ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

πληροφορίες για την Αγία Πετρούπολη

Στον ποταμό Νέβα, η Αγία Πετρούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας και αναμφισβήτητα η πιο εκπληκτική της. Ιδρύθηκε από τον Τσάρο Πέτρο το Μεγάλο το 1703 και ήταν η πρωτεύουσα της χώρας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα φιλοξενεί 150 παλάτια της αυτοκρατορικής Ρωσίας, το Ερμιτάζ και πολλά άλλα.
Ένα προϊόν της φαντασίας-και της σιδερένια θέλησης-του Μεγάλου Πέτρου, η πόλη είναι ένα κέντρο αρχιτεκτονικών ιδιοτροπιών (Νεοκλασικές κιονοστοιχίες, παλάτια στο χρώμα του κίτρινου και της πράσινης μέντας). Ο Μεγ. Πέτρος ήθελε η αυτοκρατορική του πρωτεύουσα να είναι το παράθυρο της Ρωσίας στην Ευρώπη. Για αιώνες είναι κέντρο εκλεπτυσμένης κουλτούρας, όπου οι τέχνες και το μπαλέτο ανθούν.
Τα Σοβιετικά χρόνια ήταν σκληρά για την Αγία Πετρούπολη και οι δεσμοί της με την Ευρώπη ήταν η αιτία που παραμελήθηκε. Από τότε που ο κάτοικος της πόλης Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε τα ινία της χώρας, η πόλη βρίσκεται πάλι σε ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης. Οι δρόμοι είναι προσφάτως διαμορφωμένοι και το αστικό κέντρο ανακαινίστηκε με κόστος ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείς την Αγία Πετρούπολη

Οι ρωσικοί χειμώνες είναι πασίγνωστοι για τις θερμοκρασίες ψύξης που επικρατούν τότε, και η Αγία Πετρούπολη δεν αποτελεί εξαίρεση. Αποφύγετε τον Φεβρουάριο επειδή είναι ο πιο κρύος μήνας του έτους. Τα καλοκαίρια είναι ηλιόλουστα και ευχάριστα. Τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου είναι οι καλύτεροι μήνες για ταξίδια στην Αγία Πετρούπολη λόγω των White Nights, ενός διεθνούς φεστιβάλ τέχνης με εξαιρετικές παραστάσεις όπερας και μπαλέτου από το Θέατρο Mariinsky.

  • Πόσο διαρκεί η πτήση για την Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη θα φτάσουμε μέσω ενδιάμεσου προορισμού, συνήθως σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα . Συνολικά η πτήση, μαζί με την αναμονή στους ενδιάμεσους προορισμούς, θα διαρκέσει περίπου από 6 έως 10 ώρες, ανάλογα με την διάρκεια της αναμονής στους ενδιάμεσους προορισμούς.

  • Για το check in

Στις περισσότερες εταιρείες το check in πέρα από τον γκισέ της αεροπορική εταιρείας στο αεροδρόμιο, γίνεται και ηλεκτρονικά. Για επιβιβαστείστε σε μία τέτοια πτήση, θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο τρεις ώρες πριν την ώρα αναχώρησης το αργότερο, ανεξάρτητα με το αν έχετε κάνει ηλεκτρονικό check in ή όχι. Διαφορετικά, υπάρχει περίπτωση να μην προλάβετε να περάσετε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους ή να παραδόσετε τις βαλίτσες σας και να χάσετε την πτήση σας.

  • Για τα ταξιδιωτικά έγγραφα

Στην Αγία Πετρούπολη ταξιδεύετε με ελληνικό διαβατήριο που να έχει ισχύ το λιγότερο μέχρι και έξι μήνες μετά την αναχώρησή σας από τον προορισμό και βίζα. Αν το ελληνικό διαβατήριό σας λήγει νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει να το ανανεώσετε προκειμένου να ταξιδέψετε.

Για την έκδοση βίζας απαιτούνται 6 εργάσιμες ημέρες και χρειάζονται: διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εξόδου από τη Ρωσία και υπογεγραμμένο από τον κάτοχο, 1 φωτογραφία 3,50*4,50 ματ-έγχρωμη (σε λευκό φόντο), συμπληρωμένη φόρμα για βίζα. Την έκδοση της βίζας αναλαμβάνει το τουριστικό γραφείο.

Στην περίπτωση που είστε κάτοχος διαβατηρίου άλλης χώρας, θα πρέπει να μιλήσετε με την πρεσβεία σας ή με την πρεσβεία του προορισμού, για να επιβεβαιώσετε το ταξιδιωτικό έγγραφο που χρειάζεστε.

  • Διαφορά ώρας

Η Αγία Πετρούπολη έχει την ίδια ώρα με Ελλάδα, καθώς βρίσκονται στο ίδιο timezone.

  • Μετακινήσεις στην Αγία Πετρούπολη

Μπορείτε να μετακινηθείτε στην Αγία Πετρούπολη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ) και με ταξί. Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε είναι το μετρό, όπου σας προτείνουμε με την άφιξή σας να εκδώσετε κάρτα πολλών διαδρομών.

  • Συναλλαγές στην Αγία Πετρούπολη

Το νόμισμα της Ρωσίας είναι το ρούβλι. Ένα ρούβλι αντιστοιχεί με 0.013 ευρώ. Αντίστοιχα, 1 ευρώ αντιστοιχεί με 75.84 ρούβλια (συνάλλαγμα Απρίλιος 2018).

