ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο-Λουτρά Πόζαρ -Τρίκαλα

4 Days

Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο-Λουτρά Πόζαρ -Τρίκαλα (Μύλος Ξωτικών).

4 ημέρες  Χριστούγεννα 

23-26/12/24 

Αναχώρηση 07:30 π.μ. από Ομόνοια και 08:00 π.μ. από το γραφείο μας για Λαμία όπου στάση για καφέ. Στη συνέχεια από Δομοκό – Καρδίτσα – Τρίκαλα, άφιξη στην Καλαμπάκα για γεύμα. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω Γρεβενών για να βρεθούμε στη Σιάτιστα με τα μοναδικά αρχοντικά. Παραμονή για επίσκεψη του μοναδικού χωριού που κάποτε ήταν το κέντρο των γουναράδων. Μπορείτε να επισκεφθείτε το οινοποιείο και να δοκιμάσετε το τοπικό κρασί ή να πιείτε τον καφέ σας στην πλατεία. Θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κοζάνη. Μετά την τακτοποίησή μας στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Πρωινό και αναχώρηση μέσω Πτολεμαΐδας για το όμορφο Νυμφαίο στις πλαγιές του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1.350 μέτρων.  Άφιξη και παραμονή, περίπατοι γνωριμίας στον παραδοσιακό οικισμό και το κέντρο προστασίας της καφέ αρκούδας, Αρκτούρος. Το Νυμφαίο είναι το αλπικό στολίδι της Φλώρινας και φημίζεται ως το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και σύμφωνα με την UNESCO ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης! Παραμονή για 2 ώρες και αναχώρηση για τα Λουτρά Πόζαρ στο Λουτράκι Αριδαίας. Εκεί θα παραμείνουμε μέχρι τις 6 το απόγευμα να απολαύσουμε τη μοναδική φύση της περιοχής, ένα μπάνιο στις θερμές πηγές και το μεσημεριανό μας φαγητό.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ σε τοπική ταβέρνα θα έχουμε ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική.

Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική περιοχή των Πρεσπών για να επισκεφθούμε τον Άγιο Αχίλλειο στη μικρή Πρέσπα, ενώ θα γνωρίσουμε το ακριτικό χωριό Ψαράδες στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Επιστροφή στην πόλη των Γουναράδων, την όμορφη Καστοριά.  Πρώτος σταθμός το μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας σε ειδυλλιακό σημείο δίπλα στη λίμνη. Στη συνέχεια το απόγευμα χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη και να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κοζάνη. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση  για Τρίκαλα.  Άφιξη περίπου 11.00 π.μ. και παραμονή για να επισκεφθούμε το θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο Μύλο των ξωτικών που βρίσκεται μέσα στον χώρο του Μύλου Μουτσόπουλου, να ξυπνήσει το παιδί μέσα μας και να νιώσουμε την ξεγνοιασιά και ανεμελιά του. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο ALIAKMON στην Κοζάνη
  • Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις βάση προγράμματος

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα

Ξενοδοχείο

ALIAKMON 3* στην Κοζάνη

You can send your enquiry via the form below.

Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο-Λουτρά Πόζαρ -Τρίκαλα
From €230
/ δίκλινο δωμάτιο
From €460
/ 2 άτομα σε δίκλινο
From €290
/ 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο