Ονειρεμένες Διακοπές, σε ένα Ταξίδι Ζωής !
Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ, Δρέσδη, Τσέσκυ Κρούμλοβ, Βιέννη, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Παραδουνάβια Χωριά
.
Οδοιπορικό στις ωραιότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης όπου συνδυάζονται η πολιτιστική κουλτούρα της Βουδαπέστης, η μεγαλοπρέπεια της Βιέννης και η αυθεντικότητα της Πράγας. Κορυφαία αξιοθέατα τα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας, το μαγευτικό μεσαιωνικό χωριό του Τσέσκυ Κρούμλοβ και η Λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρι, τα οποία συμπληρώνουν την μαγευτική αυτή εικόνα.
Βουδαπέστη: Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, είναι μία από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη που χωρίζει τη Βούδα από την Πέστη οι οποίες συνδέονται με γέφυρες. Η Βούδα βρίσκεται στη δυτική όχθη με καταπράσινους λόφους και πλακόστρωτα σοκάκια, ενώ η Πέστη στην ανατολική όχθη μας γοητεύει με τις πανέμορφες λεωφόρους , τα πολυτελή μέγαρα και τη νυχτερινή ζωή που συναρπάζει.
Βιέννη: Πρωτεύουσα της Αυστρίας, είναι μία πόλη στην καρδιά της σύγχρονης Ευρώπης. Η πόλη διατηρεί τον αυτοκρατορικό χαρακτήρα της και αυτό είναι εμφανές, τόσο στο ιστορικό κέντρο με τα νεοκλασικά κτίρια, αλλά και τους ναούς γοτθικού ρυθμού, με κύριο εκφραστή τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, που δεσπόζει στην πλατεία Schwedenplatz. Επίσης κατά μήκος της δακτυλίου λεωφόρου Ring (δαχτυλίδι) θα συναντήσουμε τα σπουδαιότερα κτίρια, όπως η Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το νεογοτθικό Δημαρχείο το Εθνικό Θέατρο κ.α. Περιδιαβαίνοντας την πόλη θα συναντήσει κανείς υπέροχα καφέ όπως το Central η το Landtmann που προσφέρουν εκτός από καφέ και υπέροχα γλυκά. Η Βιέννη είναι γνωστή για την κουλτούρα της , ως πόλη της Μουσικής και των Τεχνών. Κατά την διάρκεια της διαμονής του, κάποιος μπορεί να επισκεφθεί κάποιο από τα μουσεία του ενδιαφέροντος του. Πράγα: Η «χρυσή πόλη» ή «μητέρα των πόλεων», όπως την αποκαλούν συχνά, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Ένα μείγμα γοτθικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα. Αποτελεί ένα κόσμημα βγαλμένο από το παρελθόν καθώς από τους δύο παγκόσμιους πολέμους έμεινε σχεδόν άθιχτη. Πρώτο κατοικήθηκε περίπου το 700μ.χ αλλά ξεχώρισε τον 14ο αιώνα και για τους επόμενους 2 αιώνες ως εμπορικός κόμβος της Κεντρικής Ευρώπης. Εκείνη την περίοδο χτίστηκαν αρκετά από τα σημερινά αξιοθέατα, όπως η γέφυρα του Καρόλου που τότε ήταν η μεγαλύτερη σε ολόκληρη την μεσαιωνική Ευρώπη, ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου και ένα από τα παλιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, το πανεπιστήμιο του Καρόλου. Άλλωστε από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
.
Από 1.125€ το άτομο – τελική τιμή
.
Αναχωρήσεις: 25/7 – 1, 8, 15, 22, 29/8 – 5/9 – 2026
Itinerary
Ανάπτυξη/Κλείσιμο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την παραμυθένια Πράγα. Με την άφιξή μας στη “χρυσή πόλη”, θα μας υποδεχθεί ο τοπικός ξεναγός μας για μια πρώτη γνωριμία με την ιστορία της. Η περιήγησή μας ξεκινά από τα μεσαιωνικά σοκάκια της “Βασιλικής Οδού” και καταλήγει στην πλατεία της Παλιάς Πόλης. Εδώ, θα θαυμάσουμε το εμβληματικό Αστρονομικό Ρολόι με την περίφημη “Παρέλαση των Αποστόλων” και το ιστορικό Δημαρχείο. Στη συνέχεια, η διαδρομή μας περνά από τον Πύργο της Πυρίτιδας και το επιβλητικό μέγαρο Obecni Dum, ένα αριστούργημα της Art Nouveau. Μετά τη μεταφορά και την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, το βράδυ είναι ελεύθερο για να απολαύσετε την τοπική κουζίνα και φρέσκια μπύρα σε μια παραδοσιακή τσέχικη παμπ ή να αφεθείτε στους ρυθμούς ενός από τα φημισμένα jazz clubs της πόλης.
