ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

πληροφορίες για τον Μαυρίκιο

Ο Μαυρίκιος είναι ένας τροπικός παράδεισος που που θα σας αφήσει άφωνους με το φυσικό του πλούτο. Τα γαλαζοπράσινα νερά, τα καταπράσινα δάση και οι όμορφες λιμνοθάλασσες, το κάνουν μια τέλεια απόδραση για να ανανεωθείτε στην αγκαλιά της φύσης.

Το νησί του Μαυρίκιου είναι ένα ηφαιστειακό νησί που περιβάλλεται από εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους. Ο Μαυρίκιος κατάφερε να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα του, αφού πολλά είδη που ήταν υπό εξαφάνιση στο νησί, έχουν διασωθεί. Η ζωντανή κουλτούρα του Μαυρίκιου είναι εξίσου συναρπαστική. Η φιλοξενία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού.

Όσο είστε στον Μαυρίκιο φροντίστε τον εαυτό σας στα παγκοσμίου φήμης ιαματικά λουτρά και προωθήστε την αδρεναλίνη σας με περιπετειώδη αθλήματα. Επιπλέον, δοκιμάστε την εξαίρετη μαυριτανική κουζίνα, που δεν μοιάζει με άλλη. Είναι μια ενδιαφέρουσα συγχώνευση των κινεζικών, ινδικών και γαλλικών μαγειρικών στυλ.

 • Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς τον Μαυρίκιο

Ο Μαυρίκιος έχει ευχάριστο καιρό όλο το χρόνο. Οι χειμερινοί μήνες από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο (βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο) είναι οι καλύτεροι για υπαίθριες δραστηριότητες όπως το σερφ και η πεζοπορία. Η θερμοκρασία είναι περίπου 20 ° C. Αυτή η εποχή έχει συγκριτικά χαμηλή υγρασία και θερμότητα.

Τα καλοκαίρια στο Μαυρίκιο από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο η μέση θερμοκρασία είναι περίπου 25 ° C, με αύξηση της υγρασίας και των επιπέδων υδραργύρου.

 • Πόσο διαρκεί η πτήση για τον Μαυρίκιο

Στον Μαυρίκιο θα φτάσουμε μέσω ενδιάμεσου προορισμού, συνήθως σε κάποιο Αραβικό Εμιράτο. Συνολικά η πτήση, μαζί με την αναμονή στον ενδιάμεσο προορισμό, θα διαρκέσει περίπου από 15 έως 18 ώρες, ανάλογα με την διάρκεια της αναμονής στον ενδιάμεσο προορισμό.

 • Για το check in

Στις περισσότερες εταιρείες το check in πέρα από τον γκισέ της αεροπορική εταιρείας στο αεροδρόμιο, γίνεται και ηλεκτρονικά. Για επιβιβαστείστε σε μία τέτοια πτήση, θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο τρεις ώρες πριν την ώρα αναχώρησης το αργότερο, ανεξάρτητα με το αν έχετε κάνει ηλεκτρονικό check in ή όχι. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να μην προλάβετε να περάσετε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους ή να παραδόσετε τις βαλίτσες σας και να χάσετε την πτήση σας.

 • Για τα ταξιδιωτικά έγγραφα

Με ελληνικό διαβατήριο που να έχει ισχύ το λιγότερο μέχρι και έξι μήνες μετά την αναχώρησή σας από τον προορισμό, δεν χρειάζεται να εκδώσετε βίζα για να ταξιδέψετε. Αν το ελληνικό διαβατήριό σας λήγει νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να το ανανεώσετε προκειμένου να ταξιδέψετε.

Στην περίπτωση που είστε κάτοχος διαβατηρίου άλλης χώρας, θα πρέπει να μιλήσετε με την πρεσβεία σας ή με την πρεσβεία του προορισμού, για να επιβεβαιώσετε το ταξιδιωτικό έγγραφο που χρειάζεστε.

