ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

7ήμερο Κρακοβία – Βαρσοβία | Μάιος

1η ημέρα: Αθήνα – Βαρσοβία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Βαρσοβία. Άφιξη, μεταφορά στην πόλη και πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βαρσοβία | Περιήγηση πόλης

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης.

Γραφικές γειτονιές, πανέμορφες πλατείες, υπαίθριες αγορές, γαστρονομία και μόδα με άποψη, έντονη πολιτιστική ζωή, δίνουν τον παλμό στην πόλη που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του πολέμου πιο δυνατή. H παλιά πόλη και τα παλάτια, οι καλλιτεχνικές γειτονιές και τα μουσεία, αλλά και τα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάνουν τη Βαρσοβία έναν μοναδικό προορισμό, γεμάτο αντιθέσεις. Θα δούμε την πολύχρωμη παλιά πόλη, το πάρκο Γουαζιένκι, με το άγαλμα του Σοπέν, το «παλάτι στο νερό», το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών. Θα δούμε ακόμη το Πανεπιστήμιο, το ναό του Σταυρού, όπου βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν, το προεδρικό μέγαρο, την Όπερα και τη στήλη του βασιλιά Σιγισμούνδου. Ακολουθεί το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο – το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί και το σπίτι της Μαρίας Κιουρί.

Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βαρσοβία – Τσεστοχόβα – Κρακοβία

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την ιερή πόλη – θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, την Τσεστοχόβα.

Στην κεντρική εκκλησία της πόλης αυτής φυλάσσεται η μοναδική εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εκατομμύρια πιστοί απ’ όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό καταφθάνουν συνεχώς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παρθένου Μαρίας.

Συνέχεια του ταξιδιού μας για την Κρακοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κρακοβία | Περιήγηση πόλης

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης.

Θα θαυμάσουμε το κάστρο Wawel, τον Καθεδρικό Ναό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.α. Στην πιο μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπάρχουν πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, όπως η Bazylika Mariacka και ο Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία.

Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κρακοβία | Προαιρετική εκδρομή στο Βρότσλαβ

Πρωινό και αναχωρούμε προαιρετικά για τη μοναδική πόλη Βρότσλαβ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η Βενετία της Πολωνίας» και είχε οριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016.

Είναι χτισμένη σε 12 νησιά, πάνω στο ποτάμι Όντερ, η οποία υπήρξε πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο. Στην περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Πανεπιστήμιο.

Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κρακοβία | Εκδρομή σε αλατωρυχεία Βιελίτσκα & Άουσβιτς

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την Unesco. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους – περίπου 300km εκ των οποίων 3,5km είναι επισκέψιμα, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Άουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το πιο γνωστό σύμπλεγμα στρατοπέδων αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κρακοβία – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας ή της Κρακοβίας, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα

Μπορείτε να δείτε όλα τα πακέτα της κατηγορίας 50plus πατώντας εδώ.

Share This Article

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα