Google+

6ήμερο Σαμοθράκη & Θράκη6 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Κοµοτηνή

Αναχώρηση νωρίς το πρωί (06:30) µε ενδιάµεσες στάσεις για την Κοµοτηνή. Άφιξη το απόγευµα και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο Anatolia Hotel 3* sup.

Για όσους επιθυµούν, περίπατος πεζή. Δείπνο.

2η ημέρα: Κοµοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Σαµοθράκη Καµαριώτισσα – Χώρα

Μπουφέ πρωινό και µεταφορά στο λιµάνι της Αλεξανδρούπολης, από όπου θα πάρουµε το πλοίο για τη Σαµοθράκη. Η Χώρα απέχει έξι χλµ. από το λιµάνι.

Την κοσµούν πλακόστρωτες πλατείες, περιποιηµένα καταστήµατα, απόκρυφα καλντερίµια και επιβλητικά αποµεινάρια από τα τείχη του µεσαιωνικού κάστρου.

Τα δίπατα σπίτια εντυπωσιάζουν. Ιδίως τα εκλεκτά δείγµατα των “αϊτσένιων” οικιών, δηλαδή αυτών µε την επίπεδη χωµατένια στέγη. Επόµενη στάση µας είναι η Καµαριώτισσα. Γραφικό επίνειο, που οφείλει την ονοµασία της στο εικόνισµα της Παναγίας από τις Καµάρες, που φυλάσσεται στην οµώνυµη εκκλησία.

Το µεγάλο λιµάνι της Σαµοθράκης και παράλληλα κόµβος από όπου ξεκινούν οι βασικές οδικές αρτηρίες για τις δύο πλευρές του νησιού. H Καµαριώτισσα είναι κατά την καλοκαιρινή περίοδο κέντρο του κοσµοπολίτικου νησιού και αποκαλείται το µαργαριτάρι του βόρειου Αιγαίου.

Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο Νiki Βeach 3*. Το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα στoν Προφήτη Ηλία µε το περίφηµο κατσικάκι Σαµοθράκης.

3η ημέρα: Σαµοθράκη – Αρχαιολογικός Χώρος – Βάθρες – Θέρµα

Μετά το πρωινό µας ξεκινάµε για τις άλλες αναρίθµητες οµορφιές του νησιού. Σ’ αυτές περιλαµβάνονται το Μυστηριακό Περιβάλλον του Αρχαιολογικού Χώρου (περιπατητική εκδροµή), οι Βάθρες της Γριάς, οι Πύργοι των Γκατελούζι.

Γεύµα σε τοπική ταβέρνα στα Θέρµα για να δοκιµάσουµε τοπικές γεύσεις (καβουρµάς, αρνάκι γεµιστό κ.α.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και µπάνιο.

4η ημέρα: Ηµέρα ελεύθερη (προαιρετική κρουαζιέρα)

Πρόγευµα και ηµέρα ελεύθερη για ξεκούραση και µπάνιο. Για όσους επιθυµούν, προαιρετική κρουαζιέρα (έξοδα ατοµικά) µε το πλοιάριο που φεύγει στις 12:00 από τις Θέρµες για τον περίπλου του νησιού.

Θα δούµε παραλίες οδικώς απροσπέλαστες και θα κολυµπήσουµε σε µαγευτικά πεντακάθαρα νερά.

Επιστροφή στις 18:00. Το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

5η ημέρα: Σαµοθράκη – Αλεξανδρούπολη – Βιστωνίδα – Πόρτο Λάγος – Ξάνθη

Μπουφέ πρόγευµα και χρόνος ελεύθερος µέχρι το µεσηµέρι. Αναχωρούµε από το ξενοδοχείο, χρόνος για γεύµα και επιβίβαση στο πλοίο που θα µας µεταφέρει στην Αλεξανδρούπολη.

Άφιξη κατευθυνόµαστε για τις εκπληκτικές λιµνοθάλασσες της Ροδόπης και το παραθαλάσσιο Φανάρι, θα βρεθούµε στο µαγευτικό Αγιορείτικο µετόχι του Πόρτο Λάγος µε τον µεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας µέσα στη λίµνη Βιστωνίδα.

Εδώ συνήθως βλέπουµε και πολλά σπάνια είδη πουλιών καθότι η περιοχή προστατεύεται από τη Διεθνή Σύµβαση Ramsar. Άφιξη στην Ξάνθη και τακτοποίηση στο σύγχρονο ξενοδοχείο Ζ Palace 5*. Δείπνο.

6η ημέρα: Ξάνθη – Καβάλα | Αθήνα

Απολαυστικό µπουφέ πρόγευµα και αναχώρηση για την πανέµορφη παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας µε τη χαρακτηριστική µακεδονίτικη αρχιτεκτονική.

Εδώ δεσπόζουν το υδραγωγείο, το Δηµαρχείο, τα καπνοµάγαζα, το Βήµα του Αποστόλου Παύλου, οπωσδήποτε τα κάστρα αλλά και το Ιµαρέτ, το σπίτι του Μοχάµεντ Αλί, ο έφιππος ανδριάντας του, καθώς και ο µικρός Φάρος δίπλα στο ναό της Παναγίας.

Χρόνος για καφέ και ακολουθούµε τον δρόµο της επιστροφής προς την Αθήνα µε ενδιάµεσες στάσεις

40 queries in 0.628 seconds.