 • Διαφορά ώρας

Ο Μαυρίκιος είναι 1 ώρα μπροστά από την Ελλάδα. Αν στην Ελλάδα η ώρα είναι 12:00, στον Μαυρίκιο θα είναι 13:00.

 • Ο καιρός στον Μαυρίκιο

Ο Μαυρίκιος έχει ένα τροπικό κλίμα με δύο μεγάλες εποχές – τη θερινή και τη χειμερινή περίοδο. Τα καλοκαίρια (Νοέμβριος-Απρίλιος) είναι τυπικά ζεστά και υγρά, με μέση θερμοκρασία γύρω στους 25 ° C, ενώ οι χειμώνες (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) είναι κρύοι και ξηροί με τη μέση θερμοκρασία 20 ° C. Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι οι θερμότεροι μήνες. οι πιο κρύοι μήνες είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Ο Μαυρίκιος δέχεται ετήσιες βροχοπτώσεις περίπου 900 mm έως 1500 mm, με μέγιστη βροχόπτωση τους καλοκαιρινούς μήνες.

 • Μετακινήσεις στον Μαυρίκιο

Ο ευκολότερος τρόπος για να μετακινηθείτε στον Μαυρίκιο είναι με ταξί ή με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, ο Μαυρίκιος διαθέτει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο λεοφωρείων, το οποίο θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, ο Μαυρίκιος διαθέτει εκπληκτική φύση και πολλά μονοπάτια πεζοπορίας για εσάς.

 • Συναλλαγές στον Μαυρίκιο

Το νόμισμα του Μαυρίκιου είναι η ρουπία. Μία ρουπία Μαυρίκιου αντιστοιχεί με 0.025 ευρώ. Αντίστοιχα, 1 ευρώ αντιστοιχεί με 40.84 ρουπίες Μαυρίκιου (συνάλλαγμα Μάρτιος 2018).

Γενικότερα, μπορείτε παντού να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα. Δεν θα σας προτείναμε να κρατάτε περισσότερα μετρητά από όσα θα μπορούσατε να χρειαστείτε για μικροέξοδα.

Σχετικά με το που είναι προτιμότερο να κάνετε συνάλλαγμα, πάντα προτείνουμε τα ανταλλακτήρια του Ελ. Βενιζέλος, όπου μπορείτε να συνεννοηθείτε στη γλώσσα σας και τα τα rates είναι καλά. Στην επιστροφή σας, μπορείτε επίσης στο Ελ. Βενιζέλος να αλλάξετε τα τοπικά χρήματα που έχετε σε ευρώ, μόνο όμως τα χαρτονομίσματα, όχι τα κέρματα. Για αυτό σας προτείνουμε να χαλάσετε τα τελευταία κέρματα του τοπικού νομίσματος του προορισμού που διαθέτετε στα duty free του τοπικού αεροδρομίου.

 • Εγγυήσεις στο ξενοδοχείο

Κάνοντας check in στα ξενοδοχεία του Μαυρίκιου, θα σας ζητηθεί ένα ποσό ως εγγύηση. Το πρακτικότερο μέσο για να δοθεί η εγγύηση είναι η πιστωτική κάρτα, όπου το ξενοδοχείο διατηρεί δεσμευμένο στην κάρτα σας κάποιο ποσό καθόλη τη διάρκεια της διαμονής σας και το αποδεσμεύει με το check out σας, αφού έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχετε οφειλές στο ξενοδοχείο, όπως από κατανάλωση στο μινι μπαρ του δωματίου ή στα μπαρ και εστιατόρια του θερέτρου και ότι καμία “ζημιά” δεν προκλήθηκε στο χώρο που διαμένατε στο θέρετρο.

Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά σε όλα τα ξενοδοχεία κάποιων προδιαγραφών όλου του κόσμου. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι ότι ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, το ποσό που θα δεσμευθεί μπορεί να είναι υψηλό. Κατ’ επέκταση, θα πρέπει να έχετε υπολογίσει το ποσό της εγγύησης στον προϋπολογισμό σας για αυτό το ταξίδι.

 • Οι άνθρωποι στον Μαυρίκιο

Η δημοκρατία του Μαυρίκιου έχει πληθυσμό 1.261.208 κατοίκους, με την υψηλότερη πληθυσμιακή πυκνότητα στην Αφρική. Ο λαός του Μαυρίκιου ανήκει σε διάφορες εθνότητες, θρησκείες και πολιτισμούς, κυρίως Ινδούς, Αφρικανούς, Ευρωπαίους και Κινέζους. Οι Ινδουιστές (48,5%) αποτελούν την πλειοψηφία και ακολουθού οι χριστιανοι (32,7%), οι μουσουλμάνοι (17,3%) και οι βουδιστές (0,4%). Η ποικιλομορφία της χώρας είναι αξιοθαύμαστη, όπου γίνονται δεκτοί άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες. Η οικονομία τους βασίζεται κυρίως στη ζάχαρη, τον τουρισμό, την κλωστοϋφαντουργία και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

 • Τι γλώσσα μιλάνε στον Μαυρίκιο

Τα αγγλικά και τα γαλλικά είναι οι κυριότερες γλώσσες στον Μαυρίκιο και οι περισσότεροι από τους ντόπιους μιλούν άπταιστα και τα δύο. Καθώς η χώρα φιλοξενεί ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς, ομιλούνται επίσης ασιατικές γλώσσες όπως τα αραβικά, τα χίντι, τα κινέζικα, τα Bhojpuri, το Μαράθι, το Ταμίλ, η Ουρντού, το Τελούγκου κ.λπ.

 • Top3 Αξιοθέατα στον Μαυρίκιο

Port Louis

Εάν αγαπάτε τις κοσμοπολίτικες πόλεις γεμάτες γοητεία και στυλ, τότε πρέπει να επισκεφθείτε το Port Louis στο Μαυρίκιο. Στην πρωτεύουσα και κατ’ επέκταση μεγαλύτερη πόλη του Μαυρίκιου μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό των ντόπιων. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα μείγμα ινδικών, αφρικανικών, ευρωπαϊκών, κινεζικών και μεσανατολικών πολιτισμών, και αυτό την κάνει είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για να επισκεφθείς. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε μία από τις ιδιωτικές παραλίες ή να περάσετε χρόνο στα πολυτελή θέρετρα αυτής της πόλης.

Le Morne

Το Le Morne είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο στον Μαυρίκιο που αντικατοπτρίζει την ιστορία καθώς και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της χώρας. Βρίσκεται νοτιοδυτικά στον Μαυρίκιο και έχει μεγάλη ιστορική σημασία εξαιτίας του γεγονότος ότι χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο από σκλάβους κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα.

Το κύριο σημείο αναφοράς του είναι το εικονικό Le Morne Brabant, το οποίο είναι μια απειλητική βραχώδης κορυφή με πολλές σπηλιές. Το επισκέπτεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο για τις καταπληκτικές του παραλίες, που θεωρούνται και οι καλύτερες στον Μαυρίκιο.

Πάρκο Casela

Για κάποιον που είναι λάτρης της άγριας φύσης, ένα από τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στον Μαυρίκιο είναι το πάρκο Casela. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Μαυρίκιου και καθημερινά δέχεται ορδές επισκεπτών. Το πάρκο φιλοξενεί πολλά εξωτικά λουλούδια και φυτά, περισσότερα από 150 είδη πουλιών και σπάνια ζώα.

Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στο πάρκο είναι το canyoning και το σαφάρι με ένα όχημα που μοιάζει με μικρό πούλμαν. Εκτός από αυτές, υπάρχουν επίσης δραστηριότητες με τα μεγάλα αιλουροειδή. Διοργανώνεται και μια περιήγηση με τα πόδια με τα λιοντάρια.

Ταξίδεψε στον Μαυρίκιο! Δες τις εκδρομές μας εδώ!

Share This Article

antonis

from 1989 in tourism

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα