ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

Πληροφορίες για τη Σιγκαπούρη

Επισκέψου τη Σιγκαπούρη! Δες όλες τις εκδρομές μας εδώ!

Το Little Red Dot της Ασίας είναι ένα νησί-κράτος ή μία πόλη-κράτος που από ένα ταπεινό ψαροχώρι με ιθαγενείς κατοίκους, έχει μετατραπεί σε μία πολυσύνθετη κοσμοπολίτικη μητρόπολη.

Θα ακούτε συχνά ότι στη Σιγκαπούρη θα βρείτε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ανατολή και η Δύση. Οι κάτοικοι της είναι ένα μεταναστευτικό έθνος με σημαντική σχέση με την παγκόσμια οικονομία, καθιστώντας την μία από τις πιο παγκοσμιοποιημένες χώρες στον κόσμο. Η επίσημη γλώσσα που ομιλούμε εδώ είναι η αγγλική, η μαλαισιανή, η μανταρινική και η ταμίλ.

Η σύγχρονη Σιγκαπούρη ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα από τον Sir Thomas Stamford Raffles, ο οποίος αναγνώρισε τις δυνατότητες του νησιού και την χρησιμοποίησε ως θέση εμπορίας για την εταιρεία της Ανατολικής Ινδίας. Εξαιτίας της χρήσης της Σιγκαπούρης ως προορισμού ενδιάμεσης στάσης, με τα χρόνια αναπτύχθηκε εδώ ένς από τα πιο συναρπαστικά αστικά κέντρα με πολυάριθμες επιλογές ψυχαγωγίας: φυσικά καταφύγια, αποβάθρες, ζωικά και θαλάσσια πάρκα, νυχτερινή ζωή, εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και πολλά άλλα .

Όλα όσα μπορεί να θέλει ένας ταξιδιώτης βρίσκονται στην έκτασή των 710 τετραγωνικών χιλιομέτρων (είναι μία από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο).

 • Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείς

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου. Αν και ο καιρός της Σιγκαπούρης παραμένει ζεστός και υγρός καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ο βόρειο-ανατολικός μουσώνας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χαμηλώνει ελάχιστα τη θερμοκρασία, με μέσο όρο περίπου 25 ° C. Ο καιρός απαιτεί να φοράτε ελαφρά βαμβακερά ρούχα και καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας αδιάβροχα ρούχα και ομπρέλα. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές ηλιόλουστες μέρες, κατά τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες και περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

 • Πόσο διαρκεί η πτήση για τη Σιγκαπούρη

Απευθείας πτήση από την Αθήνα για τη Σιγκαπούρη πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή μόνο από την low cost αεροπορική εταιρεία Scoot. H Πτήση αυτή διαρκεί περίπου 12 ώρες. Εναλλακτικά με αεροπορικές εταιρείας των Αραβικών Εμιράτων και με ενδιάμεσο αεροδρόμιο κάποιο από αυτά των Εμιράτων, η πτήση μαζί με την αναμονή στο ενδιάμεσο αεροδρόμιο διαρκεί περίπου 14 με 15 ώρες.

Όλες οι παραπάνω επιλογές είναι προτεινόμενες Στην περίπτωση της απευθείας πτήσης με την Scoot, το κόστος του ταξιδιού μπορεί να μειωθεί αρκετά, αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι στην τιμή δεν περιλαμβάνονται γεύματα και περιλαμβάνεται μικρός αριθμός κιλών σε αποσκευές. Σε μία τέτοια πτήση και για ένα τέτοια ταξίδι, λογικά θα τα χρειαστείτε και τα δύο. Αντίστοιχα οι αεροπορικές εταιρείας των Αραβικών Εμιράτων προσφέρουν άνεση στις πτήσεις τους, αλλά στοιχίζουν περισσότερο.

 • Για το check in

Στις περισσότερες εταιρείες το check in πέρα από τον γκισέ της αεροπορική εταιρείας στο αεροδρόμιο, γίνεται και ηλεκτρονικά. Για επιβιβαστείστε σε μία τέτοια πτήση, θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο τρεις ώρες πριν την ώρα αναχώρησης το αργότερο, ανεξάρτητα με το αν έχετε κάνει ηλεκτρονικό check in ή όχι. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να μην προλάβετε να περάσετε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους ή να παραδόσετε τις βαλίτσες σας και να χάσετε την πτήση σας.

