ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

πληροφορίες για τον Άγιο Δομίνικο

Καταλαμβάνοντας το ανατολικό μισό του νησιού της Ισπανιόνας, η Δομινικανή Δημοκρατία είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Καραϊβική. Η ηλιόλουστη αυτή χώρα αξίζει την επίσκεψή σας. Μπορείτε να περάσετε ευχάριστα τις ημέρες σας στις αμμώδεις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τους ψηλούς φοίνικες και τις νύχτες σας με merengue και σκούρο ρούμι.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για στον Άγιο Δομίνικο. Τοποθετημένος στο νησί της Καραϊβικής με την μεγαλύτερη γεωγραφική ποικιλομορφία, ο Άγιος Δομίνικος μπορεί να υπερηφανεύεται για την αλπική άγρια ​​φύση, τα τροπικά δάση, τις καλλιεργούμενες σαβάνες και τις τεράστιες εκτάσεις ερήμων. Οι ευκαιρίες για οικοτουρισμό και extreme sports δεν έχουν τελειωμό: Σε μια μόνο εβδομάδα θα μπορούσατε να αναρριχηθείτε σε έναν καταρράκτη 150 μέτρων με σχοινί, να κάνετε mountain bike, να κάνετε windsurfing στα καλύτερα κύματα του ημισφαιρίου, να φτάσετε στην κορυφή ενός βουνού 3000μ. και να βγείτε στα ανοιχτά της θάλασσας με ένα αλιευτικό σκάφος για να θαυμάσετε τις φάλαινες στον κόλπο της Σαμάνα.

Άγιος Δομίνικος: Xtreme Sports – Ανεπανάληπτο Φυσικό Περιβάλλον – Ψυχή Καραϊβικής

 • Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς τον Άγιο Δομίνικο

Ο Άγιος Δομίνικος έχει δύο ξεχωριστές τουριστικές υψηλές περιόδους. Η πρώτη είναι τους καλοκαιρινούς μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, όταν οι ταξιδιώτες από το βόρειο ημισφαίριο γεμίζουν τα θέρετρα. Η δεύτερη είναι τη χειμερινή περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου και τέλους Φεβρουαρίου, όταν οι καιρικές συνθήκες της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι οι καλύτερες όλου του χρόνου. Αν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στον Άγιο Δομίνικο την άνοιξη ή το φθινόπωρο, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι πολύ διαφορετικές, αλλα οι τιμές των υπηρεσιών πολύ χαμηλότερες.

Θα πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας ότι η Δομινικανή Δημοκρατία βρίσκεται στο κέντρο της ζώνης των τυφώνων της Καραϊβικής και τη χτυπάει μία μεγάλη καταιγίδα κάθε δεκαετία περίπου. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι η πρωταρχική εποχή των τυφώνων, αν και μικρότερης έκτασης φαινόμενα μπορούν να συμβούν τους μήνες πριν και μετά.

 • Πόσο διαρκεί η πτήση για τον Άγιο Δομίνικο

Στον Άγιο Δομίνικο θα φτάσουμε μέσω ενδιάμεσου προορισμού, συνήθως σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα . Συνολικά η πτήση, μαζί με την αναμονή στους ενδιάμεσους προορισμούς, θα διαρκέσει περίπου από 15 έως 20 ώρες, ανάλογα με την διάρκεια της αναμονής στους ενδιάμεσους προορισμούς.

 • Για το check in

Στις περισσότερες εταιρείες το check in πέρα από τον γκισέ της αεροπορική εταιρείας στο αεροδρόμιο, γίνεται και ηλεκτρονικά. Για επιβιβαστείστε σε μία τέτοια πτήση, θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο τρεις ώρες πριν την ώρα αναχώρησης το αργότερο, ανεξάρτητα με το αν έχετε κάνει ηλεκτρονικό check in ή όχι. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να μην προλάβετε να περάσετε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους ή να παραδόσετε τις βαλίτσες σας και να χάσετε την πτήση σας.

 • Για τα ταξιδιωτικά έγγραφα

Για να ταξιδέψετε στον Άγιο Δομίνικο θα χρειαστείτε ελληνικό διαβατήριο που να έχει ισχύ το λιγότερο μέχρι και έξι μήνες μετά την αναχώρησή σας από τον προορισμό. Αν το ελληνικό διαβατήριό σας λήγει νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να το ανανεώσετε προκειμένου να ταξιδέψετε. Στην περίπτωση που είστε κάτοχος διαβατηρίου άλλης χώρας, θα πρέπει να μιλήσετε με την πρεσβεία σας ή με την πρεσβεία του προορισμού, για να επιβεβαιώσετε το ταξιδιωτικό έγγραφο που χρειάζεστε. Επιπλέον, προκειμένου να επισκεφθείτε τον Άγιο Δομίνικο, είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας. Την έκδοση της βίζας αναλαμβάνει το τουριστικό γραφείο και σας ενημερώνει αντίστοιχα για τα απαραίτητα έγγραφα.

 • Διαφορά ώρας

Ο Άγιος Δομίνικος είναι 7 ώρες πίσω από την Ελλάδα. Αν στην Ελλάδα η ώρα είναι 23:00, στην Κούβα θα είναι 16:00, της ίδιας ημερολογιακής ημέρας.

 • Μετακινήσεις στον Άγιο Δομίνικο

Στον Άγιο Δομίνικο μπορείτε να μετακινηθείτε με λεωφορεία, τρένα και ταξί. Θα σαε προτείναμε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερη αυτονομία.

 • Συναλλαγές στον Άγιο Δομίνικο

Το νόμισμα του Άγιου Δομίνικου είναι το δομινικανό πέσο. Ένα δομινικανό πέσο αντιστοιχεί με 0.017 ευρώ. Αντίστοιχα, 1 ευρώ αντιστοιχεί με 60.17 δομινικανά πέσο (συνάλλαγμα Απρίλιος 2018).

Γενικότερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα στο ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, στα καταστήμα. Δεν θα σας προτείναμε να κρατάτε περισσότερα μετρητά από όσα θα μπορούσατε να χρειαστείτε για μικροέξοδα.

Σχετικά με το που είναι προτιμότερο να κάνετε συνάλλαγμα, πάντα προτείνουμε τα ανταλλακτήρια του Ελ. Βενιζέλος, όπου μπορείτε να συνεννοηθείτε στη γλώσσα σας και τα τα rates είναι καλά. Στην επιστροφή σας, μπορείτε επίσης στο Ελ. Βενιζέλος να αλλάξετε τα τοπικά χρήματα που έχετε σε ευρώ, μόνο όμως τα χαρτονομίσματα, όχι τα κέρματα. Για αυτό σας προτείνουμε να χαλάσετε τα τελευταία κέρματα του τοπικού νομίσματος του προορισμού που διαθέτετε στα duty free του τοπικού αεροδρομίου.

 • Εγγυήσεις στο ξενοδοχείο

Κάνοντας check in στα ξενοδοχεία του Άγιου Δομίνικου, θα σας ζητηθεί ένα ποσό ως εγγύηση. Το ποσό αυτό θα σας ζητηθεί ως εγγύηση και θα σας επιστραφεί με το check out,  αφού έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχετε οφειλές στο ξενοδοχείο, όπως από κατανάλωση στο μινι μπαρ του δωματίου ή στα μπαρ και εστιατόρια του θερέτρου και ότι καμία “ζημιά” δεν προκλήθηκε στο χώρο που διαμένατε εκεί. Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά σε όλα τα ξενοδοχεία κάποιων προδιαγραφών όλου του κόσμου. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι ότι ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, το ποσό που θα δεσμευθεί μπορεί να είναι υψηλό. Κατ’ επέκταση, θα πρέπει να έχετε υπολογίσει το ποσό της εγγύησης στον προϋπολογισμό σας για αυτό το ταξίδι.

 • Οι άνθρωποι στον Άγιο Δομίνικο

Ο Άγιος Δομίνικος έχει έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων. Οι άνθρωποι στον Άγιο Δομίνικο είναι μία μίξη απογόνων Ισπανών αποίκων και μεταναστών από την Αφρική. Μιλούν ισπανικά και κυρίως ακολουθούν το δόγμα του προτεσταντισμού. Η κουλτούρα τους αντίστοιχα είναι αυτή που πλέον θεωρείτε χαρακτηριστική της Καραϊβικής. Αυτοί οι αφθόρμητοι, καλοπροαίρετοι, χαρούμενοι άνθρωποι θα είναι ο λόγος που δεν θα ξεχάσετε ποτέ αυτό το ταξίδι.

 • Τι γλώσσα μιλάνε στον Άγιο Δομίνικο

Η επίσιμη γλώσσα του Άγιου Δομίνικου είναι τα ισπανικά. Οι περισσότεροι κάτοικοι μιλούν ελάχιστα αγγλικά, αλλά βοηθάει η γενικότερη εκφραστικότητα που τους διακρίνει στο να επικοινωνήσετε μαζί τους.

 • Top3 Αξιοθέατα στον Άγιο Δομίνικο

To Santo Domingo

Το Santo Domingo, η παλαιότερη πόλη του Νέου Κόσμου, διατηρεί την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του. Κορυφή στη λίστα των θησαυρών της πόλης είναι η ιστορική Colonial City (Zona Colonial), μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, με πλακόστρωτα δρομάκια, εκπληκτική Ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική και εξαιρετικά εστιατόρια. Ίσως το πιο σημαντικό αξιοθέατο εδώ είναι ο Πρώτος καθεδρικός ναός της Αμερικής. Επίσης αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το Μουσείο των Βασιλικών Κατοικιών και το Alcazar De Colón, που χτίστηκε από τον γιο του Χριστόφορου Κολόμβου. Η Plaza de la Cultura είναι κεντρικό σημείο της πόλης. Εδώ οι επισκέπτες θα βρουν το Παλάτι των Καλών Τεχνών, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Εθνικό Παλάτι. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης είναι το Παλάτι του Κολόμβου, το Φρούριο Οζάμα, οι Εθνικοί Βοτανικοί Κήποι και το Malecón, μία γραφική παραθαλάσσια οδός.

Parque Nacional del Este


Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ο Εθνικός Δρυμός Parque Nacional del Este είναι ένας πρωταρχικός βιότοπος για εκατοντάδες είδη φυτών και ζώων, συμπεριλαμβανομένων 112 ειδών πουλιών. Περιλαμβάνει επίσης ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια πάρκα της Καραϊβικής με ένα τεράστιο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων. Τέσσερα είδη θαλάσσιων χελωνών, καθώς και manatees, bottlenose δελφίνια, και πολλά είδη ψαριών ζουν στα τροπικά του ύδατα. Εκτός από αυτόν τον πλούτο της βιοποικιλότητας, το πάρκο είναι ο βιότοπος για το σπάνιο είδος περιστεριού paloma coronita και το ρινοκεραίο ιγκουάνα. Εκτός από την απίστευτη εμπειρία κατάδυσης και την κολύμβηση με αναπνευστήρα, οι επισκέπτες στο πάρκο μπορούν να δουν παραδείγματα προκολομβιανής τέχνης στο σπήλαιο του ή να χαλαρώσουν σε μερικές από τις απομακρυσμένες παραλίες του πάρκου. Οι αμμώδεις παραλίες του νησιού Saona (Isla Saona) είναι ένα δημοφιλής προορισμός για τους επισκέπτες της περιοχής.

Punta Cana

Η Punta Cana, στην ανατολική άκρη της Δομινικανής Δημοκρατίας, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του νησιού. Γεμάτη με θέρετρα, αυτή η μεγάλη πόλη είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της και παγκόσμιας κλάσης γήπεδα γκολφ. Η παραλία της είναι ένα δημοφιλές σημείο σέρφινγκ.

Ταξίδεψε στον Άγιο Δομίνικο! Δες όλες τις εκδρομές μας εδώ.

Share This Article

antonis

from 1989 in tourism

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα