Google+
Καστοριά

Καστοριά

4ήμερο Νεστόριο – Καστοριά | 28η Οκτωβρίου4 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Καλαμπάκα – Νεστόριο

Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 για την Καστοριά, μέσω Καλαμπάκας – Γρεβενών. Άφιξη στο διάσημο για την φυσική του ομορφιά Νεστόριο στις πλαγιές του Γράμμου και δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα.

Τακτοποίηση στο πολυτελές Afkos Grammos Boutique Hotel 4*. Το βράδυ δείπνο.

2η ημέρα: Αλβανία – Μοσχόπολη (Voskopoje) Κορυτσά

Μπουφέ πρόγευμα. Διέλευση του συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής και κατευθυνόμαστε για τη Μοσχόπολη. Γενέτειρα αρκετών Ελλήνων λόγιων αλλά και εθνικών μας ευεργετών (οικ. Σίνα κ.α.) με λαμπρό παρελθόν και πλούσιο ελληνικό πολιτισμό (17-18ος αι), Ακαδημία, το 2ο τυπογραφείο του ελληνισμού (μετά της Κων/πολης) κ.α. Σήμερα η άλλοτε ευημερούσα πόλη των 60.000 μετά από αλλεπάλληλες λεηλασίες είναι ένας μικρός οικισμός 700 κατοίκων, που το ένδοξο παρελθόν της το ] υπενθυμίζουν μόνο οι εναπομείναντες ναοί του Τιμίου Προδρόμου καθώς και του Αγίου Νικολάου που κοσμούν τους δρόμους της.

Συνεχίζουμε για την Κορυτσά. Εδώ μπροστά στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό, οι όποιες αμφιβολίες για την απόφαση σας να συμμετέχετε στην εκδρομή αυτή θα ξεχαστούν. Μέσα σε άφθονο πράσινο υπάρχουν ιταλικά κτήρια του μεσοπολέμου, ελληνικά αρχοντικά αλλά και σοβιετικού τύπου κατοικίες γύρω από την κεντρική πλατεία.

Θα δούμε το εξαιρετικό μουσείο εθνογραφίας και μεσαιωνικής τέχνης, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τον περίτεχνο άμβωνα κ.α.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

3η ημέρα: Νόστιμο (Μουσείο Παλαιοντολογίας) – Μαυροχώρι – Νέο Ενυδρείο & Σπήλαιο Καστοριάς

Πρόγευμα μπουφέ και οι επισκέψεις μας ξεκινάνε από το Μουσείο Παλαιοβοτανικής- Παλαιοντολογίας, στην είσοδο του χωριού Νόστιμο. Τα 15 ως 20 εκ. ετών εκθέματα που προέρχονται από το παρακείμενο απολιθωμένο δάσος είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια, διερχόμενοι από το Άργος το Ορεστικό με τη μακραίωνη ιστορία, θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό “Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας”, στο Μαυροχώρι.

Αργότερα στην πόλη της Καστοριάς θα θαυμάσουμε τα νέα της καμάρια, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”.

Χρόνος για περίπατο στην πάντα εντυπωσιακή παλιά πόλη (Ντολτσό) και θα επιστρέψουμε στο υπέροχο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο.

4η ημέρα: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα – Μπουχάρια & Νοχτάρια | Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε νότια προς το Χρώμιο Κοζάνης σε ένα ολοκληρωτικά βουκολικό τοπίο στο όρος Βούρινος, όπου βρίσκεται το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ιστορία του Αγώνα, με εκθέματα, ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα που σχετίζονται με την επανάσταση του 1878 κ.α. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τη λίμνη Πολυφύτου για να βρεθούμε στο Γεωπάρκο στο Μικρόβαλτο, όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο  γεωλογικό φαινόμενο των Μπουχαριών και των Νοχταριών που θυμίζουν έντονα Καππαδοκία.

Τα “Μπουχάρια” (στην τοπική διάλεκτο σημαίνει καμινάδες) έχουν το σχήμα κολόνας που την κορυφή τους καλύπτει σκουρόχρωμη πλάκα. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι κωνικές γεωμορφές των Νοχταριών.

Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

25 queries in 0.577 seconds.