Google+
Μοντρέ - Ελβετία

Μοντρέ - Ελβετία

9ήμερο Οδικό Πανόραμα Ελβετίας | Αύγουστος9 ημέρες

1η ημέρα: Aθήνα – Πάτρα

Αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας, με ενδιάμεση στάση, επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους για Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα  – Αοστα

Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή της Αοστα, με ενδιάμεσες στάσεις, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αοστα – Μοντρέ – Λωζάνη – Γενεύη

Μετά το πρωϊνό θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Λωζάνης. Η διαδρομή μας υπέροχη από το τούνελ του Αγίου Βερνάρδου μας οδηγεί στο Μοντρε, την πόλη των συνεδρίων και των διεθνών συναντήσεων. Λίγο αργότερα περνώντας από μια ακόμη κλασική ελβετική πόλη τη Βεβε, καταλήγουμε στη Λωζάνη, όπου θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου και το γραφικό λιμάνι Ουσύ. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Γενεύης, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Γενεύη – Βέρνη – Ιντερλάκεν – Βέτσικον

Πρωινό και περιήγηση – γνωριμία στην πόλη της Γενεύης, με το μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, το μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, το νησάκι του Ζακ Ρουσώ, το μνημείο των μεταρρυθμίσεων, το ρολόι με τα λουλούδια, τον πίδακα σύμβολο της πόλης.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Βέρνη. Χτισμένη πάνω στην αναδίπλωση του ποταμού Άαρ. Κατά την παραμονή μας στην πόλη θα δούμε το Κυβερνητικό Μέγαρο, την Μητρόπολη, το Δημαρχείο, το Ρολόϊ με τις φιγούρες, το λάκκο με τις Αρκούδες, κ.α. Αναχώρηση στη συνέχεια για το μεγαλύτερο κέντρο πώλησης αναμνηστικών στην Ελβετία, το πανέμορφο Ιντερλάκεν. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε μοναδικές ομορφιές της πόλης.

Το βράδυ καταλήγουμε στην Wetzikon, για δείπνο και διανυκτέρευση

5η ημέρα: Βέτσικον | Εκδρομή σε Ζυρίχη & Λουκέρνη

Μετά το πρωινό περιήγηση –  γνωριμία στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Ζυρίχη.

Η πόλη είναι χτισμένη στη βόρεια άκρη της ομώνυμης λίμνης εκεί όπου πηγάζουν οι ποταμοί Λιματ και Ζιλ. Εδώ θα γνωρίσουμε το δημαρχείο, την εκκλησία Munster με τα βιτρώ του Σαγκάλ και θα κάνουμε τα ψώνια μας στην εμπορική καρδιά της πόλης, τους δρόμους Μπανχοφστρασσε και Λιματκε.

Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την πόλη της Λουκέρνης, με τη χαρακτηριστική σκεπαστή γέφυρα και τις γεμάτες τοιχογραφίες προσόψεις των σπιτιών της παλαιάς πόλης, το Ανάκτορο Ριττερ και το μνημείο των λιονταριών. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βέτσικον | Προαιρετική εκδρομή στο Σεν Μόριτζ

Πρωινό και αναχώρηση για το chur και στη συνέχεια με τρένο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο St. Moritz το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580 μέτρων και περιβάλλεται από μία λίμνη η οποία, παγωμένη καθώς είναι το χειμώνα, αποτελεί ιδανικό στάδιο για Χόκεϋ. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Άρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από το 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα μέρος ιδανικό για σκι αλλά και το καλοκαίρι για πεζοπορία. Παραμονή γεύμα προαιρετικά, επιστροφή στη Λουκέρνη, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βέτσικον – Λουγκάνο – Κόμο – Μιλάνο

Πρωϊνό και αναχώρηση για άλλη μια πολύ όμορφη λίμνη και πόλη της Ελβετίας, το Λουγκάνο.

Θα φθάσουμε νωρίς το μεσημέρι και θα έχουμε χρόνο για μικρή περιήγηση και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ στην κορυφή Σαν Σαλβατόρε, για να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη και τη λίμνη του Λουγκάνο.

Η διαδρομή μας συνεχίζεται το ίδιο ενδιαφέρουσα καθώς διασχίζουμε τη βόρειο Ιταλία, για τη λίμνη και την πόλη του Κόμο. Μια πόλη στην επαρχία της Λομβαρδίας, στη βόρειο Ιταλία, 45 χλμ βόρεια του Μιλάνου. Τοποθετημένο στη νότια άκρη του νοτιοδυτικού βραχίονα της λίμνης Κόμο, είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας.

Νωρίς το βράδυ καταλήγουμε στην πόλη των εκθέσεων και της μόδας, το Μιλάνο για να περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης και να γνωρίσουμε την ονομαστή σκάλα του Μιλάνου και το Ντουόμο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μιλάνο – Ανκόνα

Πολύ νωρίς το πρωί, “γεμάτοι εικόνες, τοπία και αναμνηστικά’’ κατευθυνόμαστε μέσω Μπολώνιας για το λιμάνι της Ανκόνας. Άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο, απόπλους για Πάτρα, διανυκτέρευση εν πλω.

9η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

27 queries in 0.491 seconds.