ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

5ήμερη Καππαδοκία | Αύγουστος - 5 Ημέρες

Turkey – Cappadocia

Προκόπι – Καισάρεια – Ικόνιο

Aναχώρηση απο το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με στάση στην Κωνσταντινούπολη και μετεπιβίβαση για την Καππαδοκία, γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει.

Θα περάσουμε μέσα από τα ψηλά οροπέδια της Ανατολίας, όπου βρίσκονται οι αποξηραμένες λίμνες.  Επίσκεψη στο Καραβάν Σεράϊ, το οποίο ήταν το σημείο ξεκούρασης για τα καραβάνια που ακολουθούσαν το Δρόμο του Μεταξιού.

Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Προκόπι ( URGUP) και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος – Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός.

Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων.

Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της.

Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη,  Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική.

Επιστρέφουμε στο Προκόπι στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου,  η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοικαι Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόληπου κατοικείται από το 3000 π.Χ..

Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακήπόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας».

Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τείχη τουκάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του ​​Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζεται το Εθνογραφικό Μουσείο. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και εντυπωσιασθούμε και απο πολλάάλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης.

Συνεχίζουμε για την αρχαία πόλη Ικόνιο, μια από τις ιερές πόλεις της Τουρκίας.  Κατά την περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μαυσωλείο.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο  με στάση στην Κωνσταντινούπολη και μετεπιβίβαση θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια
  •  3 διανυκτερεύσεις στη περιοχή της Καππαδοκίας, 1 διανυκτέρευση στο Ικόνιο σε ξενοδοχεία 5* αστέρων
  •  Ημιδιατροφή (συνολικά 4 πρωινά και 4 δείπνα)
  •  Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  •  Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
  •  Αρχηγός – συνοδός
  •  Ασφάλεια αστική ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Φόροι αεροδρομίων 195€
  •  Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμαως προαιρετικό

*Η σειρά των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να διαμορφωθεί (χωρίς να παραληφθεί κάτι) για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος).

  • Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας των ανωτέρων ξενοδοχείων, η διαμονή θα γίνεται σε ξενοδοχεία ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας.

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΠΡΟΚΟΠΙ
ΗΟΤΕL PERISSIA 5 * με ημιδιατροφή ή παρόμοιο

ΙΚΟΝΙΟ
ΗΟΤΕL ΑΝΕΜΟΝ ΚΟΝΥΑ 5* με ημιδιατροφή ή παρόμοιο

Μπορείτε να υποβάλεται εδώ την φόρμα κράτησης

5ήμερη Καππαδοκία | Αύγουστος
Από €595
Ανά δίκλινο δωμάτιο
Από €1,190
Ανά 2 άτομα σε δίκλινο
Από €790
Ανά 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

Δραστηριότητες