ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

7ήμερο μοναδικό Βενετσιάνικο καρναβάλι | 17/02/2024

7 Days

Αποκριάτικες εκδηλώσεις &  GRANDE   FINALE

Βενετία  –  Βερόνα –  Λίμνη  Γκάρντα

Το Καρναβάλι της Βενετίας (ιταλικά: Carnevale di Venezia‎) είναι ετήσιο φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στην ομώνυμη πόλη της Ιταλίας. Το καρναβάλι τελειώνει με την έναρξη της χριστιανικής Σαρακοστής, σαράντα ημέρες πριν από το Πάσχα: την «Ευλογημένη Τρίτη» (Martedi «Grasso ή Mardi Gras), την ημέρα πριν από την Καθαρά Τετάρτη. Το φεστιβάλ είναι παγκοσμίως φημισμένο για τις περίτεχνες μάσκες του.

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν θα δούμε ότι το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε από μια νίκη της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας» εναντίον του Πατριάρχη της Ακυληίας Ουλρίκο ντι Τρέβεν κατά το έτος 1162. Σε ανάμνηση αυτής της νίκης, οι άνθρωποι άρχισαν να χορεύουν και να κάνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Προφανώς, αυτό το φεστιβάλ ξεκίνησε εκείνη την περίοδο και έγινε επίσημο και γνωστό στην Αναγέννηση. Το δέκατο έβδομο αιώνα, το μπαρόκ καρναβάλι ήταν ένας τρόπος προβολής της εικόνας του γοήτρου της Βενετίας στον κόσμο. Ήταν πολύ διάσημο κατά τη διάρκεια του δέκατου όγδοου αιώνα. Ενθάρρυνε την ελευθερία και την ευχαρίστηση, αλλά χρησιμοποιήθηκε επίσης για την προστασία των Ενετών από την αγωνία για το παρόν και το μέλλον. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κανόνα του βασιλιά της Αυστρίας, το φεστιβάλ είχε τεθεί εκτός νόμου εξ ολοκλήρου το 1797 και η χρήση των μασκών απαγορεύθηκε αυστηρά. Επανεμφανίστηκε σταδιακά κατά τον δέκατο ένατο αιώνα, αλλά μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα και πάνω απ’ όλα για ιδιωτικές γιορτές, όταν έγινε μια ευκαιρία για καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Μετά από μακρά απουσία, το Καρναβάλι επανήλθε και άρχισε να πραγματοποιείται το 1979. Η Ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει πίσω την ιστορία και τον πολιτισμό της Βενετίας, και προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το παραδοσιακό καρναβάλι ως το επίκεντρο των προσπαθειών της. Η αναδιαμόρφωση των μασκών ξεκίνησε ως άσκηση ορισμένων Ενετών φοιτητών για τον τουριστικό κλάδο. Σήμερα, περίπου 3.000.000 επισκέπτες έρχονται στη Βενετία κάθε χρόνο για το Καρναβάλι. Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα είναι ο διαγωνισμός για το La maschera più bella («η πιο όμορφη μάσκα») τοποθετείται στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και κρίνεται από μια διεθνή ομάδα σχεδιαστών μόδας.

Αναχώρηση 17:45 για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ με ενδιάμεση στάση, άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΒΕΝΕΤΙΑ (23:59), διανυκτέρευση εν πλω.

Διανυκτέρευση εν πλώ.

Πρωινή  άφιξη  στο  λιμάνι  της  Βενετίας  και  μεταφορά  στο Tronchetto,  για  να  επιβιβασθούμε στο Βαπορέτο  που  θα  μας  μεταφέρει  στην  πλατεία του Αγ. Μάρκου, για  να  γνωρίσουμε την πόλη με τα 118 νησάκια, τα 160 κανάλια και τις 400 γέφυρες, την πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο, η ίδρυση της οποίας χρονολογείται στον 5ο αιώνα. Η γέφυρα των Στεναγμών, ο Πύργος του Ρολογιού, η βασιλική του Αγίου Μάρκου και η πλατεία με το παλάτι των Δόγηδων, είναι  τα  πιο  σημαντικά  σημεία  ενδιαφέροντος  και  αναφοράς  της  πόλης.   Χρόνος ελεύθερος  να περιπλανηθούμε  προαιρετικά με γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσουμε τον καφέ μας στο πασίγνωστο καφέ Φλοριάν, να δούμε τις περίφημες βενετσιάνικες μάσκες και  να  θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού, με το  πέταγμα  του   από  το  καμπαναριό  και  να  παρακολουθήσουμε το  διαγωνισμό  των  αποκριάτικων κουστουμιών. Το απόγευμα  θα  τακτοποιηθούμε  στο  ξενοδοχείο  μας  στην  περιοχή  του  ΜΕΣΤΡΕ,    χρόνος  ελεύθερος,  διανυκτέρευση.

Πρωινό  και  μια  πολύ  όμορφη  εκδρομή  ξεκινά.  Πρώτος  σταθμός  η  πόλη  της  ΒΕΡΟΝΑΣ,  όπου  θα  έχουμε  χρόνο  για  περιπάτους,  για  να  δούμε και   το διάσηµο   µπαλκόνι  που ξεκίνησε η σαιξπηρική ιστορία αγάπης  του ΡΩΜΑΙΟΥ  και  της  ΙΟΥΛΙΕΤΤΑΣ.  Αμέσως  μετά  θα  φθάσουμε  και  θα  επισκεφθούμε   το  γραφικό  ΣΙΡΜΙΟΝΕ,  στις   νότιες  ακτές   της  λίμνης  ΓΚΑΡΝΤΑ,  με  το  επιβλητικό  φρούριο  να  δεσπόζει  της   πόλης  και  το  ιστορικό  κέντρο    με  τα  στενά  σοκάκια,   στη  μικρή  ομώνυμη  χερσόνησο. Αργά  το απόγευμα  επιστρέφουμε  στο  ξενοδοχείο  μας,  χρόνος  ελεύθερος,   διανυκτέρευση.

Πρωινό  και  μεταφορά  στο Tronchetto,  για  να  επιβιβασθούμε   και  πάλι  στο Βαπορέτο  που  θα  μας μεταφέρει  στην  πλατεία του Αγ. Μάρκου, για  να  τη μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού με την μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών αλλά και το Grande finale. Αργά το απόγευμα  με  τις  εκδηλώσεις να σηματοδοτούν το τέλος του φετινού καρναβαλιού της Βενετίας,  επιστρέφουμε  στο  ξενοδοχείο  μας,   χρόνος  ελεύθερος,  διανυκτέρευση.

Νωρίς  το  πρωί  γεμάτοι  εικόνες, τοπία και αναμνηστικά,  ξεκινάμε  για  το  λιμάνι  της Ανκόνα,  τακτοποίηση  στο πλοίο και απόπλους το  μεσημέρι  για  ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

Άφιξη στο λιμάνι ΠΑΤΡΑΣ αργά το μεσημέρι και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

10512/TH/TO

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εκδρομές περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν
 • Διαμονή, (3) διανυκτερεύσεις, σε ξενοδοχείο 4*.
 • Τρία πρωινά σε μπουφέ.
 • Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC (AB4).
 • Αρχηγό – συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε Μουσεία - αρχαιολογικούς χώρους.
 • Φόροι ξενοδοχείου και Check point 35 € ανά άτομο.
 • Tα εισιτήρια του Βαπορέτου.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα και τις παροχές του,
 • ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

Ξενοδοχείο 4* (περιοχή Μέστρε)

• Οι εκδρομές και οι επισκέψεις οι οποίες αναφέρονται στο πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί καμμία.
• Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας των αναφερομένων ξενοδοχείων λόγω ανωτέρας βίας, η διαμονή σας θα γίνεται σε ξενοδοχεία ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας.
• Το ενημερωτικό του ταξιδιού θα σας δοθεί ή θα σας σταλεί τρείς ημέρες πριν την αναχώρηση σας με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως τηλέφωνο αρχηγού, τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, ωράρια κλπ.

You can send your enquiry via the form below.

7ήμερο μοναδικό Βενετσιάνικο καρναβάλι | 17/02/2024
From €435
/ δίκλινο δωμάτιο
From €870
/ 2 άτομα σε δίκλινο
From €510
/ 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
From €1.260
/ οικογένεια με 2 ενήλικες και ένα παιδί (2-11 ετών)