Google+
Μπάνσκο

Μπάνσκο

4ήμερο Θησαυροί της Μακεδονίας – Μπάνσκο | Πρωτοχρονιά4 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Σέρρες

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί έχοντας ως προορισμό μας τις Σέρρες. Το μεσημεράκι θα φθάσουμε στην όμορφη πόλη έχοντας πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις.

Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη, στολισμένη με ωραία κτίρια, μια πόλη με πλούσια ιστορία, προικισμένη με φυσικές ομορφιές και φιλόξενους ανθρώπους.

Άφιξη και τακτοποίηση στο εξαιρετικό Philippos Xenia 4*, στο κέντρο της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μπάνσκο – Σαντάνσκι

Έχοντας απολαύσει το υπέροχο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Σαντάνσκι. Μέσω Προμαχώνα (απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο), θα περάσουμε τα σύνορα, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας προκειμένου όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αγορές στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών.

Μετά τις διατυπώσεις, αναχωρούμε για το πασίγνωστο θέρετρο των Βαλκανίων, το Μπάνσκο. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πιρίν και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα. Πραγματοποιώντας βόλτα στο ιστορικό του κέντρο θα καταλήξουμε σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες προκειμένου να δοκιμάσουμε τις τοπικές γεύσεις (έξοδα ατομικά). Χρόνος ελεύθερος.

Το απόγευμα η διαδρομή μας συνεχίζεται προς τη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς. Σημείο αναφοράς ο αιωνόβιος πλάτανος και η ιαματική βρύση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στις Σέρρες.

Το βράδυ θα γιορτάσουμε όλοι μαζί με μουσική και καλό φαγητό όπως απαιτεί η μέρα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Στενά Νέστου  – Δράμα (Ονειρούπολη)

Χρόνια πολλά! Σήμερα ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας πραγματοποιώντας μαζί με τον τοπικό μας ξεναγό μια από τις γραφικότερες διαδρομές της Ελληνικής φύσης, παράλληλα με τα στενά του Νέστου, τα περίφημα Θρακικά Τέμπη. Ένα αληθινό μνημείο της φύσης, ένας βοτανικός κήπος, που έχει απόλυτα δικαιολογημένα χαρακτηρισθεί ως «Αισθητικό Δάσος».

Εν συνεχεία πορεία προς την πόλη της Δράμας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την «Ονειρούπολη», όπου οι εκδηλώσεις διαρκούν έναν ολόκληρο μήνα! Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε μια Ονειρούπολη… ένα πραγματικό χωριό του Άι Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης – Θεσσαλονίκη | Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα, ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της χώρας μας, το Σπήλαιο Αλιστράτης (έξοδα ατομικά) γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Επόμενη στάση μας η Θεσσαλονίκη, η «Νύμφη του Θερμαϊκού» όπου θα πραγματοποιήσουμε στάση για καφέ και φαγητό.

Θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας προκειμένου να δούμε την πλατεία Αριστοτέλους στολισμένη γιορτινά και να αγοράσουμε φημισμένα τρίγωνα Πανοράματος αλλά και πεντανόστιμα τσουρέκια.

Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς Αθήνα όπου θα φθάσουμε το βράδυ έχοντας πραγματοποιήσει σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

25 queries in 0.396 seconds.