τους εμπόρους που έκαναν δουλειές στη Θάλασσα της Κίνας. Ολλανδοί, Γάλλοι, Άγγλοι και Πορτογάλοι έδωσαν μάχες για την κυριαρχία του λιμανιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Νταμπούλα όπου θα διανυκτερεύσουμε.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για τη Σιγκιρίγια. Φτάνοντας θα ανέβουμε στον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, ύψους 250 μέτρων. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο που αποτυπώνει τη δημιουργία της φύσης εναρμονισμένης με τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.Χ. από τον βασιλιά Κασιάπα. Είναι γνωστό και ως το «φρούριο-λιοντάρι», λόγω του τεράστιου λιονταριού, ύψους περίπου τριών μέτρων, που φύλαγε την είσοδό του. Σήμερα σώζονται μόνον οι πατούσες του λιονταριού αυτού. Το φρούριο υπήρξε μία από τις πιο όμορφες ακροπόλεις. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Ωστόσο το μεγαλύτερο αξιοθέατο του βράχου είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», οι οποίες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Η τεχνοτροπία τους είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Βρίσκονται σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου, προσβάσιμη από μια σπειροειδή σκάλα. Συνεχίζουμε για την όμορφη, καταπράσινη Κάντυ, κάνοντας μια μικρή στάση στον κήπο μπαχαρικών Ματάλε. Η Κάντυ υπήρξε η τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά, τον Sri Wickrama Rajasinghe, το 1798, ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι την περιβάλλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω στον λαιμό της. Η γραφική αυτή πόλη θεωρείται ως ένας από τους ιερότερους τόπους για τους απανταχού Βουδιστές και ο λόγος είναι ότι εδώ βρίσκεται το «Dalada Maligawa». Πρόκειται για τον ιερό ναό όπου φυλάσσεται το κειμήλιο του δοντιού του Βούδα, τον οποίο και θα επισκεφτούμε. Θεωρείται πως όποιος κρατάει το κειμήλιο, κρατάει και την διακυβέρνηση της χώρας. Τέλος, θα δούμε ένα σπάνιο θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω στα κάρβουνα! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στην Κάντυ.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για τη σημερινή μας εξερεύνηση, με πρώτη μας στάση, μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής, στους καταρράκτες Ραμπόντα. Συνεχίζουμε για την «κηπούπολη» Νουβάρα Ελίγια, που το όνομά της ση¬μαίνει «Πόλη του Φωτός». Βρίσκεται σε ένα υπέ¬ροχο ορεινό τοπίο (σε υψόμετρο 1.868 μ.) στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Σρι Λάνκα, του Pidurutalagala (2.760 μέτρα). Το ήπιο κλίμα δίνει στην πόλη μια πολύ διαφορετική αίσθηση από τα άλλα μέρη της χώρας και, μαζί με την αποικιακή αρχιτεκτονική, έχει κερδίσει επάξια το όνομα «Μικρή Αγγλία». Η πολύχρωμη πόλη είναι διάσημη για την παραγωγή τσαγιού αλλά και για το Εθνικό Πάρκο Χόρτον Πλέινς, τη Λίμνη Γκρέγκορι και τον Ναό Σίτα. Μετάβαση και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας στη Νουβάρα Ελίγια. Το απόγευμα ξενάγηση στην αγαπημένη πόλη των Βρετα¬νών, που χτίστηκε στα πρότυπα της εγγλέζικης ε¬παρχίας, με χαρακτηριστικά σπίτια που θυμίζουν έ¬ντονα τις εξοχικές κατοικίες των Άγγλων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια φυ¬τεία τσαγιού κοντά στη Νουβάρα Ελίγια, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την παρα-γωγή του καλύτερου και πλέον φημισμένου τσα¬γιού στον κόσμο. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να δοκιμάσουμε μια ζεστή κούπα αυθεντικού Ceylon Tea. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στη Νουβάρα Ελίγια.