Γενικότερα, μπορείτε παντού να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα. Δεν θα σας προτείναμε να κρατάτε περισσότερα μετρητά από όσα θα μπορούσατε να χρειαστείτε για μικροέξοδα.

Σχετικά με το που είναι προτιμότερο να κάνετε συνάλλαγμα, πάντα προτείνουμε τα ανταλλακτήρια του Ελ. Βενιζέλος, όπου μπορείτε να συνεννοηθείτε στη γλώσσα σας και τα τα rates είναι καλά. Στην επιστροφή σας, μπορείτε επίσης στο Ελ. Βενιζέλος να αλλάξετε τα τοπικά χρήματα που έχετε σε ευρώ, μόνο όμως τα χαρτονομίσματα, όχι τα κέρματα. Για αυτό σας προτείνουμε να χαλάσετε τα τελευταία κέρματα του τοπικού νομίσματος του προορισμού που διαθέτετε στα duty free του τοπικού αεροδρομίου.

  • Εγγυήσεις στο ξενοδοχείο

Κάνοντας check in στα ξενοδοχεία της Αγίας Πετρούπολης, θα σας ζητηθεί ένα ποσό ως εγγύηση. Το πρακτικότερο μέσο για να δοθεί η εγγύηση είναι η πιστωτική κάρτα, όπου το ξενοδοχείο διατηρεί δεσμευμένο στην κάρτα σας κάποιο ποσό καθόλη τη διάρκεια της διαμονής σας και το αποδεσμεύει με το check out σας, αφού έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχετε οφειλές στο ξενοδοχείο, όπως από κατανάλωση στο μινι μπαρ του δωματίου ή στα μπαρ και εστιατόρια του θερέτρου και ότι καμία “ζημιά” δεν προκλήθηκε στο χώρο που διαμένατε στο θέρετρο.

Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά σε όλα τα ξενοδοχεία κάποιων προδιαγραφών όλου του κόσμου. Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι ότι ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου, το ποσό που θα δεσμευθεί μπορεί να είναι υψηλό. Κατ’ επέκταση, θα πρέπει να έχετε υπολογίσει το ποσό της εγγύησης στον προϋπολογισμό σας για αυτό το ταξίδι.

  • Οι άνθρωποι στην Αγία Πετρούπολη

Σύμφωνα με την απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2010, η Αγία Πετρούπολη έχει πληθυσμό 4.661.219 κατοίκων. Ο πληθυσμός της πόλης κατάγεται από διάφορες χώρες πέρα από τη Ρωσία, όπως την Ουκρανία, την Λετονία και την Εσθονία. Τα ρώσικα είναι κυρίαρχη γλώσσα. Οι άνθρωποι της Αγίας Πετρούπολης είναι γνωστοί για τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες.

  • Top3 Αξιοθέατα στην Αγία Πετρούπολη

Το μουσείο Hermitage

Αναμφισβήτητα πρόκειται για το διασημότερο αξιοθέατο της Αγίας Πετρούπολης και ένα από τα σπουδαιότερα θησαυροφυλάκια της τέχνης και των αρχαιοτήτων του κόσμου. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε όχι μόνο αιώνες ευρωπαϊκής τέχνης και μια πλούσια συλλογή ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων, καθώς και τα εκπληκτικά πολυτελή κρατικά δωμάτια του 18ου και 19ου αιώνα της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ρωσίας

Το παλάτι Peterhof

Πήρε στον Μεγάλο Πέτρο μια δεκαετία για να βρει τη σωστή τοποθεσία για τη θερινή κατοικία του. Μερικά από τα αγάλματα που το πλαισιώνουν είναι εμπνευσμένα από τις Βερσαλλίες, αλλά με πολλά χαρακτηριστικά που αντικατόπτριζαν τα συγκεκριμένα γούστα και ενδιαφέροντα του Πέτρου. Το πάρκο επεκτάθηκε κάτω από την κόρη του Πέτρου, Αυτοκράτειρα Ελισάβετ, υπερβαίνοντας πολύ το γαλλικό της προηγούμενο με την έκταση και το μεγαλείο του. Ενώ το Grand Palace στο Peterhof είναι λιγότερο θεαματικό από το παλάτι Catherine στο Tsarskoye Selo, το Peterhof διακρίνεται για τα όμορφα μπαρόκ κτίρια της εποχής Petrine έως την εκπληκτική επιπλεγμένη υπερβολή του Grand Cascade στον κατάλογο τα στυλ κηπουρικής που περιλαμβάνονται στο Upper and Lower Parks στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των μουσείων που στεγάζονται στα διάφορα κτίρια του κτήματος.

Το παλάτι Tsarskoye Selo

Τo Tsarskoye Selo, με τα δύο εντυπωσιακά παλάτια του 18ου αιώνα και το τεράστιο πάρκο που τα περιβάλλει, είναι μια απόδειξη για τον τεράστιο πλούτο και πολυτέλεια της αυτοκρατορικής οικογένειας των Ρωμανόφ. Συνδέεται έντονα με την οικογένεια του τελευταίο τσάρου Νικόλαου Β’, εφόσον είχαν επιλέξει το Tsarskoye Selo ως την κύρια κατοικία τους. Η επιλογή τους αυτή είχε θεωρηθεί περίεργη από τους ευγενείς της αυλής τους, εφόσον των αριστούργημα αυτό θεωρούνταν μάλλον πολύ απλό για την αυτοκρατορική οικογένεια για τα δεδομένα της εποχής.

Share This Article

antonis

from 1989 in tourism

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα