Google+
Nτουμπρόβνικ

Nτουμπρόβνικ

8ήμερο Οδικό Πανόραμα Δαλματικών Ακτών – Βελιγράδι | Ιούνιος8 ημέρες

1η ημέρα: Aθήνα – Τίρανα

Αναχώρηση στις 06:00 για Τίρανα. Η διαδρομή μας μέσω Ιωαννίνων, με ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιας. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή των Τιράνων.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τίρανα | Περιήγηση πόλης – Τρέμπινιε

Πρωινό, σύντομη επίσκεψη – περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα και αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το Ντουμπρόβνικ. Διασχίζουμε τη βόρειο Αλβανία, το γραφικό κολπίσκο του Κοτορ αλλά και την όμορφη Μπουτβα, όπου με ενδιάμεσες στάσεις, καταλήγουμε στο Τρέμπινιε.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τρέμπινιε | Εκδρομή στο Nτουμπρόβνικ

Πρωινό και γνωριμία- ξενάγηση με τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου.

Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες.

Στη μέση, σαν βασιλόφλεβα κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα στο πευκόφυτο νησί Λοκρουμ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τρέμπινιε – Σπλιτ – Σιμπενίκ ή Ζαντάρ

Μετά το πρωϊνό , η πανέμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για να καταλήξουμε το μεσημέρι σε μία σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ.

Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου.
Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Η περιπλάνησή μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής συνεχίζεται, με ένα ακόμη σημαντικό σταθμό, την πόλη Σιμπενίκ, στάση επίσκεψη.

Νωρίς το βράδυ, θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Σιμπενίκ ή του Ζαντάρ, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Zαντάρ – Λίμνες Πλίβιτσε – Ζάγκρεμπ

Πρωινό, σύντομη γνωριμία με την πόλη του Ζαντάρ και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίβιτσε.

Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα “πάρουμε μαζί μας” στο δρόμο προς το Ζάγκρεμπ. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στην πόλη του Ζάγκρεμπ και θα έχουμε λίγο χρόνο για μια σύντομη γνωριμία – περιήγηση με την πρωτεύουσα της Κροατίας, με την πλατεία του Αγίου Μαρκου, με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.ά.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζάγκρεμπ | Εκδρομή στη Λουμπλιάνα

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λουμπλιάνα.

Άφιξη, περιήγηση – γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λουμπλιανίτσα και σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες, όταν ο Ιάσων και Αργοναύτες έμειναν ένα χειμώνα εκεί μαζί με το χρυσόμαλλο δέρας, που είχαν αρπάξει από τη Μαύρη θάλασσα και το μετέφεραν με την Αργώ, μέσω του Δούναβη, του Σάββα και του Λουμπλιάνιτσα. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, μέχρι την τριπλή γέφυρα Tromostovje, όπου θα αντικρίσουμε το φρούριο του Αγίου Γεωργίου και θα καταλήξουμε στην πλατεία Πρέσερν.

Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ νωρίς το απόγευμα, για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι – Νις

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του Νις. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας η πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι, όπου θα έχουμε μικρή στάση γνωριμίας. Το βράδυ καταλήγουμε στην περιοχή του Νις για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νις – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ

23 queries in 1.563 seconds.