Google+
Στρασβούργο

Στρασβούργο

6ήμερο Στρασβούργο | Ιούλιος – Αύγουστος6 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη – Κρουαζιέρα Ρήνου – Κρασοχώρια του Μοζέλα – Τριέρ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη.

Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Ρήνο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να πλεύσουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό και συγκεκριμένα στο κεντρικό τμήμα του, απολαμβάνοντας μια τεράστια κοιλάδα διάσπαρτη από αμπέλια και μεσαιωνικά κάστρα και τον βράχο της μυθικής Λορελει στη μέση της κοιλάδας, η οποία βρίσκεται στις καλένδες της Ουνέσκο.

Θα εγκαταλείψουμε το Ρήνο για να ακολουθήσουμε τη κοιλάδα του Μοζέλα, μια από τις πλέον γνωστές κρασοπαραγωγούς περιοχές της Γερμανίας. Μικρά χωριουδάκια με τα χαρακτηριστικά σπίτια της περιοχής όπως το Μπουργκεν, το Μιντεν, το Κοεμ, κατάφυτες κοιλάδες και αμπελώνες κατά μήκος του ποταμού θα μας συνοδεύσουν μέχρι να φθάσουμε στο διασημότερο κρασοχώρι της περιοχής το Μπερνκαστελ, με τα ομώνυμα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Το Bernkastel-Kues βρίσκεται στην κοιλάδα του Μοζέλα και είναι ένα ελκυστικό χωριουδάκι που τραβά την προσοχή όλες τις εποχές του χρόνου τόσο ντόπιων όσο και ξένων που εδώ βρίσκουν μερικές από τις ωραιότερες εικόνες της επαρχιακής Γερμανίας. Γνωστό και ως το «μεσαιωνικό μαργαριτάρι» του Μοζέλα, το χωριό αυτό χωρίζεται σε δύο τμήματα τα οποία ενώνονται με μια γέφυρα.

Αργά το απόγευμα άφιξη στην αρχαιότερη γερμανική πόλη, την Τριέρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τριέρ | Ξενάγηση πόλης – Στρασβούργο

Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την γνωριμία της αρχαιότερης Γερμανικής πόλης.

Οι γέφυρες του Μοζέλα θα μας δώσουν την ευκαιρία να επισκεφθούμε μερικά από τα σημαντικότερα Ρωμαϊκά μνημεία, όπως την Πόρτα Νίγκρα, το αρχαίο αμφιθέατρο, τα λουτρά κα. Μια επίσκεψη σε έναν από τους σπουδαιότερους καθεδρικούς της χώρας, πέρασμα από την κεντρική πλατεία της αγοράς με τα κτίσματα εποχής, καθώς και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κάρολος Μαρξ θα ολοκληρώσουν την εικόνα της παλιάς πόλης, πολλά κτίσματα της οποίας βρίσκονται στις καλένδες της Ουνέσκο. Ελεύθερος χρόνος πριν από την είσοδο μας στο έδαφος της Γαλλίας.

Άφιξη στο Στρασβούργο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση

3η ημέρα: Στρασβούργο | Περιπατητική περιήγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική πεζή περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ.

Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους 6 υψηλότερους στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια.

Απόγευμα ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Στρασβούργο | Εκδρομή σε Έγκισεμ, Κολμάρ & Ρίκβιρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αμέσως αναχωρούμε για το το γραφικό χωριό Έγκισεμ (Eguisheim) στη βόρειο-ανατολική Γαλλία στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του.

Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους.

Συνεχίζουμε για το Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.

Επόμενος σταθμός μας το χωριό Ρίκβιρ. Ένας δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Στρασβούργο | Εκδρομή σε Φράιμπουργκ & Βασιλεία

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για μια επίσκεψη στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, τη Βασίλεια.

Χτισμένη στις όχθες του Ρήνου και πάνω στα σύνορα Ελβετίας, Γαλλίας, Γερμανίας αποτέλεσε διαχρονικά σπουδαίο εμπορικό κόμβο, επισκοπική έδρα και διαθέτει ένα από τα αρχαιοτέρα πανεπιστήμια της κεντρικής Ευρώπης, γνωστό ιδιαίτερα από το όνομα του Εράσμου, ο οποίος έζησε, δίδαξε και πέθανε εδώ. Θα δούμε το παλιό δημαρχείο στην ομώνυμη πλατεία, θα περάσουμε από την παλιά ψαραγορά με τα κτίρια σε Αρτ νουβό στυλ και θα ανηφορίσουμε μέσα από τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης μέχρι την πλατεία του καθεδρικού ναού. Η πόλη γνωστή για το τοπικό καρναβάλι της, αποθανατίστηκε σε κεντρικό πάρκο με τις ομώνυμες μοντέρνες κατασκευές του Τιγκελε, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να επισκεφθείτε το σημαντικότερο μουσείο τέχνης της Ελβετίας ή να κάνετε τη βόλτα σας κατά μήκος του Ρήνου απολαμβάνοντας την πανοραμική θεά.

Αναχώρηση για τη Γερμάνια και το Φράιμπουργκ. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού, και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί από το Δημαρχείο απ’ όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Στρασβούργο – Χαϊδελβέργη – Φρανκφούρτη – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές, τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών, και του Αγίου Πνεύματος και κτίρια με Μπαρόκ αρχιτεκτονική. Θα περάσουμε από τους χώρους του αρχαιοτέρου γερμανικού πανεπιστημίου με την διάσημη βιβλιοθήκη του, θα περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια της παλιάς πόλης με κατεύθυνση τον ποταμό Νέκαρ, όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της παλιάς πόλης, πριν ανεβούμε στο κάστρο, σύμβολο του γερμανικού ρομαντισμού.

Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση επιστροφής μας.

33 queries in 0.363 seconds.