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Σρι Λάνκα, με κατεύθυνση προς το νότο. Ο δρόμος θα μας φέρει σε λιγότερο γνωστά μέρη στις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας, όπως στους Καταρράκτες Ραβάνα και την πόλη Έλλα με τη νωχελική ατμόσφαιρα που θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Πνιγμένοι μέσα σε φυτείες τσαγιού, είναι μια στάση που δεν θα ξεχάσουμε εύκολα. Συνεχίζουμε για την Τισσαμαχαράμα, στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γιάλα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
Παίρνουμε το πρωινό μας σε πακέτο και ξεκινάμε την ημέρα μας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Το Εθνικό Πάρκο της Γιάλα βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τισσαμαχαράμα και 290 χιλιόμετρα από το Κολόμπο, στη νοτιοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, και καταλαμβάνει περίπου 98 χιλιάδες εκτάρια. Το πάρκο είναι γνωστό για την ποικιλία της άγριας ζωής και διαθέτει επίσης ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών αρχαίων μνημείων, που μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαίων πολιτισμών που ήκμαζαν στην περιοχή. Θα απολαύσουμε ένα σαφάρι στο πάρκο κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναζητήσουμε μερικά από τα υπέροχα άγρια ζώα που ζουν εκεί. Οι εντυπωσιακοί ελέφαντες είναι φυσικά η μεγαλύτερη ατραξιόν του πάρκου, όμως για τους λάτρεις της άγριας φύσης, το Πάρκο Γιάλα είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Θα δούμε κοπάδια από ελάφια παντού γύρω μας, ενώ σκανταλιάρικες μαϊμούδες θα κρέμονται από δέντρο σε δέντρο. Αγριοβούβαλοι, λεοπαρδάλεις, πολύχρωμα παγώνια και ερωδιοί, είναι μόνο μερικοί από τους κατοίκους του πάρκου που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας. Μετά το σαφάρι μας, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την υπαίθρια αγορά φρούτων και λαχανικών στην Τισσαμαχαράμα και να απολαύσουμε τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της περιοχής. Εκεί θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε και το πιο δημοφιλές γλυκό του νησιού, μια νόστιμη κρέμα που φτιάχνεται με γάλα βουβαλιού. Αμέσως μετά, σειρά έχει η πόλη Γκάλε, η οποία θα μας εντυπωσιάσει με το έντονο αποικιακό της χρώμα και την πλούσια ιστορία της, καθώς από την πόλη αυτή πέρασαν διαδοχικά Βρετανοί, Πορτογάλοι και Ολλανδοί. Την προσοχή μας πάντως θα τραβήξει το Φρούριο της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς το 1663. Το Φρούριο αυτό αποτελούσε σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού των πλοίων στη διαδρομή τους ανατολή – δύση και έχει ενταχθεί τον κατά¬λογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην βόλτα μας στην παραλία ίσως δούμε και τους ντόπιους ψαράδες να εξασκούν τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος ανεβασμένοι πάνω σε καλάμια. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Βασκαντούβα, στην ευρύτερη περιοχή της Μπερουβέλα, με τους φοίνικες και τη σιμιγδαλένια άμμο είναι από τις πιο δημοφιλείς καρτ-ποσταλικές εικόνες της Σρι Λάνκα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για το παγκοσμίως γνωστό Πάρκο Θαλάσσιας Χελώνας, που ιδρύθηκε το 1996. Το καταφύγιο χελώνας έχει ως αποστολή του να αποτρέπει τους ψαράδες της περιοχής από τη λαθροθηρία αβγών χελώνας και την παράνομη πώλησή τους στην αγορά τροφίμων. Εδώ θα δούμε από κοντά πώς οι άνθρωποι του εκκολαπτηρίου φροντίζουν τα νεογέννητα χελωνάκια, μέχρι τη στιγμή που θα είναι έτοιμα να αφεθούν ελεύθερα στη θάλασσα. Οι αμμουδερές παραλίες της Σρι Λάνκα είναι, άλλωστε, ιδανικός τόπος, τον οποίο προτιμούν οι θαλάσσιες χελώνες για να γεννήσουν τα αβγά τους. Στη συνέχεια, με βάση τις εξωτικές παραλίες θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για μια ζωή. Ένα σαφάρι με βάρκα στην κατάφυτη βλάστηση του ποταμού Μαντού, σαφάρι που έχει ανακαλύψει το Versus και σας το προσφέρει. Μια εν πλω διαδρομή παρατήρησης, όχι μόνο της τροπικής φύσης της περιοχής αλλά και της ζωής των ντόπιων καθώς αυτή αναπτύσσεται στις όχθες του ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

