ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

5ήμερο Δαλματικές ακτές | Ιούλιος - 5 Ημέρες

Dubrovnik1

Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπάρ – Μπούντβα

Συγκέντρωση και βραδινή αναχώρηση (το προηγούμενο βράδυ 26/8) για το Μαυροβούνιο.

Η διαδρομή μας,  με ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Συνεχίζουμε και μέσω Δυρραχίου, φθάνουμε το πρωί στο Μπαρ, την πρώτη από τις πόλεις των Δαλματικών Ακτών, που θα επισκεφθούμε.

Στη συνέχεια, αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας.

Το βράδυ, ακολουθεί προαιρετική βραδινή έξοδος στην παραλία. Διανυκτέρευση.

Πρωινό και στη συνέχεια, αναχωρούμε για τη Μπούντβα, διασχίζοντας την παραθαλάσσια δαντελωτή ακτογραμμή.

Η αγαπημένη πόλη των τουριστών του Μαυροβουνίου, Μπούντβα, πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη «βους». Και βέβαια, ήταν και πάλι η δαιμόνια ελληνική φυλή που ίδρυσε την πόλη σε στρατηγικό σημείο στην Αδριατική ακτή!

Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στο «Mόντε Κάρλο» των Βαλκανίων, όπως όχι άδικα χαρακτηρίζεται το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής.

Επίσης, επίσκεψη στο γραφικό νησάκι “Ηavai”. Στάση και ελεύθερος χρόνος για καφέ, μπάνιο και πανοραμικές φωτογραφίες.

Το απόγευμα επισκεπτόμαστε εκ νέου την Μπούντβα, όπου θα έχουμε χρόνο για γνωριμία με τη γραφική, παλιά πόλη, να περπατήσουμε στην παραλία, αλλά και για να απολαύσουμε ένα ποτό σε ένα από τα μπαρ της πόλης.

Αργότερα,  ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή στον κόλπο του Κότορ, επίσκεψη στην πόλη Κότορ του Μαυροβουνίου. Η διασημότερη πόλη της χώρας, η «Νύμφη της Αδριατικής», όπως αποκαλούν το Κότορ για την ομορφιά του με τη γαλάζια θάλασσα, το πράσινο βουνό, αλλά και την παλέτα των διαφορετικών έντονων χρωμάτων, είναι μια πόλη με κουλτούρα και αρκετά πολιτιστικά στοιχεία.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Αναχωρούμε, νωρίς το πρωί, διασχίζοντας την παραθαλάσσια δαντελωτή ακτογραμμή, για την μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία διαθέτει σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1.300 ετών.

Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Νιώθει κανείς να πετά πάνω από την παλαιά πόλη, με τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία, που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο, που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Στην συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στο Ντουμπρόβνικ.

Κατά την επιστροφή μας επισκεπτόμαστε το εκπληκτικό PORTO MONTEΝΕGRO στην παραλία του TIVAT.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και η ημέρα μας είναι ελεύθερη για να την διαθέσει κανείς, όπως επιθυμεί.

Προαιρετική εκδρομή στο όμορφο, γραφικό Cetinje, παλιά βασιλική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου και στην Ποντγκόριτσα, την σύγχρονη πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.

Ακολουθώντας μια πολύ όμορφη διαδρομή προς την ενδοχώρα, μέσα από τη λίμνη Σκόδρα επισκεπτόμαστε αρχικά την Ποντγκόριτσα και στη συνέχεια το Cetinje.

Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Αναχώρηση, νωρίς το πρωί για το ταξίδι της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ.

Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • 4 διανυκτερεύσεις στο παραθαλάσσιο Sutomore/Budva
  • Πρωινό καθημερινά (τα 2 σε πακέτο).
  • Τοπικός ξεναγός στο Ντουμπρόβνικ.
  • Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, checkpoint (25€/άτομο), Kρουαζιέρα από Μπούντβα (5€), Προαιρετική εκδρομή σε Cetinje & Ποντγκόριτσα (10€/άτομο), φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Κάντε κράτηση με βάση την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει

Ημερομηνίες ταξιδιών Διαθεσιμότητα Τιμή Απομένουν διαθέσιμα
27/08/2022 - 31/08/2022 Εγγυημένο €225
Εξαντλημένα

• Η σειρά των ημερών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και αλλάζει αναλόγως με την ημερομηνία αναχωρήσεως χωρίς να αφαιρεθεί κάτι.
• Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας των επιλεγμένων ξενοδοχείων, η διαμονή θα γίνεται σε ξενοδοχεία ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας.

Επιλεγμένο ξενοδοχείο στο παραθαλάσσιο Sutomore (Acapulko ή αντίστοιχο)

Μπορείτε να υποβάλεται εδώ την φόρμα κράτησης

5ήμερο Δαλματικές ακτές | Ιούλιος
Από €225
Ανά δίκλινο δωμάτιο
Από €450
Ανά 2 άτομα σε δίκλινο

Δραστηριότητες