Google+
Μοντρέ - Ελβετία

Μοντρέ - Ελβετία

9ήμερο Οδικό Πανόραμα Ελβετίας | Ιούνιος9 ημέρες

1η ημέρα: Aθήνα – Πάτρα

Αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας, με ενδιάμεση στάση, επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους για Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα  – Νοβαρα ή Αοστα

Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή της Νοβαρα ή της Αοστα, με ενδιάμεσες στάσεις, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Νοβαρα ή Αοστα – Μοντρέ – Λωζάνη – Γενεύη

Μετά το πρωϊνό θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Λωζάνης. Η διαδρομή μας υπέροχη από το τούνελ του Αγίου Βερνάρδου μας οδηγεί στο Μοντρε, την πόλη των συνεδρίων και των διεθνών συναντήσεων. Λίγο αργότερα περνώντας από μια ακόμη κλασική ελβετική πόλη τη Βεβε, καταλήγουμε στη Λωζάνη, όπου θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου και το γραφικό λιμάνι Ουσύ. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στη περιοχή της Γενεύης, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Γενεύη – Βέρνη – Ιντερλάκεν – Βέτσικον

Πρωινό και περιήγηση – γνωριμία στην πόλη της Γενεύης, με το μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, το μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, το νησάκι του Ζακ Ρουσώ, το μνημείο των μεταρρυθμίσεων, το ρολόι με τα λουλούδια, τον πίδακα σύμβολο της πόλης.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Βέρνη. Χτισμένη πάνω στην αναδίπλωση του ποταμού Άαρ. Κατά την παραμονή μας στην πόλη θα δούμε το Κυβερνητικό Μέγαρο, την Μητρόπολη, το Δημαρχείο, το Ρολόϊ με τις φιγούρες, το λάκκο με τις Αρκούδες, κ.α. Αναχώρηση στη συνέχεια για το μεγαλύτερο κέντρο πώλησης αναμνηστικών στην Ελβετία, το πανέμορφο Ιντερλάκεν. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε μοναδικές ομορφιές της πόλης.

Το βράδυ καταλήγουμε στην Wetzikon, για δείπνο και διανυκτέρευση

5η ημέρα: Βέτσικον | Εκδρομή σε Ζυρίχη & Λουκέρνη

Μετά το πρωινό περιήγηση –  γνωριμία στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Ζυρίχη.

Η πόλη είναι χτισμένη στη βόρεια άκρη της ομώνυμης λίμνης εκεί όπου πηγάζουν οι ποταμοί Λιματ και Ζιλ. Εδώ θα γνωρίσουμε το δημαρχείο, την εκκλησία Munster με τα βιτρώ του Σαγκάλ και θα κάνουμε τα ψώνια μας στην εμπορική καρδιά της πόλης, τους δρόμους Μπανχοφστρασσε και Λιματκε.

Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την πόλη της Λουκέρνης, με τη χαρακτηριστική σκεπαστή γέφυρα και τις γεμάτες τοιχογραφίες προσόψεις των σπιτιών της παλαιάς πόλης, το ανάκτορο Ριττερ και το μνημείο των λιονταριών.

Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βέτσικον – Λουγκάνο – Κόμο – Μιλάνο

Πρωϊνό και αναχώρηση για άλλη μια πολύ όμορφη λίμνη και πόλη της Ελβετίας, το Λουγκάνο.

Θα φθάσουμε νωρίς το μεσημέρι και θα έχουμε χρόνο για μικρή περιήγηση και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ στην κορυφή Σαν Σαλβατόρε, για να απολαύσουμε πανοραμικά την πόλη και τη λίμνη του Λουγκάνο.

Η διαδρομή μας συνεχίζεται το ίδιο ενδιαφέρουσα καθώς διασχίζουμε τη βόρειο Ιταλία, για τη λίμνη και την πόλη του Κόμο. Μια πόλη στην επαρχία της Λομβαρδίας, στη βόρειο Ιταλία, 45 χλμ βόρεια του Μιλάνου. Τοποθετημένο στη νότια άκρη του νοτιοδυτικού βραχίονα της λίμνης Κόμο, είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας.

Νωρίς το βράδυ καταλήγουμε στην πόλη των εκθέσεων και της μόδας, το Μιλάνο για να περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης και να γνωρίσουμε την ονομαστή σκάλα του Μιλάνου και το Ντουόμο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μιλάνο | Περιήγηση πόλης & Προαιρετική εκδρομή σε Λίμνη Γκάρντα & Σιρμιόνε

Πρωινό και περιήγηση στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και παγκόσμιο κέντρο μόδας, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε το Ντουόμο, τον επιβλητικό Καθεδρικό της πόλης και το Μέγαρο της Όπερας, (τη γνωστή Σκάλα του Μιλάνου) εξωτερικά και τις στοές με τα καταστήματα που δίνουν έναν αλλιώτικο αέρα στην πόλη. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πολύ ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης.

Εναλλακτικά προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στο Σιρμιόνε, στις όχθες της λίμνης Γκάρντα. Μια μικρή καταπράσινη παλιά πόλη με θαυμάσιους κήπους, ένας μικρός παράδεισος, που έχει τόσα πολλά να δεις και να θαυμάσεις, ένα ταξίδι από τη ρωμαϊκή εποχή και το μεσαίωνα έως σήμερα, με το μεσαιωνικό κάστρο Scaliger να δεσπόζει της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μιλάνο – Ανκόνα

Πολύ νωρίς το πρωί, “γεμάτοι εικόνες, τοπία και αναμνηστικά’’ κατευθυνόμαστε μέσω Μπολώνιας για το λιμάνι της Ανκόνας. Άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο, απόπλους για Πάτρα, διανυκτέρευση εν πλω.

9η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

23 queries in 0.448 seconds.