Google+
Nτουμπρόβνικ

Nτουμπρόβνικ

8ήμερο Οδικό Πανόραμα Δαλματικών Ακτών – Βελιγράδι | Χριστούγεννα8 ημέρες

1η ημέρα: Aθήνα – Τίρανα

Αναχώρηση στις 06:30 για Τίρανα. Η διαδρομή μας μέσω Ιωαννίνων, με ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιας. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή των Τιράνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τίρανα | Περιήγηση πόλης – Μπούτβα – Κοτορ – Τρέμπινιε

Πρωινό, σύντομη επίσκεψη – περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα και αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το Ντουμπρόβνικ.

Διασχίζουμε τη βόρειο Αλβανία, για να φθάσουμε στο Μαυροβούνιο, με την πανοραμική μας διαδρομή από τον Άγιο Στέφανο, να μας οδηγεί στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Μπούτβα, την αρχαία Βουθοη, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στο γραφικό κολπίσκο του Κοτορ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του, σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ.

Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Τρεμπινιε ή το Νεουμ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τρέμπινιε | Εκδρομή στο Nτουμπρόβνικ

Πρωινό και γνωριμία- ξενάγηση με τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση, σαν βασιλόφλεβα κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, προαιρετικά μίνι κρουαζιέρα στο πευκόφυτο νησί Λοκρουμ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τρέμπινιε – Σπλιτ – Τρογκιρ – Σιμπενίκ ή Ζαντάρ

Μετά το πρωϊνό , η πανέμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για να καταλήξουμε το μεσημέρι σε μία σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ.

Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών.

Η περιπλάνηση μας στις όμορφες ακτές της Δαλματίας συνεχίζεται με ένα ακόμη σημαντικό σταθμό, την πόλη Τρογκιρ, θησαυρό παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν ‘μινιατούρα της Βενετίας’ και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν Τραγκουριον, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών.

Νωρίς το βράδυ, θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Σιμπενίκ ή του Ζαντάρ, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Zαντάρ – Λίμνες Πλίβιτσε – Ζάγκρεμπ

Πρωινό, σύντομη γνωριμία με την πόλη του Ζαντάρ και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίβιτσε.

Εδώ θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε ένα σημαντικό κομμάτι του τεράστιου Εθνικού πάρκου που το διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων, ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες, εικόνες μαγικές που θα “πάρουμε μαζί μας” στο δρόμο προς το Ζάγκρεμπ.

Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην πόλη του Ζάγκρεμπ και θα έχουμε λίγο χρόνο για μια σύντομη γνωριμία – περιήγηση με την πρωτεύουσα της Κροατίας, με την πλατεία του Αγίου Μαρκου, με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.ά.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ζάγκρεμπ | Εκδρομή σε Μπλεντ & Λουμπλιάνα

Μετά το πρωινό θα έχουμε λίγο χρόνο να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη του Ζαγκρεμπ και αμέσως μετά αναχώρηση για το παραθεριστικό κέντρο Μπλεντ (Bled), στους πρόποδες των Ιουλιανών ‘Αλπεων, με την πανέμορφη λίμνη του και το νησάκι στο κέντρο της να δεσπόζει (το μοναδικό νησάκι σε λίμνη στη Σλοβενία). Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους ή προαιρετικά βαρκάδα στη λίμνη η ανάβαση στο εκπληκτικό κάστρο, με τη μαγευτική θέα της λίμνης, ανάμεσα στις βουνοκορφές των ‘Αλπεων.

Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λουμπιανα. Περιήγηση – γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λουμπλιανιτσα με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι την τριπλή γέφυρα Tromostovje, για να αντικρίσουμε το φρούριο του Αγιου Γεωργιου, πριν καταλήξουμε στην πλατεία Πρέσερν.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ζαγκρεμπ το βράδυ, για δείπνο και διανυκτέρευση

7η ημέρα: Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι – Νις

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του Νις. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας η πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι, όπου θα έχουμε μικρή στάση γνωριμίας. Το βράδυ καταλήγουμε στην περιοχή του Νις για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Νις – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ

25 queries in 0.482 seconds.