 • Για τα ταξιδιωτικά έγγραφα

Με ελληνικό διαβατήριο που να έχει ισχύ το λιγότερο μέχρι και έξι μήνες μετά την αναχώρησή σας από τον προορισμό, δεν χρειάζεται να εκδώσετε βίζα για να ταξιδέψετε. Αν το ελληνικό διαβατήριό σας λήγει νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να το ανανεώσετε προκειμένου να ταξιδέψετε.

Στην περίπτωση που είστε κάτοχος διαβατηρίου άλλης χώρας, θα πρέπει να μιλήσετε με την πρεσβεία σας ή με την πρεσβεία του προορισμού, για να επιβεβαιώσετε το ταξιδιωτικό έγγραφο που χρειάζεστε.

 • Διαφορά ώρας

Η Σιγκαπούρη είναι 5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα. Όταν στην Ελλάδα η ώρα είναι 12:00, στο Ντουμπάι είναι 17:00.

 • Για τον καιρό στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη έχει τροπικό κλίμα. Γενικά χαρακτηριστικά του καιρού της είναι η ομοιόμορφη θερμοκρασία, η υψηλή υγρασία και οι άφθονες βροχοπτώσεις. Το κλίμα δεν μπορεί να ταξινομηθεί με τις κλασσικές τέσσερις εποχές, εφόσον η θερμοκρασία έχει την τάση να είναι άνω των 24-25 βαθμών Κελσίου όλο το χρόνο. Διαπιστώνεται όμως πως τα καλοκαίρια είναι ζεστά και υγρά ενώ οι χειμώνες έχουν μία ευχάριστη δροσιά.

 • Πως μετακινούμαστε στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη διαθέτει ένα καλά ανεπτυγμένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών, με περισσότερες από 3,8 εκατομμύρια διαδρομές ανά ημέρα. Στάσεις λεωφορείων υπάρχουν παντού μέσα στην πόλη.

Τα ταξί είναι δημοφιλής τρόπος μεταφοράς στη Σιγκαπούρη. Οι τιμές είναι χαμηλές σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου. Μπορείτε να βρείτε ταξί για να επιβιβαστείτε στα περισσότερα μέρη της πόλης ή να το κάνετε κράτηση από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο. Μεγάλες εταιρείες ταξί είναι οι CityCab, SMRT, Trans-Cab, Premier Taxis και Uber.

Τα τρικύκλα ταξί ποδηλάτων, γνωστά και ως Trishaws, είναι επίσης διαθέσιμα. όχι όμως για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Μια άλλη μοναδική επιλογή μεταφοράς είναι τα bumboats κατά μήκος του ποταμού της Σιγκαπούρης που πραγματοποιούν διάφορες συγκεκριμένες διαδρομές. Παρέχουν επίσης εκπληκτική θέα στους ουρανοξύστες.

Στη Σιγκαπούρη δεν υπάρχει μετρό, αλλά διαθέτει η πόλη ένα καλά διατηρημένο σύστημα ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Υπάρχουν δύο συστήματα ταχείας διέλευσης στη Σιγκαπούρη, η LRT (Light Rail Transit) και η MRT (Mass Rapid Transit).

Καθώς οι δημόσιες συγκοινωνίες στη Σιγκαπούρη είναι καλά ανεπτυγμένες, η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν είναι τόσο δημοφιλής. Οι ενοικιάσεις είναι σχετικά ακριβές σε σύγκριση με άλλα μέσα μεταφοράς, αλλά έχουν καλές τιμές για το Σαββατοκύριακο. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να ενοικιάσετε ποδήλατα, ώστε να απολαύσετε ποδηλασία στις διάφορες ποδηλατικές διαδρομές της πόλης.

Η εξερεύνηση της Σιγκαπούρης με τα πόδια είναι μια καλή ιδέα, καθώς είναι μια πόλη φιλική προς τους πεζούς. Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από τον ποταμό της Σιγκαπούρης ή να περάσετε κατά μήκος του Ridges Walk. Διάφορες γειτονιές της πόλης, όπως το Chinatown, η Μικρή Ινδία, το Bugis κ.λπ., είναι ιδανικές για πεζοπορία.

 • Συναλλαγές στη Σιγκαπούρη

Το τοπικό νόμισμα είναι το Δολλάριο της Σιγκαπούρης. Ένα δολλάριο Σιγκαπούρης αντιστοιχει με 0.62 ευρώ. Αντίστοιχα 1 ευρώ αντιστοιχεί με 1.63 Δολλάρια Σιγκαπούρης (συνάλλαγμα Μαρτίου 2018). Παντού στη Σιγκαπούρη δέχονται πιστωτικές κάρτες. Μετρητά θα σας προτείναμε να κρατάτε μόνο για τις μικροαγορές σας.

