Google+
Βερόνα

Βερόνα

7ήμερο Ρώμη – Φλωρεντία – Βενετία (Πάντοβα) | Ιούλιος – Αύγουστος7 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Ρώμη | Ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας. Αφού πάρουμε ελαφρύ πρόγευμα σε τοπικό καφέ, ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης.

Μεταξύ άλλων θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας, παγκόσμιο σύμβολο της «Dolce Vita», θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Απόγευμα ελεύθερο για τις περιπλανήσεις σας στην Αιώνια Πόλη.

2η ημέρα: Ρώμη | Ξενάγηση πόλης, στα μουσεία του Βατικανό & στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Συνεχίζοντας την ξενάγηση μας θα δούμε τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι, όπου μπορείτε να ρίξετε ένα νόμισμα και να κάνετε μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Λίγο πιο πέρα θα δούμε την πολύβουη Πιάτσα Ντι Σπάνια, όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Θα περάσουμε από την Βία Ντι Κοντότι όπου βρίσκονται όλοι οι διάσημοι Οίκοι Υψηλής Ραπτικής. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η οροφή του ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Θα περάσουμε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου. Θα δούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου και τις Κρύπτες των Παπών καθώς και τους τάφους των πρώτων Χριστιανών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

3η ημέρα: Ρώμη – Σιένα – Σαν Τζιμινιάνο – Φλωρεντία

Αναχωρούμε για τη μεσαιωνική πόλη Σιένα.

Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας θα δούμε τα γραφικά καλντερίμια, τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό χωριό Σαν Τζιμινιάνο, όπου οι ψηλοί και αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας του μια παραμυθένια όψη. Θα δούμε την κεντρική Πιάτσα Ντελά Τσιστέρνα με το χαρακτηριστικό πηγάδι στο κέντρο της και θα περπατήσουμε στα στενά μεσαιωνικά δρομάκια, πριν αναχωρήσουμε για τη πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας.

4η ημέρα: Φλωρεντία | Ξενάγηση πόλης & Εκδρομή στη Πίζα

Πρόγευμα και στη ξενάγηση της όμορφης πόλης των Μεδίκων θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη, τον Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, την Πιάτσα ντε λα Σινιόρα, το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο, η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων γλυπτών, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, την γέφυρα Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, με τη αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικά).

Το απόγευμα θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την Τοσκάνη με επίσκεψη στην Πίζα, όπου θα γνωρίσουμε τον μοναδικό και ξακουστό Κεκλιμένο πύργο και τον Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στη Φλωρεντία και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Φλωρεντία – Γκάρντα – Βερόνα – Πάντοβα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη περιοχή της λίμνης Γκάρντα με επίσκεψη στο Σιρμιόνε, όπου θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου και της Παρθένου Μαρίας.

Επόμενος μας σταθμός η Βερόνα, πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Θα δούμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντι Σινιόρι, το παλάτι των Καπουλέτων και τα γύρω μεσαιωνικά κτίρια. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για την Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 γέφυρες.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας, τη Πάντοβα.

6η ημέρα: Πάντοβα | Ξενάγηση της πόλης της Βενετίας

Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης των Δόγηδων.

Θα μεταφερθούμε με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, με τον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, το καμπαναριό, το Πύργο του Ρολογιού, τη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο κατασκευής Μουράνο.

Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και ψώνια. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

7η ημέρα: Πάντοβα | Περιήγηση πόλης – Αθήνα

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας. Ακολουθεί περιήγηση της πόλης της Πάντοβας και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα Εκπτωτικό Χωριό για να κάνετε τα ψώνια σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους στην Ρώμη.

43 queries in 0.393 seconds.