Google+
Αρκαδία

Αρκαδία

3ήμερο Αρκαδία | 28η Οκτωβρίου3 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα | Καρύταινα – Αρκαδιανή – Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Τρίπολη

Αναχώρηση 07:30 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ με προορισμό την Αρκαδία. Αρχίζουμε τις επισκέψεις μας από την πετρόχτιστη ιστορική Καρύταινα με το θρυλικό πεντάτοξο γεφύρι και το Φράγκικο κάστρο του 13ου αιώνα.

Θα συνεχίσουμε για το πρότυπο κέντρο γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής “Αρκαδιανή”, στο χωριό Ψάρι όπου θα γνωρίσουμε τον τρόπο παρασκευής πλήθους τοπικών αγνών βιολογικών προϊόντων και χρόνος για γεύμα. Αργότερα στη Στεμνίτσα, παλιό κέντρο αργυροχρυσοχοΐας, θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε το Ηρώο των Αγωνιστών του ’21 και εξωτερικά το Λαογραφικό Μουσείο.

Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα. Στην επίσκεψη μας στο “ζωντανό” Μουσείο Υδροκίνησης (έξοδα ατομικά), θα παρακολουθήσουμε πως έφτιαχναν παλιά το μπαρούτι στους θρυλικούς μπαρουτόμυλους και πως χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του νερού. Εδώ βρίσκεται και το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ και πολλά κειμήλια στη Βιβλιοθήκη της, όπως η ορειχάλκινη λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, η σέλα του αλόγου του Παπαφλέσσα κ.α..

Χρόνος για καφέ, και κατευθυνόμαστε για την Τρίπολη για εγκατάσταση στο τRIPOLI CITY HOTEL 3* Sup. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο

2η ημέρα:  Χρυσοβίτσι – Αρκουδόρεμα – Λιμποβίσι – Ελάτη – Βυτίνα – Τρίπολη

Πρόγευμα μπουφέ και υπέροχη ημέρα φυσιολατρίας στην καρδιά του Μαινάλου. Πρώτος μας σταθμός το Χρυσοβίτσι, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Δασικής Ιστορίας που στεγάζεται στο παλαιό εργοστάσιο ξυλείας.

Στη συνέχεια (καιρού επιτρέποντος) θα επισκεφθούμε την Παναγιά του Αρκουδορέματος, ένα εκκλησάκι που έχτισε ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης σαν τάμα για την καλή έκβαση του Αγώνα και το Λιμποβίσι, όπου το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της ξακουστής φαμελιάς του. Ακολουθώντας ειδυλλιακή διαδρομή στο δάσος, φθάνουμε στην Ελάτη όπου θα θαυμάσουμε τις υπέροχες ξύλινες δημιουργίες του Χρήστου Σιμόπουλου και αργότερα χρόνος για γεύμα στην ελατοσκέπαστη Βυτίνα με τα εκλεκτά τοπικά εδέσματα.

Επιστρέφουμε στην Τρίπολη για περίπατο γνωριμίας, με το ιστορικό κέντρο, τις πρόσφατα αναπλασμένες κεντρικές πλατείες Άρεως, με το άγαλμα του Κολοκοτρώνη και το δικαστικό μέγαρο, Πετρινού με το Μαλλιαροπούλειο θέατρο και Αγίου Βασιλείου με τον επιβλητικό ναό το τέμπλο του οποίου είναι έργο του Τσίλερ. Το βράδυ δείπνο.

3η ημέρα: Μαντινεία (Αγία Φωτεινή) – Κάψια (οινοποιείο & σπήλαιο) | Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και αφήνουμε την Τρίπολη με κατεύθυνση προς το “Μαντινειακό Πεδίο”, όπου θα δούμε τον “παράξενο” ναό της Αγίας Φωτεινής.

Αργότερα θα ξεναγηθούμε στα ζωντανά γλυπτά της φύσης στο υπέροχο σπήλαιο Κάψια (έξοδα ατομικά) και θα επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό οικογενειακό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε τις αρωματικές τοπικές ποικιλίες.

Επιστροφή στην Αθήνα μέσω του αυτοκινητόδρομου.

25 queries in 0.460 seconds.