Google+
Καστοριά

Καστοριά

5ήμερο Νεστόριο – Καστοριά | Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά4 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Καλαμπάκα – Νεστόριο

Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 για την Καστοριά, μέσω Καλαμπάκας – Γρεβενών.Άφιξη στο διάσημο για την φυσική του ομορφιά Νεστόριο στις πλαγιές του Γράμμου και δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα.

Τακτοποίηση στο πολυτελές Afkos Grammos Butique Hotel 4* Sup. Το βράδυ δείπνο.

2η ημέρα: Αλβανία – Μοσχόπολη (Voskopoje) Κορυτσά Μπουφέ πρόγευμα

Διέλευση του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής και κατευθυνόμαστε για τη Μοσχόπολη. Γενέτειρα αρκετών Ελλήνων λόγιων αλλά και εθνικών μας ευεργετών (οικ. Σίνα κ.α.) με λαμπρό παρελθόν και πλούσιο ελληνικό πολιτισμό (17-18ος αι), Ακαδημία, το 2ο τυπογραφείο του ελληνισμού (μετά της Κων/πολης) κ.α. Σήμερα η άλλοτε ευημερούσα πόλη των 60.000 μετά από αλλεπάλληλες λεηλασίες είναι ένας μικρός οικισμός 700 κατοίκων, που το ένδοξο παρελθόν της το υπενθυμίζουν μόνο οι εναπομείναντες ναοί του Τιμίου Προδρόμου καθώς και του Αγίου Νικολάου που κοσμούν τους δρόμους της.

Συνεχίζουμε για την Κορυτσά. Εδώ μπροστά στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό, οι όποιες αμφιβολίες για την απόφαση σας να συμμετέχετε στην εκδρομή αυτή θα ξεχαστούν. Μέσα σε άφθονο πράσινο υπάρχουν ιταλικά κτήρια του μεσοπολέμου, ελληνικά αρχοντικά αλλά και σοβιετικού τύπου κατοικίες γύρω από την κεντρική πλατεία.

Θα δούμε το εξαιρετικό μουσείο εθνογραφίας και μεσαιωνικής τέχνης, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τον περίτεχνο άμβωνα κ.α.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

3η ημέρα: Νόστιμο (Μουσείο Παλαιοντολογίας) – Μαυροχώρι – Νέο Ενυδρείο & Σπήλαιο Καστοριάς

Πρόγευμα μπουφέ και οι επισκέψεις μας ξεκινάνε από το Μουσείο Παλαιοβοτανικής- Παλαιοντολογίας, στην είσοδο του χωριού Νόστιμο.Τα 15 ως 20 εκ. ετών εκθέματα που προέρχονται από το παρακείμενο απολιθωμένο δάσος είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια, διερχόμενοι από το Άργος το Ορεστικό με τη μακραίωνη ιστορία, θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό “Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας”, στο Μαυροχώρι. Αργότερα στην πόλη της Καστοριάς θα θαυμάσουμε τα νέα της καμάρια, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”.

Χρόνος για περίπατο στην πάντα εντυπωσιακή παλιά πόλη (Ντολτσό) και θα επιστρέψουμε στο υπέροχο ξενοδοχείο μας.

Το βράδυ δείπνο – Ρεβεγιόν από πλούσιο μπουφέ, συνοδεία ζωντανής μουσικής ή DJ

4η ημέρα: Πρέσπες Χρόνια Πολλά!

Πλούσιο πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς τα βόρεια φυσικά σύνορα της χώρας, τον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών, με σπάνια πανίδα και χλωρίδα. Επίσκεψη στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα, το κεφαλοχώρι της περιοχής Αγ. Γερμανό με τα περίφημα φασόλια και τον οικισμό Ψαράδες.

Από τις πιο όμορφες στιγμές της ημέρας μας, η επίσκεψη στο νησάκι του Αγ. Αχιλλείου με την πολυφωτογραφημένη πεζογέφυρα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

5η ημέρα: Νεράϊδα Κοζάνης – Γεωπάρκο Μικρόβαλτου | Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για εξοχική ανάπαυλα στο ονειρικό χωριό Νεράϊδα, “πάνω” στο μοναδικό σκηνικό της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου (Αλιάκμονα).

Συνεχίζουμε για το Γεωπάρκο στο Μικρόβαλτο, όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο γεωλογικό φαινόμενο των Μπουχαριών και των Νοχταριών που θυμίζουν έντονα Καππαδοκία.

Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

27 queries in 0.436 seconds.