Google+

6ήμερο Κερκίνη – Μπάνσκο6 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Αµπελάκια – Κερκίνη – Villa Belles

Αναχώρηση από Αθήνα 07:00 µε ενδιάµεσες στάσεις. Νωρίς το µεσηµέρι φθάνουµε στην είσοδο της κοιλάδας των Τεµπών για ανάβαση στον παραδοσιακό οικισµό Αµπελάκια. Περίπατος στα καλντερίµια και επίσκεψη (έξοδα ατοµικά) για όσους επιθυµούν στο αρχοντικό του Γεωργίου Σβάρτς (18ου αι) αλλά και στο φανταστικό Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο.

Χρόνος για γεύµα και συνεχίζουµε για Κερκίνη. Άφιξη και εγκατάσταση στο κουκλίστικο Villa Belles Hotel 3* sup στο Ακριτοχώρι Σερρών.

Δείπνο µε αγνά τοπικά προϊόντα χειροποίητο γλυκό και βαρελίσιο κρασί!

2η ημέρα: Ι.Μ.Τιµίου Προδρόµου – βαρκάδα στη λίµνη – φάρµα βουβαλιών – Άνω Πορόϊα

Πρόγευµα µε τοπικά προϊόντα (σπιτικές µαρµελάδες, τοπικό µέλι κλπ) και ξεκινάµε τις επισκέψεις µας µε προσκύνηµα στη Μονή Τιµίου Προδρόµου που χτίστηκε το 1981 και είναι ένα από τα πολυαριθµότερα του ελλαδικού χώρου. Συνδέεται πνευµατικά µε την Ι.Μ. Ξενοφώντος του Αγίου Όρους και αποτελεί µετόχι της. Ο ναός, µε συνολική διάσταση 500 τ.µ, είναι ακριβές αντίγραφο του παλαιού καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος (10ου αιώνα), σταυροειδής µε τρούλους. Αξίζει η επίσκεψη ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που δεν µπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος, για να πάρουν µια ιδέα της αγιορείτικης βυζαντινής αρχιτεκτονικής και του αγιορείτικου τρόπου ζωής.

Ακολουθεί φυσιολατρικός περίπατος δίπλα στη λίµνη, ενηµέρωση για την σηµαντικότητα του υδροβιότοπου από την ειδική οµάδα και βαρκάδα στα γαλήνια νερά της (προσφορά µας)! Μία διαφορετική εµπειρία θα είναι η επίσκεψη µας σε τοπική φάρµα εκτροφής νεροβούβαλων και η γευστική δοκιµή προϊόντων µε βάση το κρέας ή το γάλα τους.

Το µεσηµέρι θα µας βρεί στα Άνω Πορόϊα, όπου χρόνος για γεύµα µε φόντο τη λίµνη.

Επιστροφή, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο µε βουβαλίσια προϊόντα και βαρελίσιο κρασί!

3η ημέρα: Ενυδρείο Βυρώνειας – Άγκιστρο (Χαµάµ & Ιχθυοτροφείο) – Μπάνσκο

Πρόγευµα µε τοπικά προϊόντα και επίσκεψη στο Ενυδρείο της Βυρώνειας, το πρώτο µε θέµατα ψαριών γλυκού νερού. Φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη από τη λίµνη και τον ποταµό Στρυµώνα, αλλά και αρκετά είδη ερπετών (έξοδα ατοµικά). Συνεχίζουµε προς το Άγκιστρο Σιδηροκάστρου για ανάπαυλα στο βυζαντινό χαµάµ του 950 µ.Χ. που λειτουργεί µέχρι και σήµερα (χαµάµ – έξοδα ατοµικά) µε την προσθήκη ξενοδοχειακής µονάδας.

Ακολουθεί ακόµα µία ιδιαίτερη επίσκεψη στο ιχθυοτροφείο – βιοτεχνία καπνιστών ψαριών του Αγκίστρου, το οποίο διαθέτει και παραδοσιακή ταβέρνα µέσα σε ειδυλλιακό τοπίο 16 στρεµµάτων µε πηγές και πλούσια βλάστηση. Στις δεξαµενές του εκτός των άλλων θα δούµε πέστροφες, τσιπούρες αλλά και την πιο “γκουρµέ” σπεσιαλιτέ του, τα χέλια (δοκιµάστε τα καπνιστά). Χρόνος για γεύµα και αναχωρούµε για Προµαχώνα. Διέλευση των συνόρων και κατευθυνόµαστε για το θέρετρο του Μπάνσκο στους πρόποδες του όρους Πίριν.

Εγκατάσταση στο πολυτελές Premier Luxury Mountain Resort 5* Lux. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

4η ημέρα: Μπάνσκο – Βέλιγκραντ

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και πρωϊνή βόλτα στο πεζοδροµηµένο κέντρο του παραδοσιακού χωριού, µε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας (του 1835), την πλατεία µε το δηµαρχείο κ.α.

Συνεχίζουµε για την πανέµορφη και καταπράσινη λουτρόπολη Βέλινγκραντ µε τις 80 ιαµατικές πηγές δίπλα στις πλαγιές της δυτικής Ροδόπης. Τις εντυπώσεις “κλέβουν” η λίµνη Κλεπτούζα, η εκκλησία της Αγ.Τριάδας, το πρώην ανάκτορο “παλάτι του βασιλιά”.

Χρόνος για γεύµα στις παραδοσιακές ταβέρνες (µε πολύ οικονοµικές τιµές) και βόλτα γύρω από τη λίµνη. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας. Το βράδυ δείπνο.

5η ημέρα: Μπάνσκο – Ντοµπάρσκο

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και επίσκεψη στο κοντινό χωριό Ντοµπάρσκο. Θα δούµε την τρίκλιτη βασιλική των Αγίων Θεοδώρου του Τήρωνος και του Θεοδώρου του Στρατηλάτη, την παλαιότερη εκκλησία (1614 µΧ) της Βουλγαρίας µε τοιχογραφίες και θεόπνευστα πρόσωπα που θυµίζουν έργα του Τζότο. Στην αυλή της θα δούµε τη βρύση µε το ιαµατικό νερό που κατά τους ντόπιους ποτέ δεν αλλάζει τη ροή της και δεν παγώνει το χειµώνα. Οι κάτοικοι χρησιµοποιούν τον αγιασµό για να θεραπεύουν ελαφρές ασθένειες και µιλάνε µε ευγνωµοσύνη για θαυµατουργά αποτελέσµατα.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε τις διάσηµες γιαγιάδες του Ντοµπάρσκο όπου θα δούµε πώς ήταν η ζωή στη Βουλγαρία κατά την παλιά εποχή. Οι διάσηµες Dobarski Babi θα χορέψουν µαζί µας, θα µας τραγουδήσουν, θα µας διδάξουν πώς να µαγειρέψουµε τοπικές λιχουδιές και θα µοιραστούν το γεύµα τους µαζί µας.

Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο µας για να απολαύσετε τις πληθωρικές του ανέσεις αλλά και το Spa µε δωρεάν χρήση της πισίνας και πολύ οικονοµικές στις κούρες και τα µασάζ. Το βράδυ δείπνο.

6η ημέρα: Μπάνσκο – Σέρρες | Αθήνα

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και αναχώρηση. Διέλευση των συνόρων και στάση στις Σέρρες για να απολαύσουµε φρέσκια µπουγάτσα.

Επιστρέφουµε στην Αθήνα µε ενδιάµεσες στάσεις.

29 queries in 0.591 seconds.