Google+
Αδριανούπολη

Αδριανούπολη

6ήμερο Αδριανούπολη | Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά6 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki 5* Deluxe και το βράδυ δείπνο.

2η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Σουφλί – Κάραγατς – Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα γεμάτη από υπέροχες γιορτινές εικόνες. Οι επισκέψεις μας αρχίζουν από το Σουφλί όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού.

Θα συνεχίσουμε στην παραποτάμια διαδρομή στον Έβρο μέχρι τις Καστανιές. Διέλευση των συνόρων (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) και επίσκεψη στο Κάραγατς στον χώρο του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, εκεί όπου κάποτε στάθμευε το Οριάν Εξπρές.

Συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη και εγκατάσταση στο υπερπολυτελές κεντρικό Margi Hotel 5* Lux. Απόγευμα ξεκούρασης για να απολαύσετε το υπέροχο Spa του ξενοδοχείου μας.

Το βράδυ δείπνο.

3η ημέρα: Αδριανούπολη (Ρεβεγιόν)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ως πρώτη τους πρωτεύουσα στη δυτική του πλευρά του Βοσπόρου (1361-1453), οι Οθωμανοί φρόντισαν να τη στολίσουν αντάξια! Το Τέμενος Σελιμιγιέ είναι ένα κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του αρχιτέκτονα Σινάν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίσμα οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο, όπως νωρίτερα το Σουλεϊμανιγιέ (τζαμί του Σουλεϊμάν) είχε χτιστεί με την αντίστοιχη λεία από τις εκστρατείες τους στο Βελιγράδι, την Ρόδο και την Μάλτα. Από ορισμένα σημεία φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε (1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι (16ου αι) – σήμερα ξενοδοχείο, το Τέμενος Εσκί (15ου αι), το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το Τέμενος Ουτς Σερεφέλι (15ου αι), το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, (1481-1512 μ.Χ.) και το καταπληκτικό Μουσείο Υγείας.

Επιστροφή και χρόνος για ενδιαφέρουσες αγορές στο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο παραπλεύρως του ξενοδοχείου ή να απολαύσετε το Spa του.

Το βράδυ δείπνο Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική, γλέντι, ποτά και χορό! (Χριστούγεννα σε κέντρο διασκέδασης, Πρωτοχρονιά στο ξενοδοχείο).

4η ημέρα: Ραιδεστός (Μαρμαράς) – Αδριανούπολη

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για επίσκεψη στην Ραιδεστό (Tekirdag), σημαντικό εμπορικό, συγκοινωνιακό κόμβο και μεγάλο λιμάνι στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Περίπατος στη μεγάλη προκυμαία, όπου οι μυρωδιές από τις τοπικές λιχουδιές της περιοχής θα μας βάλουν σε πειρασμό να τις απολαύσουμε με εκλεκτό ρακί.

Επιστρέφουμε και χρόνος ελεύθερος για ένα περίπατο στην υπέροχη Αδριανούπολη αλλά και το Spa του ξενοδοχείου, για να απολαύσετε δωρεάν τη σάουνα, το χαμάμ, το τούρκικο λουτρό, την εσωτερική πισίνα, το Jacuzzi, το υπερσύγχρονο γυμναστήριο.

Δείπνο και για όσους επιθυμούν, βραδινός περίπατος στο ιστορικό κέντρο (πεζή).

5η ημέρα: Μακρά Γέφυρα (Uzunköprü) – Δαρδανέλια (Καλλίπολη/Gelibolu) – Ξάνθη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στην ιστορία αρχίζοντας από τη γέφυρα του Εργίνη ποταμού στο Uzunköprü με τους 174 θόλους και τόξα μήκους 1.250 μέτρων που θεμελιώθηκε από το Σουλτάνο Μουράτ Β’ το 1423. Συναισθηματικά φορτισμένη η επίσκεψη μας στην εκκλησία του Τιμίου Ιωάννου του Προδρόμου που κτίστηκε το 1875 και ανακαινίσθηκε το 2013.

Μέσω Κεσσάνης θα φθάσουμε στην “όμορφη πόλη” (Gelibolu / Καλλίπολη), πατρίδα της Σοφίας Βέμπο και αιώνιο προμαχώνα της Κωνσταντινούπολης με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία. Ο συνδυασμός των υπέροχων παλιών αρχοντικών και των υπολειμμάτων των βυζαντινών κάστρων “πάνω” στο νερό, φανταστικός! Χρόνος για βόλτα και για γευστικές δοκιμές των τοπικών σπεσιαλιτέ (μύδια σε σουβλάκι, κοκορέτσι κ.α.). Μέσω Κήπων κατευθυνόμαστε για την πανέμορφη πόλη της Ξάνθης.

Εγκατάσταση στο πολυτελές Ζ Palace Hotel 5* Lux. Δείπνο και για όσους επιθυμούν, προτείνουμε έναν βραδινό περίπατο (πεζή) στο υπέροχο κέντρο της πόλης.

6η ημέρα: Ξάνθη | Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με εντυπώσεις μοναδικές!

34 queries in 0.759 seconds.