ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

Καππαδοκία 6 ημέρες

6 Days

Καππαδοκία

6 ημέρες

Αναχωρήσεις:29/12

Overview

Αυτή η εκδρομή παρέχει ευκαιρίες για να εξερευνήσετε τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Καππαδοκίας, καθώς και να απολαύσετε τα τοπικά τοπία και τα αξιοθέατα.

Θα πετάξουμε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Κωνσταντινούπολη και θα φτάσουμε στην Καισάρεια, νωρίς το απόγευμα στη μητρόπολη των Καππαδόκων. Η Καππαδοκία είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της ανατολικής Μικράς Ασίας. Σήμερα το έδαφός της ανήκει σε πέντε τουρκικές επαρχίες. Μέχρι το 1922 ομιλούμενες γλώσσες ήταν η ελληνική με πολλές παραφθορές και διαλέκτους, η τουρκική, η αρμενική και η κουρδική. Θα ακολουθήσει μια μικρή πρώτη γνωριμία – περιήγηση καθώς θα κατευθυνόμαστε για το υπερπολυτελές ξενοδοχείο μας (RadissonBluKayseri) στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια και θα αξιοποιήσουμε τον υπόλοιπο χρόνο απολαμβάνοντας τους πολυτελείς χώρους του και το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του (Forum).

Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην  Καππαδοκία με επίσκεψη στα πρόσφατα ανακαινισμένα τείχη και το ιστορικό κέντρο  της Καισάρειας. Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον  επισκέπτη με τις πλατείες, τους  χώρους πρασίνου, τη  γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Θα ακολουθήσουμε πορεία προς τις γειτονικές περιοχές του Ανδρονικίου και της Κερμίρας, δύο σπουδαίες παλαιές Ελληνικές κοινότητες, σε πραγματικά απόκρυφες θέσεις, με τις εκκλησίες της Αγ. Τριάδος και της Παναγίας αντίστοιχα. Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στην κοινότητα του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα φανταστικά ρωμέϊκα αρχοντικά και τα εκπαιδευτήρια τους. Μετά από μια σύντομη στάση για το απαραίτητο ζεστό τσάι συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ιντζέσου (Incesu).Όλες οι παραπάνω κοινότητες αποτελούν ένα απίστευτο αρχιτεκτονικό σκηνικό με αμιγώς μη τουριστικές περιοχές που έχουν ιστορικό υπόβαθρο και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί στο Προκόπι όπου αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας (Mustafa 4*) για δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της χριστιανικής πίστης, με τις βραχοεκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία, στο Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στην ιστορική Αραβισσό, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας με εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και διανυκτέρευση.

Μετά το  πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε τη νέα χρονιά με μια εντυπωσιακή διαδρομή και επίσκεψη στην πανέμορφη  Σινασό, που χαρακτηρίστηκε ως «Όασις εν τη έρημο, νήσος εν τω πελάγει, αστήρ εν τω σκότει και Αθήναι εν τη Μικρά Ασία», όπου και θα  επισκεφτούμε την Εκκλησία των  Κωνσταντίνου & Ελένης, θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά την  απαραίτητα στάση για τσάι, θα συνεχίσουμε στην Τζαλέλα (Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός) με τις πολλές και πανέμορφες λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους, τα Ποτάμια(Χωριό του Αγίου Γεωργίου και του οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη.), τη Δήλα και τη Μαλακοπή, όπου και θα  επισκεφθούμε την  υπόγεια  πολιτεία της και θα  θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο ναό των Αγίων Θεοδώρων. Προσπερνώντας  την Ανακού,  επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το Περίστρεμμα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας. Στην πορεία μας κάνουμε μια γρήγορη στάση στα Σίλατα και το Μιστί και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά της Αριανζό θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα (Κόκκινη Εκκλησία). Στη συνέχεια πηγαίνουμε  στο  Περίστρεμμα, ένα μοναδικό φαράγγι 4 χλμ., εκπληκτικής ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στην υπέροχη Νεάπολη ( Nevsehir ) όπου θα επισκεφτούμε τον πρόσφατα ανακαινισμένο λόφο του Βυζαντινού κάστρου ( Kayasehir ) έναν εκπληκτικό χώρο που αποτελεί την νέα σημαντική ιστορική παρουσία στη γη της Καππαδοκίας, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τα αμέσως επόμενα χρόνια. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καισάρεια για τις τελευταίες εικόνες της διαδρομής μας.  Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης  γεμάτοι αλησμόνητες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την TurkishAirlines Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Καισάρεια
 • 1 διανυκτέρευση στην Καισαρεία, στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Radisson Kayseri 5*****deluxe https://www.radissonhotels.com
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Προκόπι, στο ξενοδοχείο Mustafa MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT 4**** https://www.mustafacappadociaresort.com/en
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Εορταστικό δείπνο (Ρεβεγιόν) Παραμονή Πρωτοχρονιάς – περιλαμβάνονται και τα ποτά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνες έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον ασφάλιση COVID – 19.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (145 €)
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια (αερόστατα).
 • Ποτά στα Δείπνα.
 • Φιλοδωρήματα (tips)
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.

Πτήσεις με Turkish Airlines:

Ημ/νια Από Προς Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης Αριθμός Πτήσης
29/12 Αθήνα Κωνσταντινούπολη 09.50 12.25 TK1846
29/12 Κωνσταντινούπολη Καισαρεία 14.45 16.05 ΤΚ2012
03/01 Καισαρεία Κωνσταντινούπολη 16.55 18.20 ΤΚ2013
03/01 Κωνσταντινούπολη Αθήνα 19.40 20.05 TK1843

 

 • Radisson Kayseri 5*****
 • MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT 4****

Γενικές σημειώσεις:

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check
 9. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας.

You can send your enquiry via the form below.

Καππαδοκία 6 ημέρες
From €700
/ δίκλινο δωμάτιο
From €1.400
/ 2 άτομα σε δίκλινο
From €1.040
/ 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο