Google+

5ήμερο Καλοκαιρινή Απόδραση Θρακικό Πέλαγος5 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Κομοτηνή

Αναχώρηση 07:30 από Αθήνα ημίωρη στάση σε καφέ στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, για το γραφικό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, στάση, γεύμα προαιρετικά.

Αμέσως μετά από την Εγνατία Οδό παρακάμπτουμε τη συμπρωτεύουσα και συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή.

Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Εκδρομή Θάσος

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Κεραμωτή, επιβίβαση στο F/B και απόπλους για Θάσο. ‘Aφιξη και η διαδρομή μας κατά μήκος της ανατολικής ακτής, αφού προσπεράσουμε την Παναγιά και τη Χρυσή Ακτή, θα καταλήξουμε στη γυναικεία Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, το πιο σημαντικό προσκύνημα του νησιού, χτισμένη στο χείλος ενός γκρεμού κοντά στο χωριό Θεολόγος, με μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη ότι “αιωρείται”. Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στα Λιμεναρια, όπου θα έχουμε χρόνο για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά.

Η επιστροφή μας στο Λιμένα την πρωτεύουσα του νησιού, από τη δυτική ακτογραμμή και από τις Σκάλες Μαριών, Καλλιράχης και Πρίνου.

Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και τον απογευματινό καφέ, επιβίβαση στο F/B και απόπλους για Κεραμωτή, για να συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή, για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Εκδρομή Σαμοθράκη

‘Αλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή ξεκινά. Το πρωί θα φθάσουμε στην Αλεξανδρούπολη και θα αναχωρήσουμε με το F/B για το πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης.

Μετά από ένα ταξίδι δυόμιση ωρών στο Θρακικό Πέλαγος φτάνουμε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Είναι το μοναδικό λιμάνι της Σαμοθράκης, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Ακρωτηρίου και σύμφωνα με την παράδοση το όνομα Καμαριώτισσα προέρχεται από εικόνα της Παναγίας στο χωριό Καμάρες της Προποντίδας.

Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τον Παραδοσιακό Οικισμό της Χώρας και συνεχίζουμε με την παραλία της Παλαιοχώρας, όπου θα έχουμε χρόνο για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά, πριν καταλήξουμε και πάλι στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, για το ταξίδι της επιστροφής προς την Αλεξανδρούπολη και το ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πόρτο Λάγος

Πρωινό και γνωριμία με τη νότια ακτογραμμή της περιοχής και τη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος. Η Θράκη είναι γνωστή για τις ομορφιές της ενδοχώρας, ωστόσο δεν υστερεί και από “γοητευτικές παραλίες” όπως αυτή της ΑΡΩΓΗΣ που σήμερα θα επισκεφθούμε και θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε.

Το μεσημέρι θα φθάσουμε στη Μαρώνεια, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ίσμαρος, περιτριγυρισμένη από καταπράσινα τοπία, αμπελώνες, λιόδεντρα και περιβόλια. Το χωριό διατηρεί μεγάλο μέρος από την αρχιτεκτονική του ταυτότητα, καθώς διασώζονται είτε αναπαλαιωμένα, είτε αφημένα στη φθορά του χρόνου πολλά από τα παλιά σπίτια. Στο κέντρο του χωριού ξεχωρίζει η βρύση, αλλά και τα πυκνόφυλλα πλατάνια που σκιάζουν τα καφενεδάκια και τις ψησταριές που υπάρχουν ολόγυρα. Ξεχωριστές και οι εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη και της Παναγίας, που όχι μόνο βρίσκονται δίπλα – δίπλα, αλλά μοιράζονται και το ίδιο καμπαναριό.

Επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή. Ξεκούραση, περίπατοι γνωριμίας στην πόλη, διανυκτέρευση

5η ημέρα: Ξάνθη | Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα. Από τη γνωστή πλέον διαδρομή, με μια ευχάριστη παράκαμψη, για επίσκεψη – γνωριμία με την πόλη της Ξάνθης, συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της Λάρισας και της Λαμίας, άφιξη το βράδυ.

27 queries in 0.346 seconds.