Google+
Λουτρά Πόζαρ

Λουτρά Πόζαρ

4ήμερο Βέρμιο – Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας | 28η Οκτωβρίου4 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Λιτόχωρο (Μονή Αγίου Διονυσίου) – Βέροια

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 07:30 για το γραφικό Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Από εκεί φτάνουμε μέχρι τη Μονή Αγίου Διονυσίου με καταπληκτική θέα στην κοιλάδα του ποταμού Ενιπέα.

Άφιξη στο αγαπημένο Aiges Melathron 4* στις παρυφές της Βέροιας. Μπουφέ δείπνο.

2η ημέρα: Καταρράκτες Έδεσσας – Υπαίθριο Μουσείο Νερού Βαρόσι – Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη της Έδεσσας. Με συνοδεία τοπικού ξεναγού θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία μοναδική, περιπατητική ξενάγηση (έξοδα ατομικά). Θα θαυμάσουμε τον διπλό καταρράκτη και τον μεγάλο καταρράκτη “Κάρανο” με το νερό να πέφτει από ύψος 70 περίπου μ.

Ενημέρωση και μεταφορά στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, όπου στον Παλιό Αλευρόμυλο στεγάζεται το Ενυδρείο – Ερπετάριο με πολλά είδη ψαριών του γλυκού νερού και ερπετά. Θα δούμε επίσης το “Κανναβουργείο” (υδροκίνητο εργοστάσιο). Στην συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την παραδοσιακή, μακεδονίτικη συνοικία Βαρόσι και επίσκεψη του Λαογραφικού Μουσείου.

Αναχώρηση για τα ξακουστά Λουτρά Πόζαρ Αριδαίας με τις ιαματικές πηγές Λουτροθεραπείας – Ποσιθεραπείας. Θα απολαύσουμε (για όσους ενδιαφέρονται) τις ευεργετικές τους ικανότητες στην εξωτερική πισίνα, καθώς και τον καφέ μας σε μία υπέροχη τοποθεσία, δίπλα στις πηγές.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μπουφέ δείπνο.

3η ημέρα: Βέροια (παλιές συνοικίες, Χριστιανικά κ Οθωμανικά μνημεία) – Βήμα Απ.Παύλου – Παναγία Σουμελά

Μπουφέ πρόγευμα και πεζή ξενάγηση της “άγνωστης” Βέροιας. Με συνοδεία ξεναγού (έξοδα ατομικά) θα ξεκινήσουμε την πεζή περιπλάνησή μας από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το σημείο στο οποίο δύο φορές κήρυξε, το 54 μ.Χ., τη νέα χριστιανική πίστη o Απόστολος των Εθνών.

Θα προχωρήσουμε προς τα Δίδυμα Λουτρά (Χαμάμ) και την Εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα επιβλητικά αρχοντικά, θα περάσουμε από την Παλιά Μητρόπολη (11ος αι.). Βλέποντας την ελληνιστική συνοικία “Κυριώτισσα” με τις παλιές πέτρινες κατοικίες, κτισμένες η μια πλάι στην άλλη, που μαρτυρούν μια σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά, θα βρεθούμε στην Εκκλησία του Χριστού (14 αι.) το γνωστότερο βυζαντινό μνημείο της πόλης.

Χρόνος για περίπατο και σουβενίρ (μην παραλείψετε το περίφημο ρεβανί). Ανηφορίζουμε στις πλαγιές του Βερμίου για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Κατά την παράδοση, την φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και φυλάσσεται στην ομώνυμη Μονή που χτίστηκε το 1951 από πρόσφυγες του Πόντου.

Επιστροφή και το βράδυ μπουφέ δείπνο.

4η ημέρα: Βεργίνα | Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα. Αναχώρηση για το Μουσείο της Βεργίνας (είσοδος δωρεάν λόγω της ημέρας), χτισμένο εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι, δηλαδή κάτω από τον μεγάλο τύμβο.

Έτσι ο επισκέπτης έχει τη μοναδική εμπειρία να μπει μέσα στον τύμβο και να δει όχι μόνο τους βασιλικούς τάφους, αλλά και πολλά ευρήματα ανεκτίμητης αξίας και μοναδικής τέχνης.

Εντυπωσιάζουν η διάσημη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου με το άστρο της Βεργίνας και το στεφάνι μυρτιάς της Μήδας!Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

25 queries in 0.302 seconds.