Google+
Βουκουρέστι

Βουκουρέστι

10ήμερο Οδικό Πανόραμα Ρουμανίας – Μοναστηρια Μπουκοβινας | Ιούλιος – Αύγουστος10 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Σόφια

Αναχώρηση 06:30 πμ από Αθήνα, ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισας και η διαδρομή μας συνεχίζεται για Σόφια μέσω Προμαχώνα, έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και άφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σόφια – Σινάια

Πρωινό, σύντομη περιήγηση της πόλης και αναχώρηση για Ρουμανία και την πόλη Σινάια. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας με την πόλη.

3η ημέρα: Σινάια | Εκδρομή σε Πέλες – Μπραν – Μπρασώβ

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο παλάτι Πέλες, τη θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου και το ορθόδοξο μοναστήρι του Κατακουζηνού, συνεχίζουμε για το φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρασώβ (18ου αιώνα) με τη Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σινάια – Ιάσιο | Περιήγηση πόλης

Πρωινό και αναχώρηση για το Ιάσιο, την παλιότερη πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, μετά το Βουκουρέστι.

Ήταν σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, αφού από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων το 1821. Φθάνουμε και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του ‘Αλεξ Κούζα, το Μέγαρο Πολιτισμού, το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, το μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής και τις εκκλησίες των τριών Ιεραρχών και του Αγίου Νικολάου.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ιάσιο – Γκούρα Χομορουλούι | Επίσκεψη στα μοναστήρια της Μπουκοβίνας

Πρωινό και μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία ξεκινάει. H διαδρομή μας με κατεύθυνση την περιοχή της Μπουκοβίνας, μας οδηγεί στα πιο αντιπροσωπευτικά μοναστήρια της Μπουκοβίνας, που κρύβουν το καθένα τη δική τους ιστορία. Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια, Sucevita, και Moldovita.

Ξεκινάμε με το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581 – 84 από το μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα». Οι αξιοσημείωτες τοιχογραφίες του, αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στη Μολδαβία.

Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο “Χρυσό Μήλο”, που το 1975 απενεμήθη από την FIJET (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού). και οι δύο Μονές προστατεύονται από την UNESCO.

Το βράδυ καταλήγουμε στη Γκούρα Χομορουλούι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

6η ημέρα: Γκούρα Χομορουλούι | Επίσκεψη στη μονή Βορονέτ – Κλουζ Ναπόκα | Επίσκεψη στο μουσείο – αλατωρυχείο Salina Turda

Πρωινό και επίσκεψη στη μονή Βορονέτ, που είναι πολύ γνωστή τόσο για τις εσωτερικές, όσο και τις εξωτερικές τοιχογραφίες της. Οι τελευταίες πραγματοποιήθηκαν από το ζωγράφο Μάρκου. Το γνωστό μπλε του Βορονέτ από την «Τελευταία κρίση» είναι μοναδικό ανάμεσα σε αναπαραστάσεις πολλών εκκλησιών της Μολδαβίας.

Η διαδρομή μας συνεχίζεται για Κλούζ – Ναπόκα, που είναι ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά, επιστημονικά και πολιτιστικά κέντρα της Ρουμανίας.

Βρίσκεται στην Τρανσυλβανία της οποίας και αποτελεί παραδοσιακή πρωτεύουσα. Θα προσπεράσουμε ωστόσο την Κλουζ, για να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Μουσείο – αλατωρυχείο στον κόσμο, το Salina Turda, που έχει γίνει γνωστό από τους αρχαίους χρόνους, αλλά τέθηκε σε λειτουργία για υπόγειες εργασίες, κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου. Το περίφημο αλατωρυχείο της Turda, ανακαινίστηκε και μετετράπη σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο αποτελώντας πλέον ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της Ρουμανίας. Σήμερα, οι επισκέπτες του παλιού αλατωρυχείου καλούνται να κατέβουν σχεδόν 120 μέτρα μέσα στη Γη, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του αλλά και να διασκεδάσουν ανεβαίνοντας στο καρουζέλ ή κάνοντας βαρκάδα που σε ξεναγεί στο υπόγειο ορυχείο και τους εντυπωσιακούς σταλαγμίτες. Εκτός από το σημαντικό βάθος που καθιστά το αλατωρυχείο ως το βαθύτερο μουσείο του κόσμου, η Salina Turda της Ρουμανίας περιλαμβάνει επίσης ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, φωτογραφίες, ιστορίες και φωτισμό που εντυπωσιάζει. Το μουσείο έχει μεταμορφωθεί σε ένα εκπληκτικό τουριστικό προορισμό. Κάποιες παλιές γραμμές με τις οποίες μεταφέρονταν με βαγόνια το χώμα και το αλάτι έξω από τις σπηλιές, εξακολουθούν να υπάρχουν έως σήμερα. Το εσωτερικό διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου και υγρασία 80%, με σχεδόν απόλυτη απουσία βακτηρίων, καθιστώντας έτσι το μοναδικό μικροκλίμα ελκυστικό προορισμό για όσους πάσχουν από αλλεργικές νόσους του αναπνευστικού.

Άφιξη στην Κλουζ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κλουζ Ναπόκα – Σιμπιου – Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Ρουμανική πρωτεύουσα, με ενδιάμεσο σταθμό το Σιμπιου, μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας, που διατηρεί αναλλοίωτα τα μεσαιωνικά της στοιχεία και διαθέτει το πολύ αξιόλογο υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο Astra. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βουκουρέστι | Ξενάγηση πόλης

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας της πόλης από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, όπου κυριαρχεί η χλιδή και η πολυτέλεια.

Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και τη στρατιωτική Ακαδημία.

Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Βουκουρέστι – Πλεβεν – Σόφια

Πρωινό και αναχώρηση για Σόφια, με ενδιάμεσο σταθμό την πόλη του Πλεβεν, όπου θα έχουμε σύντομη στάση. Άφιξη νωρίς το βράδυ, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας με την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Σόφια – Σαντάνσκι – Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, από τη γνωστή πλέον διαδρομή, με μικρή ενδιάμεση στάση στη λουτρόπολη του Σαντάνσκι. Ακολούθως μέσω Προμαχώνα, με ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της Λάρισας και της Λαμίας, φθάνουμε το βράδυ.

35 queries in 0.339 seconds.