Google+
Μόναχο

Μόναχο

11ήμερο Oδικό Ιστορική & Ρομαντική Γερμανία | Ιούλιος – Αύγουστος11 ημέρες

1η ημέρα: Aθήνα – Πάτρα

Αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας, με ενδιάμεση στάση. όπου μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις επιβίβασης στο πλοίο, θα γίνει ο απόπλους για την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα – Ίννσμπουργκ

Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τυρόλο.

Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες της Αιμιλία Ρομάνα, προσπερνάμε την Μπολώνια και την Βερόνα  και απολαμβάνουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση των Ιταλοαυστριακών ‘Αλπεων προς Τρέντο και Μπολζάνο.

Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Ίννσμπουργκ, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ίννσμπουργκ | Περιήγηση πόλης – Μόναχο – Χαϊδελβέργη – Μάνχαιμ

Πρωινό, σύντομη περιήγηση στην πόλη που είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ζιλ και ΙνΝ και αναχώρηση για Μάνχαιμ.

Η διαδρομή μας με στάσεις, για περιπάτους γνωριμίας με τη Βαυαρέζικη πρωτεύουσα το Μόναχο, αλλά και την πόλη της Χαϊδελβέργης, μας οδηγεί στο Μάνχαιμ, μια μεγάλη βιομηχανική πόλη της Γερμανίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Mάνχαιμ | Εκδρομή στο Βισμπάντεν & Παραρήνια Διαδρομή

Πρωινό και επίσκεψη στη λουτρόπολη του Βισμπάντεν, σύντομη γνωριμία με την πόλη.

Το Βισμπάντεν είναι μια πόλη στο κρατίδιο της Έσσης. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 274.000 κατοίκους. Η πόλη είναι μέρος της μητροπολιτικής περιοχής Φρανκφούρτης. Οι πρωτεύουσες των δύο κρατιδίων Έσση με το Βισμπάντεν και Ρηνανία-Παλατινάτο με το Μάιντς, είναι στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου και συνδέονται με μια γέφυρα. Το Βισμπάντεν είναι διάσημο για τις θερμές πηγές και τα Spa του. Οι θερμές πηγές χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τους Ρωμαίους.

Λίγο αργότερα μια μοναδική παραποτάμια διαδρομή δίπλα στο Ρήνο, από τους αμπελώνες της Ρηνανίας και τα Μεσαιωνικά Κάστρα, μας οδηγεί στο όμορφο χωριουδάκι, St. Goarshausen. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μάνχαιμ – Φρανκφούρτη – Λειψία – Βερολίνο

Μετά το πρωινό διασχίζουμε τα καταπράσινα τοπία της κεντρικής Γερμανίας τη διαδρομή μας βόρεια, όπου μέσω Φρανκφούρτης, την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, που βρίσκεται στον ποταμό Μάιν και έχει πληθυσμό περίπου 650.000 κατοίκους και 5 εκατομμύρια στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή.

Η Φρανκφούρτη είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της και είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ, η Ντρέσντνερ Μπανκ, η Κομέρτσμπανκ.

Με στάση καθοδόν και μικρή επίσκεψη στην πόλη της Λειψίας, καταλήγουμε στη Γερμανική πρωτεύουσα το βράδυ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Bερολίνο | Ξενάγηση πόλης

Πρωινό και περιήγηση – ξενάγηση στη γερμανική πρωτεύουσα.

Θα γνωρίσουμε την σύγχρονη και την παλαιά ιστορία μιας πόλης σύμβολο. Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου, έμβλημα της πόλης, τα τελευταία 120 μέτρα του τείχους που διχοτομούσε την πρωτεύουσα, το πλέον ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι και πρώην έδρα της Γκεστάπο, την λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι με το γυάλινο θόλο, το κοινοβούλιο Ράιχσταγκ, την πασίγνωστη Κουρφίστερνταμ, τον δρόμο με τα καφέ και τα πολύ γνωστά πολυκαταστήματα. Επίσης επισκεπτόμαστε το μοναδικό Μουσείο της Περγάμου με την έξοχη Βαβυλωνιακή πτέρυγα, με την Πύλη της Ιστάρ και τους υπολοίπους μεσοποταμιακούς θησαυρούς. Χρόνος ελεύθερος να περπατήστε στην περίφημη λεωφόρο Ούντερ ντε Λίντεν με τα εμπορικά κέντρα, αλλά και την Μπέρκερμαν Στράσσε, με πολυάριθμα μικρά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια, την περίφημη πλατεία Ποτσντάμερ και Σαβιγκνυπλατς.

Δείπνο και διανυκτέρευση το βράδυ.

7η ημέρα: Bερολίνο | Εκδρομή στο Πότσδαμ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, το Πότσδαμ, τριάντα μόνο χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου.

Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου, θα περπατήσουμε στα μικρά δρομάκια με τα Φλαμανδικά σπίτια, αλλά και τον Σαν Σουσί με τα θρυλικά ανάκτορα που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου.

Επιστροφή στο Βερολίνο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βερολίνο – Δρέσδη – Νυρεμβέργη

Πρωινό και αναχώρηση για Δρέσδη, τη «Φλωρεντία των Γερμανών» που είναι ο επόμενος σταθμός μας.

Ο ποταμός Έλβας την χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε λοιπόν το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα «Zwinger», μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα, πολυτελές κτίριο σε ρυθμό Μπάροκ, σχεδιασμένο από τον Mathias Poppelman. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με το Θέατρο της Όπερας και την Καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής, έργο του Ιταλού Gaetano Chiaveri.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να καταλήξουμε στη Νυρεμβέργη, την πόλη του διάσημου Γερμανού ζωγράφου Ντύτερ Άλμπερχτ, την πόλη που δίκασε το 1945-46 τους εγκληματίες Ναζί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, περίπατοι γνωριμίας με την πόλη, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Νυρεμβέργη – Βερόνα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Βερόνα.

Αφού παρακάμψουμε τη Βαυαρική πρωτεύουσα το Μόναχο, διασχίζουμε τα πανέμορφα τοπία του Τυρόλο και μέσω Μπολζάνο – Τρέντο, καταλήγουμε στην ευρύτερη περιοχή της Βερόνας, για δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Bερόνα – Ανκόνα

Νωρίς το πρωί αφήνουμε την πόλη που φιλοξενεί το σπίτι του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας» με κατεύθυνση το λιμάνι της Ανκόνας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα, διανυκτέρευση εν πλώ.

11η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρα και τρεις περίπου ώρες αργότερα στην Αθήνα.

27 queries in 0.325 seconds.