ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

πληροφορίες για τη Μόσχα

Η Μόσχα είναι πιο διάσημη για τις πολιτιστικές συγκινήσεις που προσφέρει. Μπορείτε να έχετε τη συγκίνηση να βλέπετε μια εύθυμη μπαλαρίνα να αψηφεί τη βαρύτητα με τα άλματα και τις περιστροφές της στην λαμπερή σκηνή στο Θεάτρου Μπολσόι και να νιώσετε τη δύναμη των έργων Τσεϊκόφσκυ στους χώρους όπου είχαν κάνει πρεμιέρα πάνω από δύο αιώνες πριν.  Η πόλη έχει κάτι για όλους, και δεν πρέπει να χάσετε την απόλαυση που προσφέρει ο πλούσιος πολιτισμός της Μόσχας.

  • Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς τη Μόσχα

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Μόσχα είναι από την αρχή της άνοιξης (Απρίλιος) μέχρι τον Αύγουστο. Τον Απρίλιο-Μάιο, η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 11,6 ° C έως 19,9 ° C καθιστώντας την ευνοϊκή για να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα. Από τον Ιούνιο η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 22,6 ° C έως 23,5 ° C, και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυμαίνεται από 12,5 ° C έως 13,8 ° C.  Τον χειμώνα η θερμοκρασία στη Μόσχα μπορεί να φτάσει τους -25 βαθμούς.

  • Πόσο διαρκεί η πτήση για τη Μόσχα

Η Αθήνα με τη Μόσχα συνδέονται με απευθείας πτήσεις που διαρκούν περίπου 4 ώρες.

  • Για το check in

Στις περισσότερες εταιρείες το check in πέρα από τον γκισέ της αεροπορική εταιρείας στο αεροδρόμιο, γίνεται και ηλεκτρονικά. Για επιβιβαστείστε σε μία τέτοια πτήση, θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο τρεις ώρες πριν την ώρα αναχώρησης το αργότερο, ανεξάρτητα με το αν έχετε κάνει ηλεκτρονικό check in ή όχι. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να μην προλάβετε να περάσετε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους ή να παραδόσετε τις βαλίτσες σας και να χάσετε την πτήση σας.

  • Για τα ταξιδιωτικά έγγραφα

Στη Μόσχα ταξιδεύετε με ελληνικό διαβατήριο που να έχει ισχύ το λιγότερο μέχρι και έξι μήνες μετά την αναχώρησή σας από τον προορισμό και βίζα. Αν το ελληνικό διαβατήριό σας λήγει νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να το ανανεώσετε προκειμένου να ταξιδέψετε.

Για την έκδοση βίζας απαιτούνται 6 εργάσιμες ημέρες και χρειάζονται: διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εξόδου από τη Ρωσία και υπογεγραμμένο από τον κάτοχο, 1 φωτογραφία 3,50*4,50 ματ-έγχρωμη (σε λευκό φόντο), συμπληρωμένη φόρμα για βίζα. Την έκδοση της βίζας αναλαμβάνει το τουριστικό γραφείο.

Στην περίπτωση που είστε κάτοχος διαβατηρίου άλλης χώρας, θα πρέπει να μιλήσετε με την πρεσβεία σας ή με την πρεσβεία του προορισμού, για να επιβεβαιώσετε το ταξιδιωτικό έγγραφο που χρειάζεστε.

  • Διαφορά ώρας

Η Mόσχα έχει την ίδια ώρα με Ελλάδα, καθώς βρίσκονται στο ίδιο timezone.

  • Μετακινήσεις στη Μόσχα

Το μετρό της Μόσχας είναι το παλαιότερα στην Ευρώπη με 12 γραμμές και 199 σταθμούς. Ουσιαστικά σας πηγαίνει παντού. Υπάρχει αντίστοιχα πολύ καλό δίκτυο λεωφορείων και σίγουρα μπορείτε να μετακινηθείτε και με ταξί. Επιπλέον, πολλά από τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος είναι σε απόσταση κοντινή το ένα με το άλλο, εύκολη να την περπατήσετε.

  • Συναλλαγές στη Μόσχα

Το νόμισμα της Ρωσίας είναι το ρούβλι. Ένα ρούβλι αντιστοιχεί με 0.013 ευρώ. Αντίστοιχα, 1 ευρώ αντιστοιχεί με 75.84 ρούβλια (συνάλλαγμα Απρίλιος 2018).

Γενικότερα, μπορείτε παντού να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα. Δεν θα σας προτείναμε να κρατάτε περισσότερα μετρητά από όσα θα μπορούσατε να χρειαστείτε για μικροέξοδα.

Σχετικά με το που είναι προτιμότερο να κάνετε συνάλλαγμα, πάντα προτείνουμε τα ανταλλακτήρια του Ελ. Βενιζέλος, όπου μπορείτε να συνεννοηθείτε στη γλώσσα σας και τα τα rates είναι καλά. Στην επιστροφή σας, μπορείτε επίσης στο Ελ. Βενιζέλος να αλλάξετε τα τοπικά χρήματα που έχετε σε ευρώ, μόνο όμως τα χαρτονομίσματα, όχι τα κέρματα. Για αυτό σας προτείνουμε να χαλάσετε τα τελευταία κέρματα του τοπικού νομίσματος του προορισμού που διαθέτετε στα duty free του τοπικού αεροδρομίου.

  • Εγγυήσεις στο ξενοδοχείο

Κάνοντας check in στα ξενοδοχεία της Μόσχας, θα σας ζητηθεί ένα ποσό ως εγγύηση. Το πρακτικότερο μέσο για να δοθεί η εγγύηση είναι η πιστωτική κάρτα, όπου το ξενοδοχείο διατηρεί δεσμευμένο στην κάρτα σας κάποιο ποσό καθόλη τη διάρκεια της διαμονής σας και το αποδεσμεύει με το check out σας, αφού έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχετε οφειλές στο ξενοδοχείο, όπως από κατανάλωση στο μινι μπαρ του δωματίου ή στα μπαρ και εστιατόρια του θερέτρου και ότι καμία “ζημιά” δεν προκλήθηκε στο χώρο που διαμένατε στο θέρετρο.

Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά σε όλα τα ξενοδοχεία κάποιων προδιαγραφών όλου του κόσμου. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι ότι ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, το ποσό που θα δεσμευθεί μπορεί να είναι υψηλό. Κατ’ επέκταση, θα πρέπει να έχετε υπολογίσει το ποσό της εγγύησης στον προϋπολογισμό σας για αυτό το ταξίδι.

  • Οι άνθρωποι στη Μόσχα

Σύμφωνα με την απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2010, η Μόσχα έχει πληθυσμό 11.503.501 κατοίκων. Ο πληθυσμός χωρίζεται σε διάφορες εθνότητες, όπως Ρωσική, Ουκρανική, Ταταρική, Αρμενική, Αζερική, Λευκορωσική, Γεωργιανή, Ουζμπεκιστάν, Τατζίκ, Μολδαβία, Τσουβάς, Οσετίας και πολλά άλλα. Τα ρώσικα είναι κυρίαρχη γλώσσα. Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα του Ανατολικού Ορθόδοξου Χριστιανισμού, της παραδοσιακής θρησκείας της χώρας. Οι άνθρωποι της Μόσχας με την φιλελεύθερη νοοτροπία τους είναι αυτοί που κατευθύνουν την ανάπτηξη της Ρωσίας.

  • Top3 Αξιοθέατα στη Μόσχα

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου σίγουρα θα αφήσει κατάπληκτους, καθώς αυτή η εκκλησία είναι θαυμάσια σχεδιασμένη. Χτίστηκε το 1550 από τον Ιβάν τον Τρομερό και βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία. Υπάρχουν σε αυτή εννέα διαφορετικά παρεκκλήσια που διαθέτουν τους δικούς τους μοναδικά διαμορφωμένους έγχρωμους θόλους.  Η αρχιτεκτονική αυτού του καθεδρικού ναού συνεχίζει να εμπνέει πολυάριθμους καλλιτέχνες.

Η Κόκκινη Πλατεία

Η είσοδος στην Κόκκινη Πλατεία ποτέ δεν σταματά να εμπνέει. H τεράστια ορθογώνια λιθόστρωτη έκταση της, που περιβάλλεται από αρχιτεκτονικά θαύματα, είναι ένα επιβλητικό θέαμα. Προκαλεί μια απίστευτη αίσθηση δέους να περπατήσετε σε ένα μέρος τόσο σημαντικού για την ιστορία της Ρωσίας. Στην Κόκκινη Πλατεία βρίσκονται μεταξύ άλλων το Μαυσωλείο του Λένιν, ο Καθρεδικός Ναός του Αγίου Βασιλείου, και το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο

Το μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου είναι ένας από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μόσχας. Το Κρεμλίνο δείνει την αίσθηση ότι ταξιδεύεις σε έναν διαφορετικό κόσμος. Εδώ ανακαλύπτετε τον πλούτο των Ρώσων ηγετών που έζησαν στο παρελθόν. Ορισμένοι τουρίστες επισκέπτονται το Κρεμλίνο για να απορροφήσουν την ομορφιά του φυσικού τοπίου που το περιβάλει. Αυτό το παλάτι είναι περισσότερο γνωστό στις μέρες μας ως ο χώρος που ο πρόεδρος της χώρας επισκέπτεται για να ορκιστεί όταν αναλαμβάνει το πόστο του. Βεβαιωθείτε πως δεν θα αγγίζετε τίποτα μέσα στο Κρεμλίνου.

Επισκεφθείτε τη Μόσχα! Δείτε τις εκδρομές μας εδώ.

Share This Article

antonis

from 1989 in tourism

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα