ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

πληροφορίες για τις Σεϋχέλλες

Οι διακοπές στα νησιά των Σεϋχελλών δεν είναι παρά ένα όνειρο. Τα εξωτικά νησιά, που βρίσκονται έξω από την ανατολική ακτή της Αφρικής στον Ινδικό Ωκεανό, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους ταξιδιώτες, δίνοντάς τους μια γεύση από τον παράδεισο.

 • Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς τις Σεϋχέλλες
Τα νησιά των Σεϋχελλών απολαμβάνουν τον τέλειο θερμό κλίμα και παραμένουν ευχάριστα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Οι τουρίστες μπορούν εύκολα να τα εξερευνήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γενικά μεταξύ 24 ° C και 32 ° C. Ωστόσο, ο καλύτερος χρόνος για να πάτε στις Σεϋχέλλες είναι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός. Αυτοί οι μήνες προσφέρονται για δραστηριότητες όπως καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα ή ακόμα και ηλιοθεραπεία.
 • Πόσο διαρκεί η πτήση για τις Σεϋχέλλες

Στις Σεϋχέλλες θα φτάσουμε μέσω ενδιάμεσου προορισμού, συνήθως σε κάποιο Αραβικό Εμιράτο. Συνολικά η πτήση, μαζί με την αναμονή στον ενδιάμεσο προορισμό, θα διαρκέσει περίπου από 11 έως 16 ώρες, ανάλογα με την διάρκεια της αναμονής στον ενδιάμεσο προορισμό.

 • Για το check in

Στις περισσότερες εταιρείες το check in πέρα από τον γκισέ της αεροπορική εταιρείας στο αεροδρόμιο, γίνεται και ηλεκτρονικά. Για επιβιβαστείστε σε μία τέτοια πτήση, θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο τρεις ώρες πριν την ώρα αναχώρησης το αργότερο, ανεξάρτητα με το αν έχετε κάνει ηλεκτρονικό check in ή όχι. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να μην προλάβετε να περάσετε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους ή να παραδόσετε τις βαλίτσες σας και να χάσετε την πτήση σας.

 • Για τα ταξιδιωτικά έγγραφα

Με ελληνικό διαβατήριο που να έχει ισχύ το λιγότερο μέχρι και έξι μήνες μετά την αναχώρησή σας από τον προορισμό, δεν χρειάζεται να εκδώσετε βίζα για να ταξιδέψετε. Αν το ελληνικό διαβατήριό σας λήγει νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να το ανανεώσετε προκειμένου να ταξιδέψετε.

Στην περίπτωση που είστε κάτοχος διαβατηρίου άλλης χώρας, θα πρέπει να μιλήσετε με την πρεσβεία σας ή με την πρεσβεία του προορισμού, για να επιβεβαιώσετε το ταξιδιωτικό έγγραφο που χρειάζεστε.

 • Διαφορά ώρας

Οι Σεύχέλλες είναι 1 ώρα μπροστά από την Ελλάδα. Αν στην Ελλάδα η ώρα είναι 12:00, στις Σεϋχέλλες θα είναι 13:00.

 • Ο καιρός στις Σεϋχέλλες

Οι Σεϋχέλλες βρίσκονται ακριβώς κάτω από τον Ισημερινό και, όπως συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο, βιώνουν τις εποχές αντίστροφα από τ0 βόρειο ημισφαίριο. Ο χειμώνας διαρκεί από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, ενώ το καλοκαίρι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Ωστόσο, η θερμοκρασία δεν αλλάζουν πολύ, και κυμαίνεται από τους 24° C έως τους 32° C. Η χειμερινή περίοδος που διαρκεί από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο είναι η ξηρότερη εποχή, ενώ η μέση βροχόπτωση είναι περίπου 70 έως 180 mm ανά μήνα. Οι μήνες από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο τείνουν να βιώνουν πολύ πιο έντονες βροχοπτώσεις, μερικές φορές να φθάνουν έως και 380 χιλιοστά βροχόπτωσης.

 • Μετακινήσεις στις Σεϋχέλλες

Υπάρχουν δημόσια λεωφορεία για το κοινό σε όλο το Mahé και το Praslin. Ο φθηνότερος τρόπος για να μετακινηθείτε στα νησιά είναι με λεωφορείο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποδήλατα ειδικά αν βρίσκεστε στο La Digue. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε τα νησιά. Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε μεταξύ των νησιών με πλοίο.

 • Συναλλαγές στις Σεϋχέλλες

Το νόμισμα στις Σεϋχέλλες είναι η ρουπία. Μία ρουπία Σεϋχελλών αντιστοιχεί με 0.06 ευρώ. Αντίστοιχα, 1 ευρώ αντιστοιχεί με 16.53 ρουπίες Σεϋχελλών (συνάλλαγμα Απρίλιος 2018).

Γενικότερα, μπορείτε παντού να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα. Δεν θα σας προτείναμε να κρατάτε περισσότερα μετρητά από όσα θα μπορούσατε να χρειαστείτε για μικροέξοδα.

Σχετικά με το που είναι προτιμότερο να κάνετε συνάλλαγμα, πάντα προτείνουμε τα ανταλλακτήρια του Ελ. Βενιζέλος, όπου μπορείτε να συνεννοηθείτε στη γλώσσα σας και τα τα rates είναι καλά. Στην επιστροφή σας, μπορείτε επίσης στο Ελ. Βενιζέλος να αλλάξετε τα τοπικά χρήματα που έχετε σε ευρώ, μόνο όμως τα χαρτονομίσματα, όχι τα κέρματα. Για αυτό σας προτείνουμε να χαλάσετε τα τελευταία κέρματα του τοπικού νομίσματος του προορισμού που διαθέτετε στα duty free του τοπικού αεροδρομίου.

 • Εγγυήσεις στο ξενοδοχείο

Κάνοντας check in στα ξενοδοχεία στις Σεύχέλλες, θα σας ζητηθεί ένα ποσό ως εγγύηση. Το πρακτικότερο μέσο για να δοθεί η εγγύηση είναι η πιστωτική κάρτα, όπου το ξενοδοχείο διατηρεί δεσμευμένο στην κάρτα σας κάποιο ποσό καθόλη τη διάρκεια της διαμονής σας και το αποδεσμεύει με το check out σας, αφού έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχετε οφειλές στο ξενοδοχείο, όπως από κατανάλωση στο μινι μπαρ του δωματίου ή στα μπαρ και εστιατόρια του θερέτρου και ότι καμία “ζημιά” δεν προκλήθηκε στο χώρο που διαμένατε στο θέρετρο.

Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά σε όλα τα ξενοδοχεία κάποιων προδιαγραφών όλου του κόσμου. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι ότι ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, το ποσό που θα δεσμευθεί μπορεί να είναι υψηλό. Κατ’ επέκταση, θα πρέπει να έχετε υπολογίσει το ποσό της εγγύησης στον προϋπολογισμό σας για αυτό το ταξίδι.

 • Οι άνθρωποι στις Σεϋχέλλες

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των νησιών των Σεϋχελλών ανοίκουν στην Εθνική ομάδα των Κρεολοί. Είναι οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν στην αλυσίδα νησιών των Σεϋχελλών από την Ανατολική Αφρική από τους Βρετανούς και τους Γάλλους. Αυτή η εθνική κοινότητα είναι η πλειοψηφία σε όλες τις Σεϋχέλλες. Κάποιες από τις άλλες εθνικές ομάδες που ζουν σε αυτό το νησί είναι επίσης ινδικής, γαλλικής και βρετανικής καταγωγής. Ο συνολικός πληθυσμός αυτού του νησιού είναι περίπου 7553 άτομα, και οι περισσότεροι από αυτούς ασκούν τον Χριστιανισμό ως θρησκεία.

 • Τι γλώσσα μιλάνε στις Σεύχέλλες

Οι Σεϋχέλλες έχουν ως επίσημες γλώσσες τα Γαλλικά και τα Αγγλικά. Το Seychellois Creole είναι η τρίτη επίσημη γλώσσα που είναι ένα μείγμα Κρεολή, Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας και είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα μεταξύ των ντόπιων. Λόγω της ποικιλίας των γλωσσών που ομιλούνται εδώ, οι τουρίστες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας με τους ντόπιους.

 • Top3 Προορισμοί στις Σεϋχέλλες

To Mahe

Το Mahé είναι το μεγαλύτερο νησί στις Σεϋχέλλες και στεγάζει το διεθνές αεροδρόμιο, την πρωτεύουσα της Βικτώριας και έχει τον μέγαλύτερο πληθυσμό από όλα τα νησιά. Επίσης χρησιμεύει ως πύλη προς τα άλλα νησιά μέσω εσωτερικών πτήσεων και πλοίων.

To Praslin


Tο δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Σεϋχέλλες είναι το Praslin, στο οποίο είναι βρίσκεται το φυσικού πάρκου Vallee de Mai, το οποίο αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στο πάρκο Vallee de Mai μπορείτε να βρείτε το εξωτικό Coco de Mer – το μεγαλύτερο καρύδι στον κόσμο που είναι γνωστό για το ιδιαίτερο σχήμα του.

Το La Digue

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί στις Σεϋχέλλες είναι το La Digue, γνωστό για τις βραβευμένες παραλίες του με φυσικά σχηματισμένους γρανιτικούς ογκόλιθους όπως το Anse Source D’Argent. Στο νησί αυτό δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Μετακινήστε κυρίως με ποδήλατα εδώ.

Επισκεφθείτε τις Σεϋχέλλες! Δείτε όλες τις εκδρομές μας εδώ.

Share This Article

antonis

from 1989 in tourism

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα