Google+
Κρακοβία

Κρακοβία

11ήμερο Οδικό Πανόραμα Πολωνίας | Ιούλιος – Αύγουστος11 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Νις

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από Αθήνα, ημίωρη στάση σε καφέ της Εθνικής Οδού στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισας για γεύμα προαιρετικά, άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία και την περιοχή της Νις, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Νις – Βουδαπέστη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη.

Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι προσπερνώντας το Νοβισαντ μας οδηγεί στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σεγκετ. Το απόγευμα το Παρίσι της Ανατολής η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας με την πρωτεύουσα των Μαγυάρων, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βουδαπέστη | Περιήγηση πόλης – Κρακοβία

Μετά το πρωινό σύντομη περιήγηση – γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», που φιλοξενεί μεταξύ άλλων στις όχθες του Δούναβη και το Μνημέιο των Παπουτσιών των Ούγγρων Εβραίων

Αμέσως μετά συνεχίζουμε το ταξίδι μας από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κρακοβία | Πανοραμική ξενάγηση πόλης & επίσκεψη στα αλατωρυχεία Wieliczka

Πρωινό και γνωριμία με το “στολίδι της Πολωνίας” όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων.

Ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση μας από την πανέμορφη μεσαιωνική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και το μνημείο του ποιητή «Μισκεβιτς», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, την Εκκλησία της Παναγίας «Mariacki» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με το φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το ιστορικό πανεπιστήμιο των Γιαγγελονων και καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο, Βαβέλ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό Βιστουλα, με τη «Γοτθική Μητρόπολη», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, όπου μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλης από το λόφο.

Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην παλαιά πόλη και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα παλαιά Αλατωρυχεία Wieliczka για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία μόνο επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα, τα οποία και θα γνωρίσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κρακοβία – Άουσβιτς – Βαρσοβία

Πρωινό και αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο όμως σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του Birkenau στο Άουσβιτς, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει.

Η διαδρομή μας συνεχίζεται προς Czestochowa, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «Γιασνα Γκορα». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Πολωνίας, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας, αγιογραφία που χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας της Ναζαρέτ.

Tο βράδυ θα καταλήξουμε στη Βαρσοβία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βαρσοβία | Ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη γνωριμία μας από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα, όπου μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή, από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες.

Το Royal Castle, γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη Μπαρόκ μορφή του, καθώς επίσης και την Κολώνα του Σιγισμούνδου, το άγαλμα της Σειρήνας και την πλατείας της Νίκης. Τέλος το πάρκο «Lazienki» από τα ωραιότερα της Ευρώπης κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας, και μέσα βρίσκεται το «Παλάτι της Λίμνης» με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα του Σοπέν κ.α. Κλείνουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη στο Μνημείο της Εξέγερσης, στο γκέττο της πόλης, γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, διανυκτέρευση

7η ημέρα: Βαρσοβία – Βροτσλαβ

Πρωινό και αναχώρηση για Wroclaw.

Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με τη «Βενετία του Βορρά», μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια, κατά μήκος του ποταμού Οντερ, όπου γύρω του είναι κτισμένη η πόλη, που είχε οριστεί και ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016.

Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βροτσλαβ | Εκδρομή στο Κάστρο Ξιάζ – Μπρατισλάβα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το περίφημο κάστρο Ξιάζ, (Książ Castle), ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην Πολωνία. Χτισμένο σε ένα μεγαλοπρεπή απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Pelcznica που συχνά αναφέρονται σε αυτό ως το «μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας». Το κάστρο πέρα από ιστορικό μνημείο, στεγάζει επίσης γκαλερί τέχνης.

Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση, θα καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου μετά το δείπνο, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Μπρατισλάβα – Βελιγράδι | Περιήγηση πόλης

Πρωινό και αναχώρηση για μια ακόμη σημαντική πόλη την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι.

Θα φθάσουμε αργά το απόγευμα και θα έχουμε και εδώ την ευκαιρία για σύντομη περιήγηση – γνωριμία με την πόλη και ορισμένα αξιοθέατα, όπως το Kalemegdan, οχυρό και πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή Stari Grad κοντά στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας, μία από της πλατείες του κέντρου που βρίσκονται κάποια από τα διασημότερα κτίρια, όπως το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό θέατρο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Βελιγράδι – Σκόπια

Πρωινό, ολοκληρώνουμε τη γνωριμία με την πόλη και αναχώρηση για Σκόπια, με ενδιάμεση στάση αλλά και τις αναγκαίες διατυπώσεις των συνόρων, για να φθάσουμε το βράδυ, στην πόλη των Σκοπίων, για δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Σκόπια – Αθήνα

Πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, από τη γνωστή διαδρομή, μέσω του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων, με μικρές στάσεις στην περιοχή της Λάρισας και της Λαμίας, άφιξη το βράδυ.

33 queries in 0.380 seconds.