Google+
Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια

5ήμερο Ζαγοροχώρια | Κ.Δευτέρα & 25η Μαρτίου5 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Ρίο – Μουσείο Βρέλλη – Ελάτη Ζαγορίου

Αναχώρηση από Αθήνα 07.30 µέσω της γέφυρας Ρίου. Στάση στο Αντίρριο για επίσκεψη στο µουσείο δηµιουργίας της γέφυρας και συνεχίζουµε για το παραθαλάσσιο Μενίδι όπου χρόνος για γεύµα.

Λίγο έξω από τα Γιάννενα επίσκεψη στο Μουσείο Π.Βρέλλη (έξοδα ατοµικά) µε τα καταπληκτικά κέρινα οµοιώµατα. Άφιξη και εγκατάσταση στο εκπληκτικό Αθηνα 4* στην Ελάτη Ζαγορίου.

Δείπνο µε τοπικά προϊόντα

2η ημέρα: Κήποι – Τσεπέλοβο – Στάνη Σαρακατσανέων – Καταρράκτες Ηλιοχωρίου – Καπέσοβο

Πρόγευµα µε αγνά τοπικά προϊόντα και ξεκινάµε για τα πολυφωτογραφηµένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου, τους Κήπους µε τα περίφηµα αρχοντικά.

Αργότερα περίπατος στο κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο και συνεχίζουµε για το υπαίθριο µουσείο “Σαρακατσάνικη Στάνη” λίγο µετά το Σκαµνέλι. Θα εντυπωσιαστούµε από τον χώρο και τα χαρακτηριστικά καλύβια-σπιτάκια που αναπαριστούν µε µοναδικό τρόπο τον παλαιό τρόπο ζωής τους.

Προορισµός µας οι καταρράκτες του Ηλιοχωρίου, ένα από τα πιο όµορφα µέρη στην Βόρεια Πίνδο µε τρεις καταρράκτες να σχηµατίζουν 2 µεγάλες καταπράσινες βάθρες, µέσα σε παρθένο δάσος. Νιώστε τον ήχο να σας αποµονώνει από οποιοδήποτε προβληµατισµό, ενώ οι αποχρώσεις του πράσινου που εκπέµπει η λίµνη πραγµατικά ξεκουράζουν την όραση και την ψυχή.

Χρόνος για γεύµα στο αµφιθεατρικό Ηλιοχώρι και επιστρέφοντας στάση για καφέ στο πανέµορφο Καπέσοβο. Το βράδυ δείπνο

3η ημέρα: Μονοδένδρι – Χαράδρα Βίκου – Οξιά – Γιάννενα – Λυγγιάδες

Πρόγευµα και περίπατος στο Μονοδένδρι για να δούµε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσµου (Guiness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής.

Θα δούµε πολλά παραδοσιακά ηπειρώτικα αρχοντικά και το βιωµατικό σχολείο. Στην περιοχή θα δούµε επίσης το Πέτρινο Δάσος και από την Οξιά, µία ακόµα, διαφορετική οπτική του φαραγγιού. Κατευθυνόµαστε για την πόλη των Ιωαννίνων για να περιηγηθούµε στο βυζαντινό κάστρο και το εκπληκτικό (2016) Μουσείο Αργυροτεχνίας (έξοδα ατοµικά).

Για όσους επιθυµούν, πέρασµα µε τα βαρκάκια (έξοδα ατοµικά) στο νησάκι της λίµνης µε τον γραφικό οικισµό και το σπίτι-µουσείο του Αλή Πασά.

Χρόνος για γεύµα και επόµενος σταθµός, πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, θα είναι οι Λυγγιάδες µε την πανοραµική θέα και το µνηµείο του ολοκαυτώµατος του 1943. Επιστροφή και δείπνο.

4η ημέρα: Νεροτριβή Ντέλα – Καλπάκι – Πηγές Βελλά – Μολυβδοσκέπαστη – Πάπιγκο

Πρόγευµα και διερχόµενοι τα Κάτω Πεδινά, θα επισκεφθούµε την παραδοσιακή “Νεροτριβή του Ντέλα” που λειτουργεί πλήρως µέχρι και σήµερα !

Συνεχίζουµε για το πολεµικό µουσείο του Καλπακίου  µε µοναδικά εκθέµατα από τη βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940 και µετά για τις ειδυλλιακές πηγές Βελλά, φανταστικό σηµείο για να απολαύσουµε ήρεµα έναν ωραίο καφέ.

Επόµενος σταθµός µας η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ο ακοίµητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Χρόνος για περίπατο και γεύµα στην αµφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και οµορφιά δίπλα στον Αώο ποταµό.

Μέσω καταπληκτικής διαδροµής κατευθυνόµαστε για απογευµατινό καφέ στο Μεγάλο Πάπιγκο τα πιο γραφικό ίσως από όλα τα Ζαγοροχώρια! Επιστροφή και δείπνο.

5η ημέρα: Πηγές Αώου – Μέτσοβο – Αθήνα

Πρόγευµα και αναχωρούµε µέσω εξαιρετικής διαδροµής για το πανέµορφο τοπίο της τεχνητή λίµνης των πηγών του Αώου.

Επίσκεψη στο γειτονικό Μέτσοβο για προσκύνηµα στην Αγία Παρασκευή και γνωριµία µε την Πινακοθήκη Τοσίτσα (έξοδα ατοµικά).

Μέσω Καλαµπάκας επιστρέφουµε στην Αθήνα  µε ενδιάµεσες στάσεις.

27 queries in 0.544 seconds.