Google+
Πράγα

Πράγα

9ήμερο Βιέννη – Πράγα – Βρότσλαβ – Κρακοβία | Πάσχα – Πρωτομαγιά9 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Βιέννη | Ξενάγηση πόλης και στα ανάκτορα Σενμπρούν & Εκδρομη σε δάση Μάγιερλινγλκ και Μπάντεν Μπάντεν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη.

Άφιξη. Μετά την παραλαβή των αποσκευών, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και θα ξεκινήσει η ξενάγηση στην αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής & των Μουσείων. Θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, την κατοικία του Έλληνα ευεργέτη Σίμωνα Σίνα και το Musikverein.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων (δωμάτιο Ναπολέοντα, κινέζικο σαλόνι, σαλόνι της Ελισάβετ κλπ). Το παλάτι οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Τέλος θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης, Άγιος Στέφανος. Χρονολογείται από τον 12ου αιώνα σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό και φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος. Ακριβώς δίπλα συναντούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος.

Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο και θα ακολουθήσει η διαδικασία της παραλαβής των δωματίων.

Το απόγευμα θα έχουμε την εκδρομή στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν.

Επιστροφή στην Βιέννη. Μην παραλείψετε να δειπνήσετε σε ένα από τα περίφημα κελάρια και να απολαύσετε την αυστριακή κουζίνα.

2η ημέρα: Βιέννη – Τσέσκυ Κρούμλοβ – Πράγα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην σημερινή ημέρα θα αφήσουμε την Βιέννη και θα έχουμε τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Τσεχίας την Πράγα.

Ενδιάμεσα θα επισκεφθούμε τη δεύτερη ομορφότερη πόλη της Τσεχίας το Τσέσκυ Κρούμλοβ. Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Θαυμάστε τα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού, κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Τέλος θα καταλήξουμε στην Πράγα.

Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πράγα | Ξενάγηση πόλης & Καστρούπολης

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα η ξενάγησή μας ξεκινάει με το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα.

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των αποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας αποτελούν μέρος της ξενάγησης.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου.

Για το βράδυ, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου».

4η ημέρα: Πράγα | Εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα έχει προγραμματιστεί ημερήσια εκδρομή με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία.

Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Θα υπάρχει χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη. Στην συνέχεια επιστρέφουμε στην Πράγα.

Για το βράδυ προτείνουμε την μίνι κρουαζιέρα στον Μολδάβα.

5η ημέρα: Πράγα – Βρότσλαβ | Περιήγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αφήνουμε σήμερα την Πράγα και κατευθυνόμαστε στην Πολωνία με πρώτο σταθμό στην περιοχή της Σιλεσίας και στη πρωτεύουσά της το Βρότσλαβ, που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή με το Γερμανικό της όνομα Μπρεσλάου.

Η απογευματινή μας περιήγηση θα ξεκινήσει από το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντρα, και θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουμε με το Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92μ.

Χρόνος ελεύθερος στην όμορφη πόλη για να την περπατήσετε.

6η ημέρα: Βρότσλαβ – Άουσβιτς – Κρακοβία

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Τελευταίος σταθμός του οδοιπορικού μας η Κρακοβία, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Πολωνίας, από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της Ευρώπης, και είναι ευτυχώς ανέγγιχτη από την καταστροφή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Καθοδόν θα επισκεφθούμε έναν χώρο που το όνομα του εξακολουθεί και σήμερα να προκαλεί φρίκη. «Auschwitz» είναι η γερμανική ονομασία της Πολωνικής πόλης Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βoρειοδυτικά της Κρακοβίας, εκεί όπου οι Ναζί μετέτρεψαν τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο φρικτότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αυτό που σοκάρει τον επισκέπτη, αφού περάσει το κατώφλι με την κυνική επιγραφή «Arbeit macht Frei» (Η εργασία απελευθερώνει), είναι η μεθοδικότητα, η εντατική μελέτη των διαδικασιών και η κατασκευή τέτοιων υποδομών, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα στο έργο αυτό. Το εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο του δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες ετησίως.

Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για πρώτη βόλτα στην πόλη.

7η ημέρα: Κρακοβία | Ξενάγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Στην πρωινή ξενάγηση της Κρακοβίας θα επισκεφθούμε την εβραϊκή γειτονιά, Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι. Αφιερωμένη στην Παναγία, είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος πριν γίνει επίσκοπος της πόλης και αργότερα καρδινάλιος. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το δε αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας.

Απόγευμα ελεύθερο.

8η ημέρα: Κρακοβία | Προαιρετική εκδρομή στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερη ημέρα στην διάθεσή σας.

Προαιρετικά. πρωινή μεταφορά στα περίφημα αλατωρυχεία της Wieliczka, μόλις 15 χλμ. από το κέντρο της Κρακοβίας, που έχουν μια ιστορία 700 ετών και περισσότερα από 300 χιλιόμετρα υπόγειων στοών. Μία στοά μάλιστα έχει διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι προς τιμήν του Ευλογημένου Κίνγκα, προστάτη Αγίου των εργαζομένων σε ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησία έχει σκαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από τους ίδιους τους αλατωρύχους οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και τους πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού. Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο στη διάθεσή σας.

9η ημέρα: Κρακοβία – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας και επιστροφή στην Ελλάδα.

31 queries in 0.601 seconds.