Σχετικά με το που είναι προτιμότερο να κάνετε συνάλλαγμα, πάντα προτείνουμε τα ανταλλακτήρια του Ελ. Βενιζέλος, όπου μπορείτε να συνεννοηθείτε στη γλώσσα σας και τα τα rates είναι καλά. Στην επιστροφή σας, μπορείτε επίσης στο Ελ. Βενιζέλος να αλλάξετε τα τοπικά χρήματα που έχετε σε ευρώ, μόνο όμως τα χαρτονομίσματα, όχι τα κέρματα. Για αυτό σας προτείνουμε να χαλάσετε τα τελευταία κέρματα του τοπικού νομίσματος του προορισμού που διαθέτετε στα duty free του τοπικού αεροδρομίο.

Γενικότερα, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας όταν υπολογίζεται το κόστος του ταξιδιού σας ότι η Σιγκαπούρη θεωρείτε μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου. Όταν την επισκεφθείτε θα διαπιστώσετε ότι της αξίζει.

 • Εγγυήσεις στο ξενοδοχείο

Κάνοντας check in στα ξενοδοχεία της Σιγκαπούρης, θα σας ζητηθεί ένα ποσό ως εγγύηση. Το πρακτικότερο μέσο για να δοθεί η εγγύηση είναι η πιστωτική κάρτα, όπου το ξενοδοχείο διατηρεί δεσμευμένο στην κάρτα σας κάποιο ποσό καθόλη τη διάρκεια της διαμονής σας και το αποδεσμεύει με το check out σας, αφού έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχετε οφειλές στο ξενοδοχείο, όπως από κατανάλωση στο μινι μπαρ του δωματίου ή στα μπαρ και εστιατόρια του θερέτρου και ότι καμία “ζημιά” δεν προκλήθηκε στο χώρο που διαμένατε στο θέρετρο.

Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά σε όλα τα ξενοδοχεία κάποιων προδιαγραφών όλου του κόσμου. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι ότι ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, το ποσό που θα δεσμευθεί μπορεί να είναι υψηλό. Κατ’ επέκταση, θα πρέπει να έχετε υπολογίσει το ποσό της εγγύησης στον προϋπολογισμό σας για αυτό το ταξίδι.

 • Οι άνθρωποι στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι μια πολυπολιτισμική και πολυ-φυλετική πόλη. Οι Κινέζοι αποτελούν τη μεγαλύτερη εθνική ομάδα, στο 75% του πληθυσμού. Οι Μαλαιοι, οι οποίοι θεωρούνται απόγονοι των αρχικών κατοίκων της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και του Μπρουνέι, αποτελούν το 14% του πληθυσμού. Οι Ινδοί αποτελούν το 9% του πληθυσμού, με τους Ταμίλιας να είναι η πλειοψηφία τους. Ο υπόλοιπος πληθυσμός αποτελείται από Ευρασιανούς (μικτή ασιατική και ευρωπαϊκή κληρονομιά), Ιάπωνες, Ταϊλανδούς, Βιρμανούς, Φιλιππινέζους και άλλου. Οι κυρίαρχες θρησκείες στη Σιγκαπούρη είναι ο Βουδισμός (33%), ο Χριστιανισμός, το Ισλάμ, ο Ταοϊσμός και ο Ινδουισμός.

Η πόλη υπερηφανεύεται ότι έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας (3%) μεταξύ των ανεπτυγμένων πόλεων. Οι εργαζόμενοι από το εξωτερικό αποτελούν το 50% του κλάδου των υπηρεσιών και το 80% του κατασκευαστικού κλάδου. Ο λαός της Σιγκαπούρης εργάζεται σκληρά και ζει αρμονικά, παρά τις πολιτισμικές διαφορές. Πιστεύουν στην αξιοκρατία και στο ότι οι άνθρωποι πρέπει να κρίνονται με βάση τις ικανότητές τους, και όχι τη θρησκεία, την καταγωγή, κλπ.

