ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

15ήμερο Καμπότζη – Βιετνάμ | Φεβρουάριος – Μάιος

Ξενοδοχεία Τιμή κατ’ άτομο Περίοδος
Somadevi Angkor Hotel 4* &
Royal Riverside Hoi An 4* &
Skylark Hotel Hanoi 4* &
Golden Central Saigon 4*
(Superior & Deluxe & Standard & Superior)
1.450 10/02 – 31/05
Angkor Miracle Resort & Spa 5* &
Hoi An Beach Resort 4* Sup. &
Movenpick Hotel Hanoi 5* &
Eastin Grand Saigon 5*
(Deluxe & Superior & Superior & Superior)
1.740 10/02 – 31/05

1η ημέρα – 2η ημέρα: Αθήνα – Σιέμ Ρίπ

Aναχώρηση για την Σιέμ Ρίπ, με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.

Το θρησκευτικό συγκρότημα και η βασιλική πόλη Άνγκορ Τομ του 12ου αιώνα είναι οι δύο βασικοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Σιεμ Ριπ. Μάθετε περισσότερα για την ιστορία της χώρας στο Πολιτιστικό Χωριό της Καμπότζης και επισκεφθείτε την παραδοσιακή Νυχτερινή Αγορά του Άνγκορ για να εξασκηθείτε στην τέχνη του παζαρέματος ή να δοκιμάσετε προαιρετικά τοπικές γεύσεις σε  εστιατόριο με παραδοσιακούς χορούς Apsara. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σιέμ Ρίπ | Ξενάγηση στο θρησκευτικό μνημείο Angkor Wat

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στο Angkor Wat, το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο.

Το μνημείο καλύπτει μια τεράστια έκταση 1,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιβάλλεται από μια μεγάλη τάφρο. Ο θεός-βασιλιάς Suryavarman ΙΙ διέταξε την κατασκευή του τον 12ο αιώνα και αφιέρωσε το ναό στον Βισνού, μία Ινδουιστική θεότητα. Οι 5 τεράστιοι πύργοι έχουν την ίδια συμβολική λειτουργία, όπως και οι άλλοι ναοι του Angkor,και αντιπροσωπεύουν το όρος Meru, το μυθικό τόπο κατοικίας των Ινδουιστών θεών. Στις εξωτερικές αίθουσες είναι μερικά από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα ανάγλυφα των Khmer. Θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας με το τον λόφο Bakheng, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή από ψηλά και να απολαύσουμε την πανοραμική θέα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια. Διανυκτέρευση .

4η ημέρα: Σιέμ Ρίπ | Προαιρετική εκδρομή στην αρχαία πρωτεύουσα του Angkor Thom

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την αρχαία αυτοκρατορική πρωτεύουσα Χμερ του Angkor Thom.

Τα ερείπια του Angkor Thom, που σημαίνει «μεγάλη πόλη», προβάλουν μέσα απο την τροπική ζούγκλα και καλύπτουν 10 τετραγωνικα χιλιομέτρα, μία κλίμακα που απλά προκαλεί δέος.Η πόλη διαθέτει μια εκπληκτική σειρά από ναούς και παλάτια, με ολόκληρη την πόλη να προστατεύεται από τείχη και τάφρους. Θα περάσουμε μέσα από μία από τις πέντε μνημειώδεις πύλες, και θα διασχίσουμε την πλέον ξηρά τάφρο πάνω από ένα υπερυψωμένο μονοπάτι που φρουρείται από 54 δαίμονες και θεότητες, κρατώντας ένα τεράστιο φίδι. Στη συνέχεια θα περάσουμε κάτω από τους επιβλητικούς πύργους που διακοσμούνται από τα κεφάλια του Βούδα της Συμπόνιας, και ατενίζουν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.Ο μαγευτικός ναός Bayon βρίσκεται ακριβώς στη μέση της πόλης. Ανεβείτε τα σκαλιά για να βρεθείτε αντιμέτωποι με περισσότερα από 200 αινιγματικά χαμόγελα στους 54 πύργους κοιτάζοντας προς τα κάτω σε σας από κάθε οπτική γωνία. Συνεχίζουμε στον εντυπωσιακό πυραμιδικό ναό Baphuon, που χτίστηκε ως ένας ινδουιστικό ναός, αλλά μετατράπηκε σε βουδιστικό.Ένα άγαλμα 70 μέτρων μήκους του ανακλινόμενα Βούδα παραμένει ημιτελής – μια απόδειξη για την εγκατάλειψη της πόλης. Δείτε τα εξαιρετικά καλά διατηρημένα γλυπτά στο αίθριο του λεπρού βασιλιά και  θαυμάσετε τούς πέτρινους ελέφαντες, που αποτελούν μέρος απο το τείχος της πόλης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σιέμ Ρίπ – Ανόι | Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, μεταφορά στο αεροδρόμιο, και αναχώρηση για το Ανόι.

Σήμερα έχουμε μια υπέροχη πρωινή περιήγηση που περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του Ανόι. Η πρώτη στάση γίνεται στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μιν, όπου βρίσκεται ο τελευταίος χώρος ανάπαυσης του, μέσα σε μια γυάλινη σαρκοφάγο, τοποθετημένη βαθιά στα έγκατα ενός μνημειώδους οικοδομήματος που έχει γίνει τόπος προσκυνήματος.

Συνεχίζουμε προς τον πανέμορφο βοτανικό κήπο του Προεδρικού Παλατιού, για να επισκεφθούμε το ταπεινό σπίτι του Χο Τσι Μιν, μια ταπεινή κατοικία, που χτίστηκε βάσει αγροτικού βιετναμέζικου σπιτιού, και όπου ζούσε για τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Θα επισκεφθούμε την Ιερή Παγόδα, χτισμένη από ξύλο πάνω σε μια μονή πέτρινη στήλη, που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με λουλούδι λωτού, ένα σύμβολο καθαρότητας της ψυχής.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθείτε το Ναό της Λογοτεχνίας, το πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Αυτός ο ναός αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα καλά διατηρημένης παραδοσιακής βιετναμέζικης αρχιτεκτονικής. Τέλος, θα φτάσουμε στην παλιά συνοικία, η οποία χαρακτηρίζεται από την λίμνη Hoan Kiem, και η οποία θεωρείται το κέντρο της πόλης. Περιπλανηθείτε στους πολυσύχναστους δρόμους στην παλιά συνοικία πριν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ανόι | Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή-κρουαζιέρα με γεύμα στον κόλπο Χα Λόνγκ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και ελεύθερη ημέρα στην διάθεσή σας.

Προαιρετικά, αναχώρηση για το Halong Bay, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως έχει οριστεί από την UNESCO το 1994, με σχεδόν 3.000 βραχονησίδες.

Κατά την διαδρομή θα περάσουμε από το Δέλτα του Κόκκινου ποταμού, το λίκνο Βιετναμέζικου έθνους. Είναι μια πλούσια γεωργική περιοχή,όπου το μεγαλύτερο μέρος της γης είναι αφιερωμένο στην καλλιέργεια του ρυζιού. Κατά την άφιξη στο Halong, θα ξεκινήσουμε για μια τετράωρη κρουαζιέρα με παραδοσιακά πλοιάρια «σαμπάν» στον μαγευτικό κόλπο. Θαυμάστε το θέαμα που προσφέρουν τα νησιά και βραχονησίδες που αναδύονται μέσα από τη θάλασσα σαν το σώμα ενός δράκου. Τα περισσότερα από τα νησάκια εδώ δεν κατοικούνται, λόγω της έλλειψης καθαρού νερού. Πολλά από αυτα έχουν μεγάλα ονόματα εμπνευσμένα από τα σχήματά τους.Μπορείτε να περιπλανηθείτε για να επισκεφθείτε σπήλαια, για κολύμπι, ή απλά να χαλαρώσετε στο πλοίο. Ενα γεύμα με θαλασσινά σας περιμένει επί του σκάφους.

Το απόγευμα θα επιστρέψουμε οδικώς στο Ανόι. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ανόι | Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή με παραδοσιακή βάρκα στο Ταμ Κοκ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, και αναχώρηση για την επαρχιακή πόλη Ninh Binh, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα μαγευτικά τοπία της Ινδοκίνας.

Θα επισκεφθούμε την τοποθεσία της πρώτης πρωτεύουσας του Βιετνάμ, την Χόα Λου, με τους δύο ναούς αφιερωμένους στους αυτοκράτορες Dinh & Le, που βρίσκονται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε για το Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες σαμπάνς στο ποτάμι. Απολαύσετε το όμορφο τοπίο με τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τους καταπράσινους ορυζώνες, και ανακαλύψετε την πραγματική ύπαιθρο του Βιετνάμ.

Επιστροφή στο Ανόι. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ανόι – Ντα Νάνγκ – Χόι Άν

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, μεταφορά στο αεροδρόμιο, και αναχώρηση για την Ντα Νάνγκ.

Άφιξη και οδική μεταφορά για το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην παραδοσιακή πόλη Χόϊ Αν.

Η παραθαλάσσια πόλη βρίσκεται στις ακτές της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, στις κεντρικές ακτές του Βιετνάμ. Παλαιότερα ήταν το μεγαλύτερο λιμάνι στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ σήμερα είναι αξιόλογο τουριστικό αξιοθέατο, λόγω της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της, των τεχνών της, των υφασμάτων, των κεραμικών και των επισκεπτών. Πολλά ξενοδοχεία-θέρετρα έχουν κατασκευαστεί και ξεπετάγονται κάθε τόσο στη Χόϊ Αν. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Χόι Άν | Ολοήμερη εκδρομή με γεύμα στην αρχαία πόλη Μι Σον & την Χόι Αν

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου & οδική αναχώρηση για την αρχαία πόλη Μι Σον, πρωτεύουσα και θρησκευτικό κέντρο του Βασιλείου των Champa.

Ορίστηκε το 1999 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, και βρίσκεται μέσα σε μία καταπράσινη κοιλάδα. Το συγκρότημα του ναού Mỹ Sơn, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα ινδουιστικών ναών στη Νοτιοανατολική Ασία και είναι ο πρώτιστος τόπος πολιτιστικής κληρονομιάς στο Βιετνάμ. Συνήθως συγκρίνεται με άλλα ιστορικά συγκροτήματα ναών στη Νοτιοανατολική Ασία, όπως το Borobudur της Java στην Ινδονησία, το Angkor Wat στην Καμπότζη, το Bagan της Myanmar και το Ayutthaya στην Ταϊλάνδη. Επιστροφή στη Χόϊ Αν για το μεσημεριανό μας γεύμα.

Συνεχίζουμε την εκδρομή με την περιήγηση μας στην Χόϊ Αν.

Για πολλούς επισκέπτες, η Hoi An είναι ένα highlight του ταξιδιού τους στο Βιετνάμ. Αυτή η πόλη στην ακτή του κεντρικού Βιετνάμ υπήρξε σημαντικό εμπορικό λιμάνι της νοτιοανατολικής Ασίας από τον 15ο έως το 19ο αιώνα, γεγονός που μαρτυρούν τα καλοδιατηρημένα μνημεία εκείνης της εποχής. Ο δημοφιλής «εναλλακτικός» προορισμός έχει αρχίσει πλέον να γίνεται περισσότερο γνωστός και στους συμβατικούς τουρίστες. Την 14η ημέρα κάθε σεληνιακού μήνα, η πόλη γεμίζει με παραδοσιακά πολύχρωμα φανάρια. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφθούμε κάποια από τα ιστορικά σημεία της πόλης με τα παραδοσιακά σπίτια, τις παγόδες και τον ναό Κουάν Κονγκ, την διάσημη ιαπωνική σκεπαστή γέφυρα, και την πολύχρωμη τοπική αγορά. Μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε ενδύματα στους επιδέξιους ράφτες της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Χόι Άν | Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στην αυτοκρατορική πόλη Χουέ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου & προαιρετικά, οδική αναχώρηση, μέσα από μία διαδρομή που προσφέρει εκπληκτική θέα στα βουνά, τη θάλασσα, με τις ειδυλλιακές παραλίες και τα χωριά, για την αυτοκρατορική πόλη Χουέ.

Η πόλη είναι χτισμένη γύρω από τον Ποταμό των Αρωμάτων, που χωρίζει την πρωτεύουσα της Δυναστείας Νγκουγέν στα δύο. Επιβάλλεται να επισκεφθούμε τις πολυάριθμες ιστορικές τοποθεσίες της πόλης, ιδίως αυτές που έχουν ανακηρυχθεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν την περίτεχνη Αυτοκρατορική Ακρόπολη, την πολύχρωμη γέφυρα Θαν Τοάν, τους βασιλικούς τάφους, την διάσημη παγόδα Thien Mu και την Απαγορευμένη Πορφυρή Πόλη. Επισκεφθείτε την Χαράδρα της Ζούγκλας της Χουέ, όπου χιλιάδες πολίτες βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Βιετκόνγκ. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε οδικώς στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Χόι Αν – Ντα Νάνγκ – Σαϊγκόν (Χο Τσι Μίν Σίτυ)

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, μεταφορά στο αεροδρόμιο, και αναχώρηση για την Σαϊγκόν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στα δωμάτια σε επιλεγμένο ξενοδοχείο. Η μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ είναι γεμάτη ζωντάνια και αποτελεί την πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας. Η πρώην Σαϊγκόν εντυπωσιάζει με τη γαλλική αποικιακή αρχιτεκτονική και τις φαρδιές λεωφόρους της, παρόλο που έχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τα ταξί είναι μια καλή επιλογή για να εξερευνήσετε αυτήν την αχανή πόλη. Περιπλανηθείτε στην πολύβουη αγορά Μπεν Θαν ή μπορείτε να περιηγηθείτε στο δέλτα του Μεκόνγκ, θαυμάζοντας τους ορυζώνες και τα πλωτά σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Σαϊγκόν | Ξενάγηση στην πόλη & τα κυριότερα αξιοθέατα

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Θα ξεκινήσουμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη της Σαϊγκόν από το παλιό Παλάτι της Επανένωσης, που είδε τόσο την ανάπτυξη της πόλης στην ειρήνη και στον άγριο πόλεμο του Βιετνάμ ,μέχρι το τέλος του τον Απρίλιο του 1975. Συνεχίζουμε για την ήσυχη γαλλική αποικιακή περιοχή με τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ και το Παλιό Κεντρικό Ταχυδρομείο. Περπατήστε μέχρι το Δημαρχείο, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, και από εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε την αγορά Ben Thanh, στην κεντρική περιοχή της πόλης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Σαϊγκόν | Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή με γεύμα στο Δέλτα του Μεκόνγκ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου & προαιρετικά, οδική αναχώρηση από την Σαϊγκόν με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν για την παλιά ναυτική βάση My Tho, που τώρα είναι μια πολυσύχναστη πόλη λιμάνι στο Δέλτα του Μεκόνγκ.

Η περιοχή είναι ο τελικός προορισμός του επιβλητικού ποταμού Μεκόνγκ που απλώνεται από το Θιβέτ, μέσω Κίνα, τη Βιρμανία, το Λάος, την Καμπότζη και καταλήγει στο Βιετνάμ. Μια απίστευτα εύφορη περιοχή, προνομιακή για την παραγωγή τροφίμων, όπου παράγεται περίπου το ήμισυ της συνολικής γεωργικής παραγωγής του Βιετνάμ. Η ζωή για τα χωριά της περιοχής περιστρέφεται γύρω από τα ποτάμια
και τα κανάλια που απαρτίζουν το δέλτα. Κατά την άφιξη στην My Tho μου θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο μας για μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ. Έχουμε μια ευκαιρία να επισκεφθείτε τα τοπικά χωριά της περιοχής και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και τα έθιμα των ανθρώπων που καλούν το Δέλτα του ποταμού, σπίτι τους. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, όπου ο οδηγός μας θα μας δώσει κάποιες συμβουλές σχετικά με τα λεπτότερα σημεία της τοπικής κουζίνας και να μας βοηθήσει να παραγγείλουμε μερικές από αυτές τις λιχουδιές. Μετά το γεύμα θα επιστρέψουμε στο My Tho για το ταξίδι της επιστροφής προς την Σαίγκόν.

Διανυκτέρευση.

14η ημέρα – 15η ημέρα: Σαϊγκόν – Αθήνα

Πρωινό και η μέρα είναι στη διάθεση σας για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη ημέρα.

Share This Article

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα