ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

3ήμερη εκδρομή Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα | Oκτώβριος - 3 Days

saint_stephen980x613

Καλαμπάκα – Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα

Day 1
Ημέρα 1η: Aθήνα - Λίμνη Πλαστήρα (Πλάζ Λαμπερού) - Καλαμπάκα

Αναχωρούμε 08.00 από Σύνταγμα και 08.05 από Ομόνοια με ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν για πρωινό και καφεδάκι.

Ύστερα παίρνουμε τον δρόμο για τη Λίμνη Πλαστήρα που πήρε το όνομα της από τον μεγάλο Πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα. Ο Πλαστήρας ήταν ο εμπνευστής της κατασκευείς του φράγματος το 1920-1930 σε υψόμετρο 850μ. και έχει έκταση περίπου 25.000 στρέμματα.

Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεση μας να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα στην πλαζ Λαμπερού.

Αργότερα συνεχίζουμε για την Καλαμπάκα όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα ξεκουραστούμε και θα δειπνίσουμε.

Το βράδυ μπορείτε να επισκεφθείτε μόνοι σας τα ωραία μαγαζιά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Day 2
Ημέρα 2η: Kαλαμπάκα - Μετέωρα - Μέτσοβο

Μετά το πρωινό μας γεύμα αναχωρούμε για να σκαρφαλώσουμε στους βράχους των Μετεώρων.

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα στη Θεσσαλία, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές των βράχων, είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.

Εμείς θα επισκεφθούμε την μονή Αγ. Στεφάνου που Ιδρύθηκε από τον Αντώνιο Καντακουζηνό τον γιό του Δεσπότη της Ηπείρου Νικηφόρου Β΄ το 1400 μ.Χ. . Το μοναστήρι εκτός από το παλαιό καθολικό αφιερωμένο στον Άγιο Στέφανο, έχει και το νέο, αυτό του Αγίου Χαραλάμπους, στο οποίο φυλάσσεται και η κάρα του, η οποία θεωρείται πως γιατρεύει τις αρρώστιες. Εκεί θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για προσκύνημα.

Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Μέτσοβο που είναι μια ορεινή κωμόπολη της Πίνδου, κτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Τύμφη. Στο Μέτσοβο έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία όπως το μοναστήρι της Θεοτόκου, κοντά στο Μετσοβίτικο ποταμό, το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου νότια της κωμόπολης-το Λαογραφικό Μουσείο του Ιδρύματος Τοσίτσα (Αρχοντικό Τοσίτσα). Η Πινακοθήκη Αβέρωφ όπου εκτίθενται 250 πίνακες αξιόλογων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα.

Χρόνος ελεύθερος για περιηγήσεις και προαιρετικές επισκέψεις στα παραπάνω μουσεία.

Τέλος σας προτείνουμε να γευματίσετε στην πλακόστρωτη πλατεία σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια με της σούβλες. Ύστερα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, Δείπνο και διανυκτέρευση.

Day 3
Ημέρα 3η: Kαλαμπάκα - Ορεινά Θέρετρα Πίνδου (Πύλη - Ελάτη) - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα .μαγικά Θέρετρα Πίνδου.

Ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή καταλήγουμε στην πύλη όπου θα πραγματοποιήσουμε στάση στο μονότοξο γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα για να αποθανατίσουμε τη στιγμή με μια φωτογραφία.

Για όποιον το επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί την βυζαντινή εκκλησία του 12ου αιώνα Πόρτα Παναγιά. Ύστερα περνώντας από την Πύλη θα φτάσουμε στην Ελάτη. Η Ελάτη είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα. Εκεί όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα.

Κατόπιν παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση στο ύψος της Λαμίας και ύστερα καταλήγουμε στην Αθήνα πλήρεις εντυπώσεων και ωραίων εικόνων.

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Οrfeas Hotel 3*.
  • 2 πρωινά – 2 δείπνα- εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα - Συνοδός του γραφείου μας - Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εισιτήρια σε χώρους η μουσεία - ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό - ο φόρος διαμονής ξενοδοχείου

Ημερομηνίες Αναχώρησης

Ημερομηνίες ταξιδιών Διαθεσιμότητα Τιμή Απομένουν διαθέσιμα
28/10/2022 - 30/10/2022 Εγγυημένο €155
Εξαντλημένα

Παιδιά από 1 έως 4 ετών: Δωρεάν  στο δωμάτιο των γονέων

  • Η σειρά των ημερών και των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική και αλλάζει αναλόγως με την ημερομηνία αναχωρήσεως χωρίς να αφαιρεθεί κάτι.
  • Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας των ανωτέρων ξενοδοχείων, η διαμονή θα γίνεται σε ξενοδοχεία ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας.

Στείλτε μας το ερώτημά σας

3ήμερη εκδρομή Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα | Oκτώβριος
Από €155
ανά δίκλινο δωμάτιο
Από €310
ανά 2 άτομα σε δίκλινο
Από €199
ανά 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
Από €405
ανά οικογένεια με 2 ενήλικες και ένα παιδί (2-11 ετών)