Google+
Αχαΐα

Αχαΐα

3ήμερο Αχαΐα & Οδοντωτός Καλαβρύτων | 28η Οκτωβρίου3 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Παναγία Τρυπητή – Achaia Claus – Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 για επίσκεψη – προσκύνημα στην Παναγία την Τρυπητή στο Αίγιο. Όποιος την επισκέπτεται για πρώτη φορά εντυπωσιάζεται από την ομορφιά του τοπίου.

Σαν μια μεγάλη ζωγραφιά κολλημένη στο βράχο με κυπαρίσσια και πεύκα τριγύρω να της δίνουν μία ξεχωριστή και υποβλητική μεγαλοπρέπεια. Συνεχίζουμε για ξενάγηση στις παραδοσιακές εγκαταστάσεις του οινοποιείου της “Achaia Clauss”.

Θα μας εντυπωσιάσουν τα πέτρινα κτίρια, τα μεγάλα δρύινα σκαλιστά βαρέλια με μαυροδάφνη ενός και πλέον αιώνα, η παραδοσιακή κάβα για την υποδοχή των επισκεπτών και φυσικά το μοναδικό τοπίο με την εκπληκτική θέα! Αργότερα, στην πόλη της Πάτρας θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο (έξοδα ατομικά) που στεγάζεται στο εντυπωσιακό φουτουριστικό κτίριο του Θεοφάνη Μπομπότη.

Άφιξη και εγκατάσταση στο αγαπημένο Porto Rio Hotel 4* στο Ρίο Πατρών. Το βράδυ δείπνο με ποτά.

2η ημέρα: Οδοντωτός – Σπήλαιο Λιμνών – Καλάβρυτα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την εξαίσια διαδρομή με τον οδοντωτό από το Διακοφτό μέχρι τα Καλάβρυτα (έξοδα ατομικά). Ένα πραγματικά μαγευτικό ταξίδι στο Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού με άφθονο πράσινο, πλατάνια και τρεχούμενα νερά, πέτρινα σπιτάκια συνθέτουν μία παραμυθένια εικόνα.

Συνεχίζουμε για το ξακουστό Σπήλαιο Λιμνών (έξοδα ατομικά). Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς, το Σπήλαιο των Λιμνών έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια. Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.

Επιστρέφουμε για τα ιστορικά Καλάβρυτα, ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα ορεινά θέρετρα με την υπέροχη πλατεία, τα καφέ και τις ταβέρνες. Στην κατάβαση μας προς το ξενοδοχείο, μικρή στάση για προσκύνημα στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.

Απόγευμα ξεκούρασης και το βράδυ δείπνο με ποτά.

3η ημέρα: Δάσος Στροφυλιάς – Ανδραβίδα – Παναγία Πλατανιώτισσα | Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για γνωριμία με το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της χώρας, δίπλα στην σπάνιας ομορφιάς και οικολογικής σημασίας λιμνοθάλασσα και υδροβιότοπους του Κοτυχίου (Ramsar).

Ενημέρωση από τους υπεύθυνους του κέντρου πληροφόρησης και συνεχίζουμε για την Ανδραβίδα, την επί δύο αιώνες πρωτεύουσα του φραγκικού Πριγκιπάτου της Αχαΐας όπου θα δούμε τα υπολείμματα του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας, σπάνιο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής στον ελλαδικό χώρο.

Αργότερα θα βρεθούμε στο χωριό της Πλατανιώτισσας Αχαΐας, σε μια καταπράσινη τοποθεσία, με άφθονα και κρύα νερά, όπου θα δούμε το εκκλησάκι της Παναγίας της που έχει σχηματιστεί μέσα στο κοίλωμα ενός τεράστιου πλατάνου ύψους 25 μ., ο οποίος προήλθε από τρία πλατάνια που φύτρωσαν μαζί, και με την πάροδο του χρόνου ενώθηκαν και δημιούργησαν το αξιοθαύμαστο αριστούργημα της φύσης.

Χρόνος για γεύμα και επιστρέφουμε στην Αθήνα το απόγευμα.

25 queries in 0.295 seconds.