Μετά το πρωινό, η ημέρα μας ξεκινά με την επίσκεψη στο επιβλητικό Μοναστήρι του Στράχοβ και το ιστορικό Λορέττο. Στη συνέχεια, ανηφορίζουμε προς τη μαγευτική Καστρούπολη, που δεσπόζει πάνω από τη συνοικία Μάλα Στράνα. Εκεί θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας, και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ενώ θα περιηγηθούμε στα παλάτια των Βασιλιάδων της Βοημίας. Η διαδρομή μας συνεχίζεται στον Πύργο του Ντάλιμπορ και στο διάσημο “Χρυσό Σοκάκι”, όπου τον 16ο αιώνα κατοικούσαν οι αλχημιστές. Τα πολύχρωμα σπιτάκια του, που αναπαλαιώθηκαν τη δεκαετία του ’50, φιλοξενούν σήμερα καταστήματα και ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου, ενώ στον αριθμό 22 έζησε και έγραψε ο Φρανς Κάφκα. Κατηφορίζοντας προς τη Μάλα Στράνα θα διασχίσουμε την εμβληματική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου, το απόλυτο σύμβολο της Πράγας. Το απόγευμα είναι ελεύθερο ενώ για το βράδυ σας προτείνουμε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου ή Όπερας στην πόλη όπου γεννήθηκαν αυτές οι μοναδικές τέχνες.
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ. Στην καρδιά της δυτικής Τσεχίας, ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους και στις όχθες του ποταμού Τέπλα, βρίσκεται το Κάρλοβυ Βάρυ – μία από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις της Ευρώπης. Με ιστορία που ξεκινά από τον 14ο αιώνα και ιδρυτή τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ’, η πόλη έχει εξελιχθεί σε σύμβολο παράδοσης και αναζωογόνησης. Οι ιαματικές πηγές της, γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, προσελκύουν εδώ και αιώνες προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Η κομψή αρχιτεκτονική, οι περιπατητικές διαδρομές κατά μήκος του ποταμού και η πολιτιστική ζωή – με αποκορύφωμα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – συνθέτουν ένα σκηνικό απαράμιλλης γοητείας. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα και ελεύθερος χρόνος.
Πρωινό και έχετε στη διάθεση σας την ημέρα για μια πιο ενδελεχή γνωριμία της πανέμορφης Πράγας. Εναλλακτικά μπορείτε να συμμετάσχετε στην προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη. Η Δρέσδη είναι μια όμορφη πόλη στη Γερμανία, γνωστή για την πλούσια ιστορία και την αρχιτεκτονική της. Χαρακτηρίζεται από μπαρόκ και αναγεννησιακά κτίρια, πολλά από τα οποία αποκαταστάθηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διασχίζεται από τον ποταμό Έλβα, προσφέροντας μαγευτική θέα στις όχθες του ποταμού. Εντυπωσιακή είναι η Frauenkirche με τον πέτρινο της θόλο, η οποία ξαναχτίστηκε σε μεγάλο βαθμό μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Επιβλητικό είναι το μπαρόκ ανάκτορο Zwinger με τους πανέμορφους κήπους και το μουσείο που φιλοξενεί έργα μεγάλων καλλιτεχνών όπως ο Ραφαήλ, ο Ρέμπραντ, ο Βερμέερ, ο Ρούμπενς, ο Ελ Γκρέκο. Ένας περίπατος στην πόλη μας ταξιδεύει στο λαμπρό παρελθόν της πόλης καθώς περνάμε από την διάσημη όπερα Semperoper με την εκπληκτική της ακουστική, αλλά και από το ανακτορικό συγκρότημα Residenzschloss που φιλοξενεί πλούσια συλλογή τέχνης. Η Δρέσδη αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Γερμανίας και το συμπαγές της ιστορικό κέντρο αποπνέει το μεγαλείο και την αίγλη του λαμπρού της παρελθόντος, όταν στους δρόμους της περπατούσαν πρίγκηπες, εκλέκτορες, λόγιοι, φιλόσοφοι και αριστοκράτες. Αφού ζήσουμε τη ρομαντική ατμόσφαιρα της Δρέσδης που αποτελεί έξοχο δείγμα της μπαρόκ τέχνης θα επιστρέψουμε στην Πράγα.
