Google+
Περαντένια

Περαντένια

10ήμερο Πανόραμα Σρι Λάνκα | Σεπτέμβριος – Οκτώβριος10 ημέρες/7 νύχτες

1η ημέρα2η ημέρα: Αθήνα – Κολόμπο

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο και ολονύκτια πτήση, με ενδιάμεσο σταθμό για το Κολόμπο,την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

Άφιξη,συνάντηση με τον προσωπικό μας τοπικό ξεναγό και άμεση αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Καλωσόρισμα με δροσερές πετσέτες, δροσιστικό ποτό καλωσορίσματος και τακτοποίηση στα δωμάτια. Αργά το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες και την γραφική αγορά του Πέταχ. Για το βράδυ ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας ή να κάνετε ένα πακέτο αναζωογόνησης spa. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Κολόμπο – Ανουρανταπoύρα – Σιγκιρίγια

Πρωϊνό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την Ανουρανταπoύρα, μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της χώρας, διάσημη για τα καλοδιατηρημένα ερείπια του πολιτισμού της αρχαίας Σρι Λάνκα.

Η πόλη συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο, βρίσκεται τις όχθες του ιστορικού ποταμού Malwathu Oya,και είναι μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Η αρχαία πόλη, που θεωρείται ιερή για τη βουδιστική κόσμο, περιβάλλεται από βουδιστικά μοναστήρια, και καλύπτει μια έκταση πάνω από σαράντα τετραγωνικά χιλιόμετρα. α ερείπια αποτελούνται από τρεις διαφορετικές κατηγορίες αρχιτεκτονικής, τα dagobas, τα μοναστικά κτίρια, και τα pokunas. Τα dagobas είναι σε σχήμα καμπάνας, με τις μάζες της τοιχοποιίας να κυμαίνονται από μερικά μέτρα έως πάνω από 340 μ στην περιφέρεια. Μερικά από αυτά περιέχουν αρκετή τοιχοποιία για να χτιστεί μια πόλη για είκοσι πέντε χιλιάδες κατοίκους. Ερείπια των μοναστικών κτηρίων μπορούν να βρεθούν σε κάθε κατεύθυνση με τη μορφή των υπερυψωμένων μνημείων επάνω σε πλατφόρμες, περιτριγυρισμένα από πέτρινες κολόνες. Το πιο γνωστό είναι το ορειχάλκινο παλάτι Brazen Palace. Οι pokunas είναι δεξαμενές για την προμήθεια πόσιμου νερού, και είναι διάσπαρτα παντού μέσα στη ζούγκλα. Η πόλη περιέχει επίσης ένα ιερό Bo-Tree, κάτω από το οποίο λέγεται ότι o πνευματικός δάσκαλος αργότερα γνωστός ως Βούδας, πέτυχε τον διαφωτισμό του.

Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς την Σιγκιρίγια. Άφιξη στο ξενοδοχείο, και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Σιγκιρίγια | Εκδρομή στη Πολοναρούα

Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την Σιγκιρίγια, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σρι Λάνκα που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στη κορυφή του κάθετου βράχου-φρούριο ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το δεύτερο κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής που είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούα, την μεσαιωνική πρωτεύουσα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλη & ναών ,τα ερείπια του παλατιού, με τα τέσσερα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα ,τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων, και την αίθουσα ακροάσεων. Ιστορικά αναφέρεται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την Ουνέσκο, σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Σιγκιρίγια – Ντάμπουλα – Μάταλε – Κάντυ | Περιήγηση πόλης

Μετά το πρωινό μας αποχαιρετάμε την Σιγκιρίγια και αναχωρούμε για το Κάντυ,με ενδιάμεσο σταθμό τον πέτρινο ναό της Ντάμπουλα.

Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων με έκταση πάνω από 2000 τμ, καλυμμένα από υπέροχες τοιχογραφίες. Τα σπήλαια κοσμούνται από 150 περίπου αγάλματα του Βούδα, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του ύψους 14 μέτρων. Την σημαντικότητα και μοναδικότητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς , της Unesco.

Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον κήπο μπαχαρικών στο Μάταλε , όπου θα δούμε πως καλλιεργούνται τα διάφορα μπαχαρικά με παραδοσιακό τρόπο, και προαιρετικά θα γευθούμε την παραδοσιακή κουζίνα της Σρι Λάνκα. Αφού χαλαρώσουμε αναχωρούμε για την Κάντυ, μια υπέροχη πόλη, η τελευταία πρωτεύουσα των Βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στους όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά το 1978 , ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι, την περιβάλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω από τον λαιμό της.

Άφιξη στο ξενοδοχείο, και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα περιήγηθούμε στην τοπική αγορά ,θα απόλαύσουμε την πανοραμική θέα της λίμνης και θα καταλήξουμε στο κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης που είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε  χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κάντυ | Εκδρομή στη Περαντένια

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τους Βοτανικούς κήπους στη Περαντένια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών με  έκταση 147 εκτάρια  Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κάντυ – Νουβάρα Ελίγια – Μπανταραβέλα

Πρωϊνό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Σήμερα κατευθυνόμαστε στην καρδιά του νησιού, στην ορεινή περιοχή της Νουβάρα Ελίγια.

Στα 1800 μ. υψόμετρο η Νουβάρα Ελίγια ήταν το θέρετρο για τις διακοπές των Άγγλων αλλά μέχρι και σήμερα η πόλη διατηρεί την ατμόσφαιρα της αποικιοκρατίας. Η πόλη περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού ενώ 20 χλμ. νοτιότερα βρίσκονται τα Χόρτον Πλέινς, λιβάδια σε οροπέδιο που τελειώνουν απότομα σε ένα κενό βάθους 700 μ. γνωστό σαν “Το Τέλος του Κόσμου”. Εμείς θα επισκεφθούμε μία φυτεία τσαγιού κι ένα εργοστάσιο κατεργασίας τσαγιού. Θα μάθουμε για την διαδικασία παρασκευής αυτού του «ευγενούς» αφεψήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες.

Συνεχίζουμε για την καταπράσινη πόλη Bandarawela, που είναι γεμάτη από δέντρα και λουλούδια. Η πόλη επηρεάζεται από την αποικιακή της ιστορία της και βρίσκεται ανάμεσα σε πυκνά τροπικά δάση, καταλαμβάνοντας μια θέση μεταξύ των επισκεπτών ως βάση για οικολογικό τουρισμό. Άφιξη στο ξενοδοχείο, και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μπανταραβέλα – Σαφάρι στο Εθνικό πάρκο Γιάλα – Τισσαμαχαράμα

Πρωϊνό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Ξεκινάμε την περιήγηση μας νότια, προς την μικρή πόλη Ella, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.041 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Η περιοχή διαθέτει πλούσια βιοποικιλότητα, με πολλές ποικιλίες της χλωρίδας και της πανίδας. Η πόλη Ella είναι περιτριγυρισμένη από λόφους με δάση που ακουμπούν τα σύννεφα, και φυσικά πολλές φυτείες τσαγιού. Η θέση της επιτρέπει απολαυστική θέα στις νότιες πεδιάδες της Σρι Λάνκα. Συνεχίζουμε προς τους καταρράκτες Rawana Ella,όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μία στάση για φωτογραφίες και να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο. Προχωρούμε προς το εθνικό πάρκο Yala,όπου θα επιβιβαστούμε σε jeep 4×4,για το σαφάρι μας. Θα αναζητήσουμε ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, υδρόβια πουλιά και άλλα ήμερα και άγρια ζώα, στο φυσικό τους περιβάλλον, μέσα στην άγρια ομορφιά της ζούγκλας.

Συνεχίζουμε προς την πόλη με τις πέντε λίμνες, την Τισσαμαχαράμα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα10η ημέρα: Τισσαμαχαράμα – Κολόμπο – Αθήνα

Πρόγευμα και στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το αεροδρόμιο του Κολόμπο. Πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμου. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος. Άφιξη στην Αθήνα την 10η μέρα.

72 queries in 0.523 seconds.