ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

Καστοριά – Πρέσπες – Αγ. Αχίλλειος – Αρκτούρος

3 Days

Καστοριά – Πρέσπες – Αγ. Αχίλλειος – Αρκτούρος

Τριήμερη οδική εκδρομή

Καστοριά 10/12/24, 21/01/25

 

Αναχώρηση στις 07:00 από την Αθήνα και μέσω Καλαμπάκας και Τρικάλων με τις προβλεπόμενες στάσεις, θα φτάσουμε στην Καστοριά. Η πρώτη μας επίσκεψη θα  είναι σε ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και επισκέψιμα σπήλαια της Ελλάδας, το επιβλητικό σπήλαιο του Δράκου. Συνεχίζουμε  στην παραλίμνια περιοχή όπου  θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας του 11ου αιώνα με τις εντυπωσιακές βυζαντινές αγιογραφίες στο εξωτερικό του ναού της και τον τεράστιο πλάτανο 900 ετών στην όχθη της λίμνης.

Και χρόνος ελεύθερος για μια γνωριμία με την πόλη των γουναράδων. Η πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε χερσόνησο, καθρεφτίζει τη γαλήνια ομορφιά της στα νερά μιας πανάρχαιας λίμνης τόσο μεγάλης που μοιάζει με θάλασσα ενώ το όνομά της σχεδόν έχει ξεχαστεί. Η λίμνη της Καστοριάς, ή Ορεστιάδα όπως είναι το όνομά της, είναι μία φυσική λίμνη και από μόνη της ένα αξιοθέατο. Είναι η μοναδική φυσική λίμνη της Ελλάδας στην οποία εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικής έκτασης παρόχθια δάση υδρόφιλων δέντρων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση.

 Πρωινό σε μπουφέ και ξεκινάμε το πρόγραμμά μας για τις Πρέσπες. Θα επισκεφτούμε τον Άγιο Γερμανό, κεφαλοχώρι με πέτρινα παραδοσιακά σπίτια σε υψόμετρο 1100 μέτρα, στο όρος Βαρνούντα, όπου θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για τον Εθνικό Δρυμό Μικρής και Μεγάλης Πρέσπας, γνωστό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα και από κει για το ακριτικό παραλίμνιο χωριό στα σύνορα με την Αλβανία στους Ψαράδες, όπου και θα γευματίσουμε (προαιρετικά). Κατηφορίζοντας, θα επισκεφτούμε, αφού περάσουμε την πλωτή γέφυρα, τον ναό με αρχιτεκτονικό τύπο τρίκλιτης βασιλικής του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ, που χρονολογείται στα μέσα του 6ου αιώνα και βρίσκεται στο ομώνυμο νησάκι, μέσα στη Μικρή Πρέσπα. Επιστροφή στην Καστοριά και στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας αναχωρήσουμε για έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς αλπικούς οικισμούς της Μακεδονίας, το όμορφο Νυμφαίο που δεσπόζει σε υψόμετρο 1.350 μέτρα στο όρος Βέρνο και φιλοξενεί το Περιβαλλοντικό Κέντρο “Αρκτούρος”, το οποίο είναι υπεύθυνο για την προστασία της καφέ αρκούδας. Εδώ θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το πολύ ενδιαφέρον καταφύγιο για αρκούδες σε μια περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, που θυμίζει το φυσικό τους περιβάλλον και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τη βόλτα μας στον πολύ γραφικό οικισμό. Κατόπιν παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στην περιοχή της Καλαμπάκας για γεύμα (προαιρετικό), στη συνέχεια ενδιάμεση στάση στην περιοχή της Λαμίας.

Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα και τέλος της εκδρομής.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
  • Δύο (2) πρωινά σε μπουφέ
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Δημοτικός φόρος διαμονής του ξενοδοχείου
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

You can send your enquiry via the form below.

Καστοριά – Πρέσπες – Αγ. Αχίλλειος – Αρκτούρος
From €175
/ δίκλινο δωμάτιο
From €350
/ 2 άτομα σε δίκλινο