ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

4ήμερο Άρτα – Τζουμέρκα | Πάσχα

*Οι τιμές Early Booking αφορούν κρατήσεις με προκαταβολή μέχρι τις 30/3. (και για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

1η ημέρα: Aθήνα – Άρτα | Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου

Αναχώρηση στις 08:30, ημίωρη στάση σε καφέ, στην περιοχή του Κίατου και συνεχίζουμε μέσω της καλωδιακής γέφυρας Αντιρίου- Ρίου για Αμφιλοχία, στάση, γεύμα προαιρετικά.

Νωρίς το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο Αrta Palace. Ξεκούραση, δείπνο, παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου, διαν/ση.

2η ημέρα: Άρτα | Εκδρομή στα γραφικά Τζουμέρκα & Παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας

Πρωινό και μία υπέροχη εκδρομή στα γραφικά Τζουμέρκα, ξεκινά. Πρώτος σταθμός το φράγμα Πουρναρίου που δημιουργεί και την τεχνιτή λίμνη, για να ακολουθήσει μία πανέμορφη διαδρομή από τα όμορφα χωριουδάκια Γραμμενιτσα – Ελατο – Δαφνιώτη, για να φθάσουμε στο ιστορικό γεφύρι της πλάκας (κατεστραμένο πλέον από τις μεγάλες πλημμύρες) πάνω από τον Αραχθο, που ήταν το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια και για να καταλήξουμε σε δύο ορεινά κεφαλοχώρια της περιοχής, τα Αγναντα και τα Πραμάντα, που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά και ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής. Το Σπηλαιο Της Ανεμοτρυπας, ωστόσο είναι ένας σημαντικός σταθμός, ανάμεσα στα δύο κεφαλοχώρια, αφού είναι το μοναδικό ‘’λευκό σπήλαιο’’ στην Ελλάδα, που το διασχίζει ποταμός σε όλο το μήκος του. Περίπατοι στα δύο κεφαλοχώρια, γεύμα προαιρετικά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, παρακολούθηση της ακολουθίας της Ανάστασης, Αναστάσιμο δείπνο, διαν/ση.

3η ημέρα: Άρτα | Ελεύθερη ημέρα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στους χώρους αναψυχής και διασκέδασης του ξενοδοχείου, ενώ το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία συνεχίζεται, για το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα που θα ακολουθήσει, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και όχι μόνο.

Ξεκούραση και το απόγευμα επίσκεψη στο ιστορικό γεφύρι της Αρτας, που ενώνει τις όχθες του ποταμού Αράχθου, γνωστό για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα, αλλά και την πόλη της Aρτας, με το κάστρο και τις Βυζαντινές εκκλησίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Παναγίας της Παρηγορίτισσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

4η ημέρα: Άρτα – Ιωάννινα | Αθήνα

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας τη Λιμνη Τριχωνίδας και το Θερμο.

Γεύμα προαιρετικά σε ταβέρνα της περιοχής και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις , άφιξη το βράδυ.

Share This Article

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα