ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

πληροφορίες για τις Μαλδίβες

Οι μαγευτικές Μαλδίβες είναι η μικρότερη ασιατική χώρα τόσο σε έκταση όσο και στον πληθυσμό. Επίσημα γνωστή ως Δημοκρατία των Μαλδιβών, βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα. Η χώρα που περιλαμβάνει 1.192 κοραλλιογενή νησιά, αποτελείται από 99% θάλασσα και λιγότερο από 1% γης. Οι Μαλδίβες είναι μοναδικές στον κόσμο όσον αφορά τη μοναδική γεωγραφία και την τοπογραφία τους.

Επίσης, δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμού θαλάσσιου αθλητισμού στον κόσμο. Η χώρα είναι γνωστό ότι έχει μερικές από τις καλύτερες τοποθεσίες κατάδυσης στον κόσμο και τα καλύτερα σημεία surf. Είναι ο παράδεισος ενός δύτη και ένα εξαιρετικό σημείο για τους surfers. Μερικά από τα θαλάσσια σπορ που προσφέρονται στα θέρετρα είναι τα κανό, θαλάσσιο σκι, καγιάκ, wakeboarding, τζετ σκι, windsurfing, kitesurfing και kneeboarding.

Τα νησιά των Μαλδίβων χαρακτηρίζονται από αξιοσημείωτα αξιοθέατα, όπως το Τζαμί της Μεγάλης Παρασκευής ή το Masjid-al-Sultan, το Εθνικό Μουσείο του Αρσενικού και το παλάτι του Μulee-aage. Ενώ επισκέπτεστε τα μεγάλα νησιά, μην ξεχάσετε να απολαύσετε τη ζωντανή νυχτερινή ζωή.

Τα μικρότερα νησιά ουσιαστικά είναι νησιά – θέρετρα, όπου όλο το νησί είναι ένα ξενοδοχείο και όλες οι υπηρεσίες στο νησί προσφέρονται μέσω του εκάστοτε θέρετρου.

Η πρωτεύουσα – Male City, είναι σημαντική προορισμών για αγορές στις Μαλδίβες. Ο πιο διάσημος εμπορικός δρόμος είναι η οδός Majeedhee Magu. Οι σειρές των καταστημάτων πωλούν αναμνηστικά των Μαλδίβων, όπως μινιατούρες των παραδοσιακών καραβιών των Μαλδίβων.

Το παραδοσιακό φαγητό στις Μαλδίβες περιστρέφεται γύρω από το ρύζι, τα ψάρια και τις τροφές με άμυλο. Δοκιμάστε μια τοπική λιχουδιά πριν ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας.

Οι Μαλδίβες είναι ο τέλειος προορισμός για να δημιουργήσετε αναμνήσεις μιας ζωής, να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε το βυθό, να συνδεθείτε με τη φύση, να χαλαρώσετε και να χαρείτε την κάθε στιγμή.

  • Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς τις Μαλδίβες
Οι Μαλδίβες έχουν ευχάριστο καιρό όλο το χρόνο. Αν έπρεπε να επιλέξουμε, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ίσως η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε τις Μαλδίβες είναι από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο. Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για όσους θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 25 ° C έως 29 ° C και υπάρχουν συγκριτικά λιγότερες βροχοπτώσεις.
  • Πόσο διαρκεί η πτήση για τις Μαλδίβες

Στις Μαλδίβες θα φτάσουμε μέσω ενδιάμεσου προορισμού, συνήθως σε κάποια Αραβικό Εμιράτο. Συνολικά η πτήση, μαζί με την αναμονή στον ενδιάμεσο προορισμό, θα διαρκέσει περίπου από 11 έως 17 ώρες, ανάλογα με την διάρκεια της αναμονής στον ενδιάμεσο προορισμό.

Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι το διεθνές αεροδρόμιο των Μαλδίβων βρίσκεται στο νησί Μάλε (Hulhumale), το οποίο είναι και το μεγαλύτερο νησί των Μαλδίβων. Τα θέρετρα που επιλέγουμε στις Μαλδίβες βρίσκονται σε άλλα νησιά και συνήθως, όσο πιο μακρυά είναι ένα θέρετρο από το Μάλε, τόσο πιο ειδιλλυακό θεωρείται. Σε αυτά τα νησιά η μετάβαση γίνεται είτε με άλλο τοπικό αεροπλάνο, είτε με ταχύπλοο.

  • Για το check in

Στις περισσότερες εταιρείες το check in πέρα από τον γκισέ της αεροπορική εταιρείας στο αεροδρόμιο, γίνεται και ηλεκτρονικά. Για επιβιβαστείστε σε μία τέτοια πτήση, θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο τρεις ώρες πριν την ώρα αναχώρησης το αργότερο, ανεξάρτητα με το αν έχετε κάνει ηλεκτρονικό check in ή όχι. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να μην προλάβετε να περάσετε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους ή να παραδόσετε τις βαλίτσες σας και να χάσετε την πτήση σας.

  • Για τα ταξιδιωτικά έγγραφα

Με ελληνικό διαβατήριο που να έχει ισχύ το λιγότερο μέχρι και έξι μήνες μετά την αναχώρησή σας από τον προορισμό, δεν χρειάζεται να εκδώσετε βίζα για να ταξιδέψετε. Αν το ελληνικό διαβατήριό σας λήγει νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να το ανανεώσετε προκειμένου να ταξιδέψετε.

Στην περίπτωση που είστε κάτοχος διαβατηρίου άλλης χώρας, θα πρέπει να μιλήσετε με την πρεσβεία σας ή με την πρεσβεία του προορισμού, για να επιβεβαιώσετε το ταξιδιωτικό έγγραφο που χρειάζεστε.

  • Διαφορά ώρας

Οι Μαλδίβες είναι 2 ώρες μπροστά από την Ελλάδα. Αν στην Ελλάδα η ώρα είναι 12:00, στις Μαλδίβες θα είναι 14:00.

  • Για τον καιρό στις Μαλδίβες

Το κλίμα των Μαλδίβων είναι τροπικό.  Οι Μαλδίβες έχουν δύο ξεχωριστές εποχές: την εποχή της ξηρασίας και την υγρή εποχή. Η εποχή της ξηρασίας διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο όταν η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται από 25 ° C έως 29 ° C. Η μέση βροχόπτωση ανά μήνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι υψηλότερη το Νοέμβριο, με ποσοστό υγρασίας 75%.

Η υγρή περίοδος αρχίζει τον Μάιο και τελειώνει τον Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα νησιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε κυκλώνες και καταιγίδες και η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται από 28-29 ° C. Η μέση μηνιαία βροχόπτωση είναι τουλάχιστον 200 mm και η υγρασία είναι πάνω από 80% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

  • Μετακινήσεις στις Μαλδίβες

Στις Μαλδίβες οι μετακινήσεις από το ένα νησί στο άλλο γίνονται με τοπικά αεροπλάνα ή ταχύπλοα. Πάνω στο νησιά όπου βρίσκονται τα θέρετρα, δεν χρειάζεστε κάποιο μέσο μετακίνησης. Τα νησιά είναι μικρά σε έκταση και είναι εύκολο κανείς να περιηγηθεί σε αυτά με τα πόδια.

  • Συναλλαγές στις Μαλδίβες

Το τοπικό νόμισμα των Μαλδίβων είναι η ρουφίγια. Μία ρουφίγια αντιστοιχεί σε 0.053 ευρώ (συνάλλαγμα Μάρτιος 2018). Πρακτικά, αυτό δεν σημαίνει κάτι για τους ταξιδιώτες για τους εξής λόγους: Οι ταξιδιώτες στις Μαλδίβες θα βρίσκονται κυρίως στα νησιά-θέρετρα, όπου το πακέτο των υπηρεσιών που θα έχουν προπληρώσει θα περιλαμβάνει και αρκετές από τις υπηρεσίες στις οποίες θα ξόδευαν, όπως τα γεύματα.

Επιπλεόν, αν χρειαστεί να αγοράσετε κάποια υπηρεσία εντός του νησιού-θερέτρου, παρόλο που το τοπικό νόμισμα δεν είναι ισχυρο, η υπηρεσία θα κοστολογηθεί με βάση τα “δυτικά” δεδομένα ξενοδοχείων 5 αστέρων. Κατ’ επέκταση, οι ταξιδιώτες στις Μαλδίβες δεν επωφελούνται από τη χαμηλής αξίας τοπικό νόμισμα.

Τέλος, στις Μαλδίβες θα μπορείτε να πληρώσετε παντού με την πιστωτική σας κάρτα. Από αυτή την άποψη, ίσως να μην χρειάζεται να έχετε μαζί σας συνάλλαγμα.

  • Εγγύηση στα θέρετρα των Μαλδίβων

Κάνοντας check in στο θέρετρο των Μαλδίβων, θα σας ζητηθεί ένα ποσό ως εγγύηση. Το πρακτικότερο μέσο για να δοθεί η εγγύηση είναι η πιστωτική κάρτα, όπου το θέρετρο διατηρεί δεσμευμένο στην κάρτα σας κάποιο ποσό καθόλη τη διάρκεια της διαμονής σας και το αποδεσμεύει με το check out σας, αφού έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχετε οφειλές στο θέρετρο, όπως από κατανάλωση στο μινι μπαρ του δωματίου ή στα μπαρ και εστιατόρια του θερέτρου και ότι καμία “ζημιά” δεν προκλήθηκε στο χώρο που διαμένατε στο θέρετρο.

Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά σε όλα τα ξενοδοχεία κάποιων προδιαγραφών όλου του κόσμου. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι ότι ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, το ποσό που θα δεσμευθεί μπορεί να είναι υψηλό. Κατ’ επέκταση, θα πρέπει να έχετε υπολογίσει το ποσό της εγγύησης στον προϋπολογισμό σας για αυτό το ταξίδι.

  • Ορισμένα από τα Νησιά – Θέρετρα των Μαλδίβων

Kuramathi Island Resort 5*

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και τιμοκατάλογο για το Kuramathi Island Resort 5*.

Baros Resort & Spa 5*

Eδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και τιμοκατάλογο για το Baros Resort & Spa 5*

Iru Fushi Beach & Spa Resort 5*

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και τιμοκατάλογο για το Iru Fushi Beach & Spa Resort 5*.

Ταξίδεψε στις Μαλδίβες! Δες όλες τις εκδρομές μας εδώ.

Share This Article

antonis

from 1989 in tourism

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα