ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

2ήμερο στα χωριά της Αρκαδίας | αναχ 26/12

2 Days

Τρίπολη – Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Βυτίνα –
Σπήλαιο Κάψια – Λεβίδι

Αναχωρούμε 07.55 από Σύνταγμα και 08.00 από Ομόνοια για το Σπαθοβούνι όπου θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας στάση για πρωινό και καφεδάκι. Ύστερα κατευθυνόμαστε προς την Στεμνίτσα χτισμένη σε υψόμετρο 1080 μέτρων. Πρόκειται για ένα όμορφο χωριό που διατηρεί τον αυθεντικό της χαρακτήρα, γνώρισε ιδιαίτερη ακμή κατά τους Βυζαντινούς χρόνους και αποτέλεσε καταφύγιο εύπορων οικογενειών που επιδόθηκαν στο εμπόριο και την αργυροχρυσοχοΐα. Κατά την επανάσταση του 21′ έπαιξε σπουδαίο ρόλο αποτελώντας ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Εκεί θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ μας σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία και να περπατήσουμε ανάμεσα σε πυργόσπιτα και όμορφους ναούς. Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει το λευκό καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου, ενώ στο αρχοντικό Χατζή, λειτουργεί το πλούσιο Λαογραφικό Μουσείο της Στεμνίτσας. Αφού ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας αναχωρούμε για την γειτονική Δημητσάνα, κάνοντας στάση στο «Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης». Πρόκειται για ένα Μουσείο με παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς, όπως η νεροτριβή και ο αλευρόμυλος, το ρακοκάζανο και το βυρσοδεψείο. Ξεχωρίζει ο κινούμενος μηχανισμός του μπαρουτόμυλου. Ύστερα παίρνουμε τον δρόμο για το κέντρο της Δημητσάνας, που είναι αμφιθεατρικά χτισμένη σε περίοπτη θέση πάνω από το φαράγγι του Λούσιου. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, με μοναδική αρχιτεκτονική με ψηλά, πέτρινα πυργόσπιτα και ιστορικά κτίρια. Στην Δημητσάνα, πατρίδα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιπάτους και μεσημεριανό φαγητό. Τέλος παίρνουμε τον δρόμο για την Τρίπολη ώστε να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και να ξεκουραστούμε. Το βράδυ σας προτείνουμε μια έξοδο στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης για ποτό η δείπνο (με έξοδα ατομικά ).

Μετά το πρωινό μας γεύμα αναχωρούμε για το Σπήλαιο Κάψια το οποίο έχει καταταχθεί στον κατάλογο των δέκα πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας. Το σπήλαιο διαθέτει πλούσιο σταλαγμιτικό περιβάλλον με σπάνιους χρωματισμούς. Από επιφανειακά ευρήματα προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε σποραδικά κατά τη Νεολιθική περίοδο (4η χιλιετία π.Χ.), την Ελληνιστική (330-146 π.Χ.) και το διάστημα από τον τέταρτο έως τον έκτο αιώνα μ.Χ. Στο σπήλαιο βρέθηκε πλήθος ανθρώπινων σκελετών που υποδηλώνει ότι το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε μάλλον ως χώρος για ταφές νεκρών και ανακομιδές των οστών τους. Μετά από το τέλος της ξενάγησης μας, θα συνεχίσουμε για το γραφικό Λεβίδι το οποίο αποτελεί κωμόπολη του νομού Αρκαδίας και είναι χτισμένο στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 860 μέτρων. Εκεί θα πραγματοποιήσουμε μία μικρή στάση στην κεντρική πλατεία για καφέ και ύστερα θα συνεχίσουμε για την Βυτίνα. Στο γραφικό χωριό της Βυτίνας μπορούμε να ψωνίσουμε παραδοσιακά προϊόντα και ντόπιο μελί. Επιπλέον θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στο χωριό, καθώς και να πραγματοποιήσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα εστιατόρια της Περιοχής. Τέλος παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

 

10526/ATH/TR

ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν της εταιρίας μας
  • 1 Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Mainalon Hotel 4*
  • 1 Πρωινό σε μπούφε στο ξενοδοχείο
  • Περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εισιτήρια σε χώρους η μουσεία
  • ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή ό,τι δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα
  • ο φόρος διαμονής ξενοδοχείου.

Ημερομηνίες Αναχώρησης

Ημερομηνίες ταξιδιών Διαθεσιμότητα Τιμή Απομένουν διαθέσιμα
26/12/2022 - 27/12/2022 Διαθέσιμο €85
50 Διαθέσιμα

• Οι εκδρομές και οι επισκέψεις οι οποίες αναφέρονται στο πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί καμμία.
• Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας των αναφερομένων ξενοδοχείων λόγω ανωτέρας βίας, η διαμονή σας θα γίνεται σε ξενοδοχεία ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας.
• Το ενημερωτικό του ταξιδιού θα σας δοθεί ή θα σας σταλεί τρείς ημέρες πριν την αναχώρηση σας με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως τηλέφωνο αρχηγού, τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, ωράρια κλπ.

You can send your enquiry via the form below.

2ήμερο στα χωριά της Αρκαδίας | αναχ 26/12
From €85
/ δίκλινο δωμάτιο
From €170
/ 2 άτομα σε δίκλινο
From €110
/ 1 άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο
From €220
/ οικογένεια με 2 ενήλικες και ένα παιδί (2-11 ετών)