ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

Καβάλα-Παρενέστι-Ξάνθη-Δράμα-Αμφίπολη

4 Days

Καβάλα-Παρενέστι-Ξάνθη-Δράμα-Αμφίπολη.

Χριστούγεννα  4 ημέρες 

23-26/12/2024 

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Καβάλα, με ενδιάμεση στάση για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ στα Καμένα Βούρλα. Χρόνος ελεύθερος και επόμενος στάση κοντά στη Λάρισα, όπου θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Έπειτα, μέσω Εγνατίας οδού, θα οδηγηθούμε στον τελικό μας προορισμό, την Καβάλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Κομοτηνή όπου θα έχουμε τον χρόνο για γνωριμία με την πόλη και βόλτα στην παλιά πόλη όπου θα διαπιστώσουμε την αρμονική συμβίωση 2 πολιτισμών και 2 θρησκειών. Καθ’ οδόν για την Ξάνθη επίσκεψη στη Λίμνη Βιστωνίδα με τα δύο νησάκια πάνω στα οποία βρίσκονται το μοναστήρι Αγίου Νικολάου και το παρεκκλήσι της Παναγίας Παντάνασσας που τα ενώνει μία ξύλινη γέφυρα   Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και θα επισκεφτούμε το λαογραφικό της μουσείο. Η Παλιά Πόλη είναι ένας τόπος μοναδικός και πολύτιμο πολιτιστικό κεφάλαιο για τη σημερινή πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Δε θα υπήρχε, εάν το 1976 δεν ανακηρυσσόταν σε προστατευόμενο οικισμό. Στην Παλιά Πόλη υπάρχουν 1.200 χαρακτηρισμένα διατηρητέα κτίσματα. Εκεί θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και βράδυ συμμετοχή σε Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Διανυκτέρευση.

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας, για το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, στο σημείο όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή από τον Απόστολο Παύλο. Συνεχίζοντας θα καταλήξουμε στη γιορτινή πόλη της Δράμας, όπου στον χώρο του Δημοτικού Κήπου και της Πλατείας Ελευθερίας, όλα μεταμορφώνονται σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, τη μαγευτική Ονειρούπολη, ένα πραγματικό χωριό του Άι Βασίλη. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, η φάτνη, το πολύχρωμο καρουζέλ, το σπίτι και το εργαστήριο του Άι Βασίλη είναι μερικά από τα υπέροχα που θα συναντήσουμε. Θα έχουμε χρόνο να νιώσουμε πάλι παιδιά και μετά αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Σταθμός πρώτος  το αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης, το οποίο στεγάζει αξιόλογα ευρήματα και μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη στην Αθήνα μετά από ένα μαγευτικό γεμάτο τετραήμερο ταξίδι!

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο OCEANIS στην Καβάλα
  • Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις βάση προγράμματος

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα

Τα ξενοδοχεία

OCEANIS 3* Καβάλα

You can send your enquiry via the form below.

Καβάλα-Παρενέστι-Ξάνθη-Δράμα-Αμφίπολη
From €235
/ δίκλινο δωμάτιο
From €470
/ 2 άτομα σε δίκλινο
From €295
/ 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο