ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

8ήμερο Ανόι – Χο τσι Μιν | Ιούνιος – Αύγουστος

Ξενοδοχεία Τιμή κατ’ άτομο
Scoot
Τιμή κατ’ άτομο
Singapore
Περίοδος
Skylark Hotel Hanoi 4* &
Golden Central Saigon 4*
(Superior & Deluxe)
810 930 01 – 14/06
950 1.010 15/06 – 31/08
La Siesta Trendy Hanoi 4* &
Northern Hotel Saigon 4*
(Cozy Deluxe & Deluxe)
870 990 01 – 14/06
1.010 1.070 15/06 – 31/08
Movenpick Hotel Hanoi 5* &
Eastin Grand Saigon 5*
(Superior & Superior)
960 1.080 01 – 14/06
1.100 1.160 15/06 – 31/08

1η ημέρα – 2η ημέρα: Αθήνα – Ανόι

Αναχώρηση για το Ανόι,μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

Ο χρόνος φέρθηκε με επιείκεια στη μαγευτική βιετναμέζικη πρωτεύουσα, διατηρώντας την Παλιά συνοικία, τα μνημεία και την αποικιακή αρχιτεκτονική και αφήνοντας παράλληλα χώρο για τα σύγχρονα επιτεύγματα. Το Ανόι μπορεί να έχει αλλάξει πολλά ονόματα, όπως Θανγκ Λονγκ ή «όρθιος δράκος», αλλά δεν έχει ξεχάσει το παρελθόν του, όπως μαρτυρούν τα αξιοθέατα όπως το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ και η φυλακή Χόα Λο. Λίμνες, πάρκα, σκιερές λεωφόροι και περισσότεροι από 600 ναοί και παγόδες συμβάλλουν στη γοητεία αυτής της πόλης, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε εύκολα.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.

Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση κουκλοθεάτρου στο νερο, η οποία είναι μια παραδοσιακή μορφή τέχνης που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ανόι | Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Σήμερα έχουμε μια υπέροχη πρωινή περιήγηση που περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του Ανόι.

Η πρώτη στάση γίνεται στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μιν, όπου βρίσκεται ο τελευταίος χώρος ανάπαυσης του, μέσα σε μια γυάλινη σαρκοφάγο, τοποθετημένη βαθιά στα έγκατα ενός μνημειώδους οικοδομήματος που έχει γίνει τόπος προσκυνήματος. Συνεχίζουμε προς τον πανέμορφο βοτανικό κήπο του Προεδρικού Παλατιού, για να επισκεφθούμε το ταπεινό σπίτι του Χο Τσι Μιν, μια ταπεινή κατοικία, που χτίστηκε βάσει αγροτικού βιετναμέζικου σπιτιού και όπου ζούσε για τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Θα επισκεφθούμε την Ιερή Παγόδα, χτισμένη από ξύλο πάνω σε μια μονή πέτρινη στήλη, που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με λουλούδι λωτού, ένα σύμβολο καθαρότητας της ψυχής.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθείτε το Ναό της Λογοτεχνίας, το πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Αυτός ο ναός αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα καλά διατηρημένης παραδοσιακής βιετναμέζικης αρχιτεκτονικής.

Τέλος, θα φτάσουμε στην παλιά συνοικία, η οποία χαρακτηρίζεται από την λίμνη Hoan Kiem, η οποία θεωρείται το κέντρο της πόλης. Περιπλανηθείτε στους πολυσύχναστους δρόμους στην παλιά συνοικία πριν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ανόι | Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή-κρουαζιέρα με γεύμα στον κόλπο Χα Λόνγκ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και ελεύθερος χρόνος στην διάθεσή σας.

Προαιρετικά αναχώρηση για το Halong Bay, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως έχει οριστεί από την UNESCO το 1994, με σχεδόν 3.000 βραχονησίδες.

Κατα την διαδρομή θα περάσουμε από το Δέλτα του Κόκκινου ποταμού, το λίκνο Βιετναμέζικου έθνους. Είναι μια πλούσια γεωργική περιοχή,όπου το μεγαλύτερο μέρος της γης είναι αφιερωμένο στην καλλιέργεια του ρυζιού. Κατά την άφιξη στο Halong, θα ξεκινήσουμε για μια  τετράωρη κρουαζιέρα με παραδοσιακά πλοιάρια «σαμπάν» στον μαγευτικό κόλπο. Θαυμάστε το θέαμα που προσφέρουν τα νησιά και βραχονησίδες που αναδύονται μέσα από τη θάλασσα σαν το σώμα ενός δράκου. Τα περισσότερα από τα νησάκια εδώ δεν κατοικούνται, λόγω της έλλειψης καθαρού νερού. Πολλά από αυτα έχουν μεγάλα ονόματα εμπνευσμένα από τα σχήματά τους. Μπορείτε να περιπλανηθείτε για να επισκεφθείτε σπήλαια, για κολύμπι, ή απλά να χαλαρώσετε στο πλοίο. Ένα γεύμα με θαλασσινά σας περιμένει επί του σκάφους.

Το απόγευμα θα επιστρέψουμε οδικώς στο Ανόι. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ανόι – Σαϊγκόν | Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Σαϊγκόν. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.

Η μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ είναι γεμάτη ζωντάνια και αποτελεί την πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας. Η πρώην Σαϊγκόν εντυπωσιάζει με τη γαλλική αποικιακή αρχιτεκτονική και τις φαρδιές λεωφόρους της, παρόλο που έχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Θα ξεκινήσουμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη της Σαϊγκόν από το παλιό Παλάτι της Επανένωσης, που είδε τόσο την ανάπτυξη της πόλης στην ειρήνη και στον άγριο πόλεμο του Βιετνάμ, μέχρι το τέλος του, τον Απρίλιο του 1975. Συνεχίζουμε για την ήσυχη γαλλική αποικιακή περιοχή με τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ και το Παλιό Κεντρικό Ταχυδρομείο. Περπατήστε μέχρι το Δημαρχείο, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, και από εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε την αγορά Ben Thanh, στην κεντρική περιοχή της πόλης.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σαϊγκόν | Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή με γεύμα στο Δέλτα του Μεκόνγκ

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου & προαιρετικά οδική αναχώρηση από την Σαϊγκόν με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν για την παλιά ναυτική βάση My Tho, που τώρα είναι μια πολυσύχναστη πόλη λιμάνι στο Δέλτα του Μεκόνγκ.

Η περιοχή είναι ο τελικός προορισμός του επιβλητικού ποταμού Μεκόνγκ που απλώνεται από το Θιβέτ, μέσω Κίνα, τη Βιρμανία, το Λάος, την Καμπότζη και καταλήγει στο Βιετνάμ. Μια απίστευτα εύφορη περιοχή,προνομιακή για την παραγωγή τροφίμων, οπου παράγεται περίπου το ήμισυ της συνολικής γεωργικής παραγωγής του Βιετνάμ.Η ζωή για τα χωριά της περιοχής περιστρέφεται γύρω από τα ποτάμια και τα κανάλια που απαρτίζουν το δέλτα. Κατά την άφιξη στην My Tho μου θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο μας για μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ. Έχετε μια ευκαιρία να επισκεφθείτε τα τοπικά χωριά της περιοχής και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και τα έθιμα των ανθρώπων που καλούν το Δέλτα του ποταμού,σπίτι τους. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, όπου ο οδηγός μας θα μας δώσει κάποιες συμβουλές σχετικά με τα λεπτότερα σημεία της τοπικής κουζίνας και να μας βοηθήσει να παραγείλλουμε μερικές από αυτές τις λιχουδιές. Μετά το γεύμα θα επιστρέψουμε στο My Tho για το ταξίδι της επιστροφής προς την Σαίγκόν. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα – 8η ημέρα: Σαϊγκόν – Αθήνα

Πρωινό και η μέρα είναι στη διάθεση σας για μια τελευταία βόλτα στη Σαιγκόν. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα,μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη ημέρα.

Share This Article

Δείτε επίσης

Πρόσφατα άρθρα