Google+
Το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας

Το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας

10ήμερο Οδικό Κυανή Ακτή – Προβηγκία – Βαρκελώνη | Ιούλιος – Αύγουστος10 ημέρες

1η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα

Αναχώρηση από Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Ανκόνα – Γένοβα

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για Γένοβα.

Διασχίζουμε την κεντρική και Βόρεια Ιταλία, με μικρές ενδιάμεσες στάσεις και προσπερνάμε σημαντικές Ιταλικές μεγαλουπόλεις, όπως η Μπολόνια και η Πάρμα, πριν φθάσουμε το βράδυ στην περιοχή της Γένοβας για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γένοβα – Μονακό – Νίκαια – Μασσαλία

Πρωινό και αναχώρηση για το πριγκιπάτο του Μονακό με τα περίφημα ανάκτορα και το Ωκεανογραφικό Μουσείο.

Ακολουθεί η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Γαλλίας, η Νίκαια. Χτισμένη σε μία θαυμάσια τοποθεσία, κατά μήκος της κομψής καμπύλης του κόλπου του Ανζ, στις εκβολές του Παγιον, στους πρόποδες μιας σειράς λόφων, όπου δεσπόζει ένα πλατύ παραπέτασμα βουνών. Τους κήπους του Αλβέρτου του Α’, το Ηρώον, την παλαιά πόλη, την πλατεία Μασσενα και την παραλιακή λεωφόρο, θα επισκεφθούμε στη σημερινή μας περιήγηση πριν καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Μασσαλία, για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μασσαλία – Εξ Αν Προβάνς – Βαρκελώνη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Προβηγκίας με τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου όπως και τη Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ που στεγάζεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα το Σατό Ντ’ Ιφ όπου φυλακίστηκε ο Κόμης Μόντεκρίστο, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά.

Ακολουθεί επίσκεψη στην Εξ αν Προβάνς, την ομορφότερη πόλη της Προβηγκίας και μία από τις ωραιότερες της Γαλλίας, για να δούμε έναν από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς, την πλατεία Δημαρχείου, την Κουρ Μιαραμπά.

Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καταλόνιας, άφιξη νωρίς το βράδυ στη Βαρκελώνη, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βαρκελώνη | Ξενάγηση πόλης

Πρωινό και στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τη Γοτθική Συνοικία όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός, την εκκλησία της Σαγράδα Φαμίλια, έργο του γνωστού καταλανού αρχιτέκτονα Γκαουντί, το Ισπανικό Χωριό, μία μικρογραφία χαρακτηριστικής ισπανικής αρχιτεκτονικής, το λιμάνι, τη λεωφόρο του Κολόμβου, τη Ράμπλας, το λόφο Μοντζουικ και τέλος το Ολυμπικό Χωριό όπου έγιναν οι ολυμπιακοί αγώνες του 1992.

Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε πανοραμικά την πόλη από τον λόφο Ντιμπινταμπο ή να επισκεφθείτε το πάρκο Γκουέλ, έργο και αυτό του ισπανού αρχιτέκτονα Γκαουντί.

Δείπνο και προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο Φλαμένκο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Βαρκελώνη | Προαιρετική εκδρομή στην Ανδρόρα

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση μας για περιπάτους και επισκέψεις, όπως στη La Rambla το δρόμο που χωρίζεται πρακτικά σε πέντε κομμάτια, κάθε ένα από τα οποία αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό κομμάτι της πόλης. Μπορούμε ακόμη να επισκεφθούμε το Μουσείο Πικάσο. Η ιδιοφυία του νεαρού καλλιτέχνη τονίζεται σε αυτό το μουσείο, το οποίο παρουσιάζει περίπου 3500 έργα του και χρειάζεται να δει κανείς προκειμένου να κατανοήσει τη μετέπειτα εξέλιξη του.

Εναλλακτικά προαιρετικά εκδρομή στο ανεξάρτητο κρατίδιο της Ανδόρας. Αυτόνομη δημοκρατία βρίσκεται στα γαλλο – ισπανικά σύνορα στα Ανατολικά Πυρηναία όρη. Είναι μια δασώδης κοιλάδα που διαρρέεται από τον ποταμό Βαλίρα. Οι κάτοικοι της είναι περίπου 20.000 και κατανέμονται σε 6 κοινότητες. Πρωτεύουσα της είναι η Ανδόρα λα Βιέχα και η έκτασή της είναι 452 τετρ. χλμ. Μέσω ωραιότατης διαδρομής λοιπόν και διασχίζοντας τμήμα των Πυρηναίων, θα φθάσουμε στην πόλη της Ανδόρας. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γνωριμία με την πάντα ενδιαφέρουσα αγορά του κρατιδίου, επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βαρκελώνη – Τζιρόνα – Αβινιόν – Μασσαλία

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Τζιρόνα, για να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό και την Εβραϊκή περιοχή.

Επόμενος σταθμός η Αβινιόν, η παπική έδρα του Μεσαίωνα, πριν καταλήξουμε στη Μασσαλία, για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μασσαλία – Πάρμα/Μπολόνια

Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση για Πάρμα ή Μπολόνια, μέσω της γνωστής διαδρομής, διασχίζοντας τις όμορφες ακτές της νότιας Γαλλίας, μέσω Νίκαιας – Γένοβας, με μικρές στάσεις καθοδόν, για ξεκούραση και γεύμα, θα φθάσουμε το βράδυ στην περιοχή της Πάρμας ή της Μπολόνιας, για δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Πάρμα/Μπολόνια – Ανκόνα

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα, διανυκτέρευση εν πλω.

10η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και τρεις περίπου ώρες αργότερα στην Αθήνα.

35 queries in 0.356 seconds.