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την αυτοκρατορική Βιέννη. Η διαδρομή μας περιλαμβάνει μια δίωρη στάση στο παραμυθένιο Τσέσκυ Κρούμλοβ, που θεωρείται από πολλούς η ωραιότερη πόλη της Τσεχίας μετά την Πράγα. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μολδάβα (Vltava), το μεσαιωνικό αυτό κόσμημα περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO και εντυπωσιάζει με τα άριστα διατηρημένα γοτθικά και αναγεννησιακά του κτήρια. Καθώς περιπλανιέστε στα στενά του δρομάκια, θα ανακαλύψετε αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, όπως την εντυπωσιακή “Κρυφή Γέφυρα”. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της πόλης από ψηλά. Νωρίς το απόγευμα συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς τη Βιέννη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
Μετά το πρωινό, η ξενάγησή μας ξεκινά εξωτερικά με τα αυτοκρατορικά Ανάκτορα Σένμπρουν, τη θερινή κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας, που με τους εντυπωσιακούς κήπους τους θεωρούνται ισάξια των Βερσαλλιών. Στη συνέχεια, θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Ρινγκ (Ringstrasse), όπου θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αρχιτεκτονήματα της Βιέννης: το Δημοτικό Πάρκο, την Κρατική Όπερα, το Τετράγωνο των Μουσείων, την Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Παλαιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την επιβλητική νεογοτθική Εκκλησία του Τάμματος. Η περιήγησή μας ολοκληρώνεται στον εμβληματικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και στην ιστορική γειτονιά της Ελληνικής Παροικίας. Στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να περπατήσετε στον εμπορικό πεζόδρομο Κέρντνερ Στράσε και να απολαύσετε έναν αυθεντικό βιεννέζικο καφέ στο Café Mozart ή τη φημισμένη σοκολάτα στο ιστορικό Café Sacher
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την ατμοσφαιρική Μπρατισλάβα. Πρώτος μας σταθμός το επιβλητικό Κάστρο της πόλης, ένα οικοδόμημα με ιστορία που ξεκινά από τον 10ο αιώνα και αποτελεί το διασημότερο τοπόσημό της. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το κομψό Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, την Εθνική Πινακοθήκη, το ιστορικό Θέατρο και το Εθνικό Μουσείο. Μετά την ξενάγηση, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να ανακαλύψετε τις κρυφές γωνιές της πόλης δίπλα στον Δούναβη. Το απόγευμα, αναχωρούμε για τη Βουδαπέστη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, η ξενάγησή μας ξεκινά από την επιβλητική Πέστη. Πρώτος σταθμός η Πλατεία των Ηρώων, το εμβληματικό μνημείο που κοσμείται από τα αγάλματα των σπουδαιότερων Ούγγρων βασιλέων. Στη συνέχεια, θα θαυμάσουμε το εκπληκτικό κτίριο της Κρατικής Όπερας και θα διασχίσουμε τη λεωφόρο Αντράσυ, έναν από τους πιο κομψούς και εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης, για να καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την πόλη. Διασχίζοντας τη θρυλική Γέφυρα των Αλυσίδων, την αρχαιότερη και ωραιότερη από τις οκτώ γέφυρες του Δούναβη, περνάμε στην παραμυθένια Βούδα. Όπου θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Για το βράδυ, σας προτείνουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα στον φωταγωγημένο Δούναβη ή μια βραδιά σε μια αυθεντική ουγγρική ταβέρνα.
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για μια εξόρμηση στα γραφικά Παραδουνάβια Χωριά. Πρώτος μας σταθμός, μόλις 15 χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη, ο Άγιος Ανδρέας, το περίφημο “χωριό των καλλιτεχνών”. Εδώ θα έχετε χρόνο να περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια και να ανακαλύψετε μοναδικά κρύσταλλα, πορσελάνες και τοπικά αναμνηστικά. Στη συνέχεια, ανηφορίζουμε προς το ιστορικό Βίσεγκραντ, όπου από το μεσαιωνικό του κάστρο θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα στη στροφή του Δούναβη. Γεμάτοι πανέμορφες εικόνες, επιστρέφουμε στη Βουδαπέστη για τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής, κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτό το μοναδικό ταξίδι.