 • Τι γλώσσα μιλάνε στη Σιγκαπούρη
Η Μαλαϊκή είναι η εθνική γλώσσα της Σιγκαπούρης, αλλά η πιο διαδεδομένη γλώσσα είναι η αγγλική, η οποία χρησιμοποιείται εκτενώς στα επίσημα έγγραφα. Τα Μανδαρινικά Κινέζικα και το Ταμίλ είναι άλλες επίσημες γλώσσες.
 • Top3 Αξιοθέατα στη Σιγκαπούρη

Gardens by the Bay (Βοτανικός Κήπος Σιγκαπούρης)

Οι Gardens by the Bay της Σιγκαπούρης είναι πολλά περισσότερα από ό, τι αφήνει να εννοηθεί το όνομα τους. Είναι ένα υπέροχο πάρκο που περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους, φοίνικες, περίπτερα, βιο-θόλους, σούπερ δέντρα υψηλής τεχνολογίας και απίστευτα γλυπτά. Ένα ιδανικό αξιοθέατο για μια βραδινή βόλτα απολαμβάνοντας τη θέα στον ορίζοντα της παραλίας της Μαρίνας, απλώνεται σε έκταση 101 στρεμμάτων.

Στο Flower Dome παρουσιάζονται φυτά του μεσογειακού κλίματος, ενώ το Cloud Forest διαθέτει έναν πανέμορφο καταρράκτη. Οι δύο θόλοι συνδέονται με το OCBC Skyway, όπου μπορείτε να αναρριχηθείτε και να δείτε εικόνες του κήπου που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα Supertrees να λάμπουν το βράδυ για την επίδειξη Garden Rhapsody. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό γεγονός και μοναδικό στο είδος του.

Οι Κήποι Κληρονομιάς (The Heritage Garden) βρίσκονται κοντά στο Supertrees Grove. Εδώ θα βρείτε θεματικούς κήπους εμπνευσμένους από την Κίνα, την Ινδία και την Μαλαισία, δηλ. τις τρεις κύριες εθνότητες στη Σιγκαπούρη. Το γλυπτό του βρετανικού καλλιτέχνη Marc Quinn’s και του Planet, ενός βρέφους 7 τόνων που φαινομενικά επιπλέει πάνω από το γκαζόν, είναι από τα κυριότερα σημεία του Heritage Gardens.

Ένας Κήπος για Παιδιά στεγάζει εδώ μια παιδική χαρά και μια παιδική χαρά περιπέτειας. Τα Κέντρα επισκεπτών προσφέρουν ενοικίαση καροτσιών, θυρίδες ασφαλείας και οδηγούς με ακουστικά για την άνεσή σας.

Singapore Night Safari

Το Singapore Night Safari, το νυχτερινό σαφάρι στο ζωοολογικό κήπο της Σιγκαπούρης, είναι μια απίστευτη εμπειρία που κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν μπορεί να προσφέρει. Εδώ, γλιστράτε με ένα ηλεκτρικό τραμ ανάμεσα σε πάνω από 130 είδη άγριων ζώων από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων έως την ισημερινή Αφρική. Μπορείτε να δείτε τίγρεις, λιοντάρια, ελέφαντες και πολλά άλλα ζώα μόνο από λίγα εκατοστά μακριά. Αυτό το ταξίδι 40 λεπτών είναι μια εμπειρία ζωής που δεν πρέπει να χάσετε.
Ο ευκολότερος τρόπος να έρθετε εδώ είναι με συγκοινωνία. Με αυτοκίνητο απέχει μόλις 30 λεπτά από την πόλη. Προσπαθήστε να φτάσετε στον όμορφο ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης μέχρι τις 9.30 μ.μ., για να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές.

To Ενυδρείο S.E.A.

Το Ενυδρείο S.E.A βρίσκεται στο Resorts World Sentosa και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ενυδρείο του κόσμου μετά το Chimelong Ocean Kingdom της Κίνας. Περιέχει 100.000 θαλάσσιες ζωές 800 ειδών σε 45.000.000 λίτρα νερού.

Σε αυτόν τον θεαματικό και εκπληκτικό θαλάσσιο κόσμο κατοικούν πολλά ασυνήθιστα είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένου του γιγαντιαίου Σαλαχιού Μάντα. Πολλά είδη που απειλούνται με εξαφάνιση διατηρούνται εδώ με ασφάλεια.

Εδώ έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε μία υποβίχια εμπειρία, έχοντας το προνόμιο να βλέπετε τα ζώα να κολυμπούν πάνω από το κεφάλι σας, ενώ εσείς στέκεστε κάτω από τη γυάλινη οροφή του ενυδρείου.

Επισκέψου τη Σιγκαπούρη! Δες όλες τις εκδρομές μας εδώ!

Share This Article

antonis

from 1989 in tourism

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα